[Help] Vista + Linux >> Vista + XP [grub error]

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

[Help] Vista + Linux >> Vista + XP [grub error]

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

Zdravim dobri ludkovia!
Mam problem nasledujuci: OD vyroby mam v notebooku naisntalovanu Vistu. Casom som si tam supol Linux ( momentalne Kubuntu ). Nedavno som vsak zistil, ze nasa fakulta ma zmluvu s microsoftom a tym padom mame ich vybrany soft zadarmo a legalny... Tak som sa rozhodol skusit ci rozbeham XP na mojom HP Pavilione dv6730 (Viem ze je tam problem s ovladacmi). Kedze Linux az tak moc nevyuzivam rozhodol som sa sformatovat particiu kde bol Linux (ext3 + swap) na ntfs a nasledne som tam chcel nainstalovat okna. Po restarte mi vyhodilo namiesto Grubu s moznostou vyberu OS error: Grub 1.5 loading... Error 17 Po prechodeni kopec navodov a neuspesnosti som znova naisntaloval Linux a uz to zasa chodi. Z toho vyplyva ze ten Grub nacitava z particie kde je linux. Da sa to nejak prehodit na particiu kde mam Vistu? Vopred Vdaka

momentalne mam particie takto:
sda1/ntfs (Vista)
sda2/ext3 (Kubuntu)
sda3/swap
sda4/ntfs (recovery blbost pre Vistu)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

ak sa nemyslim, ze fixmbr pri viste nefunguje..

mozno by stacilo trosko pohladat po fore - urcite sa to tu riesilo, napriklad tu..

alebo si pozri rovno original navod na stranke microsoftu:
http://support.microsoft.com/kb/927392
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

hej ten prikaz

Kód: Vybrať všetko

fdisk /MBR
mi na viste nefunguje...
Ten original navod od Microsoftu som uz pozeral a urcite by vyriesil moj problem lenze ponovom som zistil, ze mi nechce zobrat recovery* co mam na hardisku (Hpcka to takto riesia. Instaluje sa aj preinstaluvava z toho Vista) Nechapem preco... Mam spravenu zalohu recovery na dvoch DVD a nechce mi ich nacitat mechanika. Nerozumiem tomu :-/ Skusim ten prikaz co je v navode dat normal do cmd pretoze Vista mi uz spustit ide... Zatial vdaka za snahu pomoct

*HP vam k pocitacu nepribalia DVD s Vistou ale nechaju vam to v specialnom oddiely na hardisku. Bil by som ich po prstoch :P

//edit:

* bcdedit /export C:\BCD_Backup
    * c:
    * cd boot
    * attrib bcd -s -h -r
    * ren c:\boot\bcd bcd.old
    * bootrec /RebuildBcd
prikaz cd boot mi samozrejme vypise, ze ho system nemoze naist. Ach jaj vstko ide proti mne :( to recovery ma sere inak by som to uz mal. Neviete ako to spravit priamo cez prikazovy riadok ked som vo Viste? :( Vlastne stacilo by vediet ako odstranit linux bez toho, aby mi spravil ten grub error. :?
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

Maneken: poopravim ta, problem s ovladacmi nie je, problem je ten, ze ludia nevedia hladat :) ja som napr. na pavil. dv 6680 rozbehal win xp bez problemov. a vsetko funguje :)
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

tak to si ma potesil... :)... (btw dv6680 som mal aj ja ale mal som od vyroby poskodeny system tak som ho totalne zavaril a nesiel spustit. reklamaciu mi uznali vratili prachy a kupil som si novsi 6730 :) )
Ok na nete po dlhsom googleni som nasiel tento navod ako odinstalovat linux:

http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu

Ide to aj z live CD Linuxu a to mi ide tak skusim to. [/code]
Napísať odpoveď