Zdravim dobri ludkovia!
Mam problem nasledujuci: OD vyroby mam v notebooku naisntalovanu Vistu. Casom som si tam supol Linux ( momentalne Kubuntu ). Nedavno som vsak zistil, ze nasa fakulta ma zmluvu s microsoftom a tym padom mame ich vybrany soft zadarmo a legalny... Tak som sa rozhodol skusit ci rozbeham XP na mojom HP Pavilione dv6730 (Viem ze je tam problem s ovladacmi). Kedze Linux az tak moc nevyuzivam rozhodol som sa sformatovat particiu kde bol Linux (ext3 + swap) na ntfs a nasledne som tam chcel nainstalovat okna. Po restarte mi vyhodilo namiesto Grubu s moznostou vyberu OS error: Grub 1.5 loading... Error 17 Po prechodeni kopec navodov a neuspesnosti som znova naisntaloval Linux a uz to zasa chodi. Z toho vyplyva ze ten Grub nacitava z particie kde je linux. Da sa to nejak prehodit na particiu kde mam Vistu? Vopred Vdaka
momentalne mam particie takto:
sda1/ntfs (Vista)
sda2/ext3 (Kubuntu)
sda3/swap
sda4/ntfs (recovery blbost pre Vistu)
[Help] Vista + Linux >> Vista + XP [grub error]
ak sa nemyslim, ze fixmbr pri viste nefunguje..
mozno by stacilo trosko pohladat po fore - urcite sa to tu riesilo, napriklad tu..
alebo si pozri rovno original navod na stranke microsoftu:
http://support.microsoft.com/kb/927392
-
-MANeKEN-
Medium Expert
hej ten prikaz mi na viste nefunguje...
Ten original navod od Microsoftu som uz pozeral a urcite by vyriesil moj problem lenze ponovom som zistil, ze mi nechce zobrat recovery* co mam na hardisku (Hpcka to takto riesia. Instaluje sa aj preinstaluvava z toho Vista) Nechapem preco... Mam spravenu zalohu recovery na dvoch DVD a nechce mi ich nacitat mechanika. Nerozumiem tomu :-/ Skusim ten prikaz co je v navode dat normal do cmd pretoze Vista mi uz spustit ide... Zatial vdaka za snahu pomoct
*HP vam k pocitacu nepribalia DVD s Vistou ale nechaju vam to v specialnom oddiely na hardisku. Bil by som ich po prstoch
//edit:
prikaz cd boot mi samozrejme vypise, ze ho system nemoze naist. Ach jaj vstko ide proti mne
to recovery ma sere inak by som to uz mal. Neviete ako to spravit priamo cez prikazovy riadok ked som vo Viste?
Vlastne stacilo by vediet ako odstranit linux bez toho, aby mi spravil ten grub error. 
Kód: Vybrať všetko
fdisk /MBRTen original navod od Microsoftu som uz pozeral a urcite by vyriesil moj problem lenze ponovom som zistil, ze mi nechce zobrat recovery* co mam na hardisku (Hpcka to takto riesia. Instaluje sa aj preinstaluvava z toho Vista) Nechapem preco... Mam spravenu zalohu recovery na dvoch DVD a nechce mi ich nacitat mechanika. Nerozumiem tomu :-/ Skusim ten prikaz co je v navode dat normal do cmd pretoze Vista mi uz spustit ide... Zatial vdaka za snahu pomoct
*HP vam k pocitacu nepribalia DVD s Vistou ale nechaju vam to v specialnom oddiely na hardisku. Bil by som ich po prstoch
//edit:
* bcdedit /export C:\BCD_Backup
* c:
* cd boot
* attrib bcd -s -h -r
* ren c:\boot\bcd bcd.old
* bootrec /RebuildBcd-
-MANeKEN-
Medium Expert
tak to si ma potesil...
... (btw dv6680 som mal aj ja ale mal som od vyroby poskodeny system tak som ho totalne zavaril a nesiel spustit. reklamaciu mi uznali vratili prachy a kupil som si novsi 6730
)
Ok na nete po dlhsom googleni som nasiel tento navod ako odinstalovat linux:
Ide to aj z live CD Linuxu a to mi ide tak skusim to. [/code]
Ok na nete po dlhsom googleni som nasiel tento navod ako odinstalovat linux:
http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20UbuntuIde to aj z live CD Linuxu a to mi ide tak skusim to. [/code]