Dan Brown - Da Vinciho kod, Anjeli a demoni, Bod klamu ....
Da Vinciho kod...nie je to len nejaka bezducha kniha plna zvastov a nepodlozenych! konspiracnych teorii,ale dava aj nieco viac..nie je tu teraz otazka,ci tomu chceme verit,alebo nechceme,ale co je ovela podstatnejsie,ze nas nuti zamysliet sa nad tym co je tam napisane,coho sa to bezprostredne tyka..a preto nech uz mate akykolvek nazor na tuto knihu,ci patrite k tym,ktori ju chvalia do neba,ci zatracuju do sameho horuceho pekla, v kazdom pripade,kazdemu jednemu z nas nieco da...(a mozno nieco vezme)
-
ikovan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
To je mozne ale v kazdom uvode jeho knihy su vypisane fakty..NoaHix napísal:hosi odporucam ist na oficialnu stranku toho Brawna a tam si precitat rozhovor snim vktorom hovori,ze cele je to len fikcia takze nevim o ocom sa tu bavite...
A on tieto fakty kombinuje a voli možné varianty pravdy ci fikcie..
A nieje ulohou brat si to za blbost alebo smer ci pravdu. Ale ako hovori predosly prispevok zamysliet sa nad tym ....
----------------------------------------------------------
a povedzme si ja byt v jeho kozi nedovolil by som si hovorit ze je to pravda i keby to je... (ved vieme o com hovorim)
-
seth82
Darca
no ja som to precital akurat teraz v sobotu, celkom ma to dostalo, iste je to jedna z najlepsich knih ake som kedy cital, a to ich citam dost....uz som to tu v jednom fore napisal, ze "niet dymu bez ohna", takze nieco v tej knihe pravdive bude....aspon ja osobne tomu verim (mozno je to aj tym ze som ateista, myslim ze veriaci by k tomu pristupovali troska inak)
-
ikovan
Darca
nemyslim si ze kniha je protiklerikalna... pretoze ... si to myslim a iked dej je o tom ze niekto je proti cirkvy kniha jednoznacne nehovori o tom aby citatel zacal nenavidiet cirkevseth82 napísal:no ja som to precital akurat teraz v sobotu, celkom ma to dostalo, iste je to jedna z najlepsich knih ake som kedy cital, a to ich citam dost....uz som to tu v jednom fore napisal, ze "niet dymu bez ohna", takze nieco v tej knihe pravdive bude....aspon ja osobne tomu verim (mozno je to aj tym ze som ateista, myslim ze veriaci by k tomu pristupovali troska inak)
no citala som da vinciho kod a aj anjeli a demoni. obe knihy boli dost dobre a odporucam kazdemu precitat, aby si na dielo vytvoril vlastny nazor ak uz nic ine.
inak druhe dielo bolo podla mna dost namierene proti cirkvi ( ten koniec bol dost kruty), ale budis. v da vinciho kode ma dost zaujali pohanske zvyky a tieto veci s tym spojene
skoda, ze k tretej knihe som sa zatial nedostala, ale dufam, ze raz sa mi to podari. a este k tomu, ci je to pravdive alebo nie: myslim, ze vsetko urcite nie, ale zase nikto nema taku fantaziu, aby si taketo veci vymyslel, tak cosi na tom bude 
-
q-parser
Professional
vedci nevedci, nemozes vediet co vsetko cirkev skryva. Podla mna to je riadna ututlavka zo strany cirkvi a Brown o tom pisal.turban napísal:je to fikcia, potvrdili to aj vsetci historici. dokonca aj amici, ktory sa pod dojmom z tej knihy rozhodli ist do europy po stopach davinciho zistili, ze je to nezmysel
-
ikovan
Darca
podla mna je to pol na pol.. Nieco pravda nieco klam. ved i v uvode knih su vypisane fakty a autor ich podava vo vymyslenom deji co zasa neznamena ze to tak nemoze byt..turban napísal:a podla niektorych cirkev v stredoveku odpalila atomovku na anglicko, aby ich tak oddelila od kontinentu. je to fikcia...
-
romero
Expert
a my to trochu vysvetli ako by cirkev v stredoveku mohla vlastnit atomovku a odpalit ju na anglicko. ved to je cista blbost. hoci som tu knihu necital takze nemozem do toho velmi vyskakovat ale toto je somarina.turban napísal:a podla niektorych cirkev v stredoveku odpalila atomovku na anglicko, aby ich tak oddelila od kontinentu. je to fikcia...
v tej knihe nic take nebolo a aj podla mna je to riadna blbost s tou atomovkouromero napísal: a my to trochu vysvetli ako by cirkev v stredoveku mohla vlastnit atomovku a odpalit ju na anglicko. ved to je cista blbost. hoci som tu knihu necital takze nemozem do toho velmi vyskakovat ale toto je somarina.
ja som nepovedala, ze neverim tomu, co je v knihe, lebo podla mna je to pravda, samozrejme nie vsetko, ale to, ze jezis zil je historicky dokazane a este aj to o tych pohanskych veciach je pravda, a este si pozri poslednu veceru, tak tam uvidis presne to, co je v knihe opisane, ale samozrejme netvrdim, ze vsetko do bodky je fakt. ja som len povedala, ze to o tej atomovke je sprostost. 
-
ikovan
Darca
No to ze antihmota existuje je dokazane... ale nehovorim ze je na zemi...ironia napísal:ja som nepovedala, ze neverim tomu, co je v knihe, lebo podla mna je to pravda, samozrejme nie vsetko, ale to, ze jezis zil je historicky dokazane a este aj to o tych pohanskych veciach je pravda, a este si pozri poslednu veceru, tak tam uvidis presne to, co je v knihe opisane, ale samozrejme netvrdim, ze vsetko do bodky je fakt. ja som len povedala, ze to o tej atomovke je sprostost.
A dalej co hovorite na to cislo PHI teda 1,618 a to ze vsetko je stvorene
Viete co mysim to ze ked vzdialenost temena hlavy po prsty na nohe vydelite vzdialenostou pupku po prsty na nohe tak dostanete cislo 1,618 ale tak sito vzdialenost ramena od prstov na ruke deleno laket a prsty na ruke vyjde tiez 1,618 a vel vela inych veci je v tomto vztahu... ved treba citat