Struny na gitare (?)
Struny na gitare (?)
Zdravim,
mal by som otazku na nejakych ludi, co sa rozumeju gitaram. Mam elektricku gitaru mozno 7 mesiacov. Este stale mam na nej povodne struny od vyrobcu (SX). Niekde na webe som predcasom videl tip, ze gitara moze hrat podstatne lepsie s nejakymi lepsimi, kvalitnejsimi strunami, ako so "smejdmi" od vyrobcu. Myslite, ze je to pravda a moze to fakt pomoct? Ma niekto osobnu skusenost?
Dakujem za odpovede
mal by som otazku na nejakych ludi, co sa rozumeju gitaram. Mam elektricku gitaru mozno 7 mesiacov. Este stale mam na nej povodne struny od vyrobcu (SX). Niekde na webe som predcasom videl tip, ze gitara moze hrat podstatne lepsie s nejakymi lepsimi, kvalitnejsimi strunami, ako so "smejdmi" od vyrobcu. Myslite, ze je to pravda a moze to fakt pomoct? Ma niekto osobnu skusenost?
Dakujem za odpovede
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Tak struny sa urcite podpiusuju na kvalite zvuku..Zalezi dalej aj od hrubky strun.Ja preferujem mäksie struny..Lepsie sa na nich hra.Tiez sa odporucaju pre zaciatocnikov.
Ja si kupujemTIETO.A som spokojny.Od danneho vyrobcu najdes aj na elektriku.
Vdaka! (K+ uz poslanadudo02 napísal:Tak struny sa urcite podpiusuju na kvalite zvuku..Zalezi dalej aj od hrubky strun.Ja preferujem mäksie struny..Lepsie sa na nich hra.Tiez sa odporucaju pre zaciatocnikov.
A este by som potreboval jednu radu. Ake struny kupit? Myslim hrubku. 0,9? Alebo hrubsie?
Nezabúdaj že struny nerobia zvuk, zvuk robí drevo... A SX gitary sú hluché jak ***. Ale aj ja som snou začínal...
A samozrejme struny treba meniť pretože aj tie stratia svoje vlastnosti, nedržia aldenie, stratia svoj zvuk, a hlavne sú zapatlané... Ja mením každý mesiac.
Aké struny? no záleží od toho čo hráš a na aké ladenie, a to si nám nepovedal...
Ak metal (čo sa na sx hrať neda) s podladenymi strunami, trba struny hrubšie... Ak štandardne ladenie, a hranie prevažne akordami/powerchordami tak odporúčam 10ny, ak štandardné ladenie a ssolova hra tak 9ny alebo 8ny ale to je už strašne mäkké.... ale budiž
Ale 10ny sú univerzál, ja kupuvávam Daddariá
A samozrejme struny treba meniť pretože aj tie stratia svoje vlastnosti, nedržia aldenie, stratia svoj zvuk, a hlavne sú zapatlané... Ja mením každý mesiac.
Aké struny? no záleží od toho čo hráš a na aké ladenie, a to si nám nepovedal...
Ak metal (čo sa na sx hrať neda) s podladenymi strunami, trba struny hrubšie... Ak štandardne ladenie, a hranie prevažne akordami/powerchordami tak odporúčam 10ny, ak štandardné ladenie a ssolova hra tak 9ny alebo 8ny ale to je už strašne mäkké.... ale budiž
Ale 10ny sú univerzál, ja kupuvávam Daddariá
A aky hudobny styl hras?Ak nejaku tvrdsiu hudbu tak hrubsie struny.A ak nejake vybrnkavacky tak su lepsie tie tensie.Calligen09 napísal:Vdaka! (K+ uz poslana)
A este by som potreboval jednu radu. Ake struny kupit? Myslim hrubku. 0,9? Alebo hrubsie?
\\akurat pozeram ze ti to uz vlastne napisal dunlop
Dakujem vsetkym za odpovede 
Zajtra skocim do hudobnin, ake struny si teda mam pytat za predpokladu, ze:
- mam gitaru SX, stratocaster (nie priam najdrahsiu, v com sa odzrkadluje asi aj kvalita
- nie som ziadny "profi" hrac
- styl, ktory hram je viac-menej tvrdsi
Kupit 10, Daddariá? (Usudil som to z vasich odpovedi)
Zajtra skocim do hudobnin, ake struny si teda mam pytat za predpokladu, ze:
- mam gitaru SX, stratocaster (nie priam najdrahsiu, v com sa odzrkadluje asi aj kvalita
- nie som ziadny "profi" hrac
- styl, ktory hram je viac-menej tvrdsi
Kupit 10, Daddariá? (Usudil som to z vasich odpovedi)
sorry kamo, ale je uplne jedno ake si kupis, keby si namiesto toho co si stravil googlenim a pisanim blbosti sem cvicil na gitare malo by to omnoho vacsi efekt, ked si kupis struny na elektricku gitaru, budu hrat, zvuk nie je o strunach ale o prstoch, stacilo sa spytat predavaca namiesto toho aby si zabijal sovj cas ktory si mohol stravit hranim, gitary sx za moc nestoja, tak necakaj, ze ked tam natiahnes nove struny za 200 korun budes mat stratocaster ako clapton, casom zistis aka hrubka strun ti vyhovuje, ked sa ti budu zdat 10 hrube kupis tensie, ked slabe kupis hrubsie, netreba ztoho robit ziadnu vedu...ale aby si nepovedal, tak, kedze mas gitaru aku mas predpokladam ze si azciatocnik(ked sa pytas na struny urcite si) takze si kup zlatu strednu cestu, struny hrubky 10, ked kupis moc makke, zvuk sa ti moze zdat malo hutny, no budu sa ti lahsie hrat rychle behy(ak ich vobec uz hras), legata, tapingove techniky, sweep a vlastne vsetko co suvisi s rychlostou, ked kupis hrubsie budu zniet poriadne akordy, qinty, palm muting skratka doprovod, ale furt to bude v PRSTOCH, tak uz nevymyslaj a radsej hraj, kedykolvek ich predsa mozes vymenit
jak si nato prosimta dosiel? struny sa maju menit vtedy ked hraju zle, teda bud su ta zdeformovane ze sa nedaju naladit alebo stratili svoj zvuk, alebo sa ti na nich z akehokolvek ineho dovodu zle hra, ked niekto cvici 5 hodin denne meni ich castejsie ako ten co cvici hodinu ... koncertni gitaristi menia pred kazdym vystupenim
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
a myslis ze preco to robia ? lebo struny su uz opotrebovane ... a nemaju taky zvuk aky maliColdRain napísal:jak si nato prosimta dosiel? struny sa maju menit vtedy ked hraju zle, teda bud su ta zdeformovane ze sa nedaju naladit alebo stratili svoj zvuk, alebo sa ti na nich z akehokolvek ineho dovodu zle hra, ked niekto cvici 5 hodin denne meni ich castejsie ako ten co cvici hodinu ... koncertni gitaristi menia pred kazdym vystupenim
ano, prave preto ich menia, ale garantujem ti, ze keby ti satriani, vai alebo malmsteen, alebo ktorykolvek gitarovy virtuoz zahral na pouzivanych strunach a novych nepoznal by si rozdiel, ale on by ho tam pocul, a druha vec, ze nechce riskovat ze prasknu, takze ziadne tri mesiace ale kazdemu podla chuti, kedy sa uz ludia konecne naucia, ze nemoze byt na vsetko google a tabulka s presnymi hodnotami, keby ste ludia radsej hrali ako sa zaoberali blbostami, ktore su absolutne nepodstatne
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Tiež sa prikláňam k názoru, ze 9-iny budú vhodnou voľbou pre začiatočníka. Čo sa týka výrobcu, tak to máš v Tvojom prípade približene jedno, pretože z SX asi nevyleznie nejaký markantnejší zvukový rozdiel. Akurát nejaké značkovejšie Ti vydržia dlhšie.
A do tej hádky: páni, staré struny hrajú mdlbo, nenaladíte ich a flažolety im robia problém.
A do tej hádky: páni, staré struny hrajú mdlbo, nenaladíte ich a flažolety im robia problém.
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ved prave preco kazde tri mesiace lebo kto chce aby mu praskla ? nebudem riskovat ze mi na koncerte praskne struna a potom co ? radsej si ich budem pekne pravidelne menit ... to nieje zo ziadnej tabulky to je zo skusenosti ze ked mam jedne struny tri mesiace tak uz na nich aj vidno ako vyzeraju ... su zdeformovane ...ColdRain napísal:ano, prave preto ich menia, ale garantujem ti, ze keby ti satriani, vai alebo malmsteen, alebo ktorykolvek gitarovy virtuoz zahral na pouzivanych strunach a novych nepoznal by si rozdiel, ale on by ho tam pocul, a druha vec, ze nechce riskovat ze prasknu, takze ziadne tri mesiace ale kazdemu podla chuti, kedy sa uz ludia konecne naucia, ze nemoze byt na vsetko google a tabulka s presnymi hodnotami, keby ste ludia radsej hrali ako sa zaoberali blbostami, ktore su absolutne nepodstatne