Dan Brown - Da Vinciho kod, Anjeli a demoni, Bod klamu ....

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako sa dívate na fakty v dielach D. Browna?

Sú zakompované veľmi dobre a verím že to tak môže byť
43
28%
Sú zakompované veľmi dobre, ale je to vymysel
22
14%
Dačo je na tom pravdy a dačo nie
51
34%
Tie fakty nie su faktami ale paci sa mi to
17
11%
Je to úplná blbosť
19
13%

Celkom hlasov: 152

ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nechcem

Príspevok od používateľa ikovan »

Urcite nechcem byt ucitel dejepisu ale prehlad dejin podla mna patri medzi dolezite vedomosti ... hlavne vseobecne
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nazory

no a co ine nazory?
jackal69
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jackal69 »

Da Vinciho kod...nie je to len nejaka bezducha kniha plna zvastov a nepodlozenych! konspiracnych teorii,ale dava aj nieco viac..nie je tu teraz otazka,ci tomu chceme verit,alebo nechceme,ale co je ovela podstatnejsie,ze nas nuti zamysliet sa nad tym co je tam napisane,coho sa to bezprostredne tyka..a preto nech uz mate akykolvek nazor na tuto knihu,ci patrite k tym,ktori ju chvalia do neba,ci zatracuju do sameho horuceho pekla, v kazdom pripade,kazdemu jednemu z nas nieco da...(a mozno nieco vezme)
NoaHix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa NoaHix »

hosi odporucam ist na oficialnu stranku toho Brawna a tam si precitat rozhovor snim vktorom hovori,ze cele je to len fikcia takze nevim o ocom sa tu bavite...
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

NoaHix napísal:hosi odporucam ist na oficialnu stranku toho Brawna a tam si precitat rozhovor snim vktorom hovori,ze cele je to len fikcia takze nevim o ocom sa tu bavite...
To je mozne ale v kazdom uvode jeho knihy su vypisane fakty..
A on tieto fakty kombinuje a voli možné varianty pravdy ci fikcie..
A nieje ulohou brat si to za blbost alebo smer ci pravdu. Ale ako hovori predosly prispevok zamysliet sa nad tym ....

----------------------------------------------------------
a povedzme si ja byt v jeho kozi nedovolil by som si hovorit ze je to pravda i keby to je... (ved vieme o com hovorim)
xman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xman »

cital som da vinciho kod a anjeli a demoni.knizky to boli v celku dobre a velmi sa mi pacili,podla mna mal ten pribeh vsetko co citatel potrebuje a niektorym faktom som aj uveril,ale samozrejme nie vsetko je tam pravda a vela veci su len zhody nahod,alebo konspiracie,ale ako pribeh perfektne
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

no ja som to precital akurat teraz v sobotu, celkom ma to dostalo, iste je to jedna z najlepsich knih ake som kedy cital, a to ich citam dost....uz som to tu v jednom fore napisal, ze "niet dymu bez ohna", takze nieco v tej knihe pravdive bude....aspon ja osobne tomu verim (mozno je to aj tym ze som ateista, myslim ze veriaci by k tomu pristupovali troska inak)
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:no ja som to precital akurat teraz v sobotu, celkom ma to dostalo, iste je to jedna z najlepsich knih ake som kedy cital, a to ich citam dost....uz som to tu v jednom fore napisal, ze "niet dymu bez ohna", takze nieco v tej knihe pravdive bude....aspon ja osobne tomu verim (mozno je to aj tym ze som ateista, myslim ze veriaci by k tomu pristupovali troska inak)
nemyslim si ze kniha je protiklerikalna... pretoze ... si to myslim a iked dej je o tom ze niekto je proti cirkvy kniha jednoznacne nehovori o tom aby citatel zacal nenavidiet cirkev
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romero »

Raz išiel na Discovery a na STV 2 dokument zaoberajúci sa Da Vinciho kódom. Hoci som ho celý nevidel na konci bolo viackrát spochybnená pravosť Da Vinciho myšlienok
ironia
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ironia »

no citala som da vinciho kod a aj anjeli a demoni. obe knihy boli dost dobre a odporucam kazdemu precitat, aby si na dielo vytvoril vlastny nazor ak uz nic ine. :smt023 inak druhe dielo bolo podla mna dost namierene proti cirkvi ( ten koniec bol dost kruty), ale budis. v da vinciho kode ma dost zaujali pohanske zvyky a tieto veci s tym spojene :wink: skoda, ze k tretej knihe som sa zatial nedostala, ale dufam, ze raz sa mi to podari. a este k tomu, ci je to pravdive alebo nie: myslim, ze vsetko urcite nie, ale zase nikto nema taku fantaziu, aby si taketo veci vymyslel, tak cosi na tom bude 8)
turban
Expert
Expert

Príspevok od používateľa turban »

je to fikcia, potvrdili to aj vsetci historici. dokonca aj amici, ktory sa pod dojmom z tej knihy rozhodli ist do europy po stopach davinciho zistili, z :smt018 e je to nezmysel
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

turban napísal:je to fikcia, potvrdili to aj vsetci historici. dokonca aj amici, ktory sa pod dojmom z tej knihy rozhodli ist do europy po stopach davinciho zistili, z :smt018 e je to nezmysel
vedci nevedci, nemozes vediet co vsetko cirkev skryva. Podla mna to je riadna ututlavka zo strany cirkvi a Brown o tom pisal.
turban
Expert
Expert

a podla niektorych cirkev v stredoveku odpalila atomovku na anglicko, aby ich tak oddelila od kontinentu. je to fikcia...
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

turban napísal:a podla niektorych cirkev v stredoveku odpalila atomovku na anglicko, aby ich tak oddelila od kontinentu. je to fikcia...
podla mna je to pol na pol.. Nieco pravda nieco klam. ved i v uvode knih su vypisane fakty a autor ich podava vo vymyslenom deji co zasa neznamena ze to tak nemoze byt..
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romero »

turban napísal:a podla niektorych cirkev v stredoveku odpalila atomovku na anglicko, aby ich tak oddelila od kontinentu. je to fikcia...
a my to trochu vysvetli ako by cirkev v stredoveku mohla vlastnit atomovku a odpalit ju na anglicko. ved to je cista blbost. hoci som tu knihu necital takze nemozem do toho velmi vyskakovat ale toto je somarina.
ironia
Amateur
Amateur

romero napísal: a my to trochu vysvetli ako by cirkev v stredoveku mohla vlastnit atomovku a odpalit ju na anglicko. ved to je cista blbost. hoci som tu knihu necital takze nemozem do toho velmi vyskakovat ale toto je somarina.
v tej knihe nic take nebolo a aj podla mna je to riadna blbost s tou atomovkou
turban
Expert
Expert

ja som ani nepovedal ze to bolo v tej knihe, len ze niektory ludia take daco napisali(nebolo to myslene vazne) a chcel som tym zdoraznit to ze kniha neodzrkadluje ani kusik pravdy (podla mna). ok?
turban
Expert
Expert

v tej knihe nic take nebolo a aj podla mna je to riadna blbost s tou atomovkou[/quote]

toto hovori samo za seba, ze ani ty neveris tomu ze kniha je pravdiva. :smt048
ironia
Amateur
Amateur

ja som nepovedala, ze neverim tomu, co je v knihe, lebo podla mna je to pravda, samozrejme nie vsetko, ale to, ze jezis zil je historicky dokazane a este aj to o tych pohanskych veciach je pravda, a este si pozri poslednu veceru, tak tam uvidis presne to, co je v knihe opisane, ale samozrejme netvrdim, ze vsetko do bodky je fakt. ja som len povedala, ze to o tej atomovke je sprostost. :!:
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ironia napísal:ja som nepovedala, ze neverim tomu, co je v knihe, lebo podla mna je to pravda, samozrejme nie vsetko, ale to, ze jezis zil je historicky dokazane a este aj to o tych pohanskych veciach je pravda, a este si pozri poslednu veceru, tak tam uvidis presne to, co je v knihe opisane, ale samozrejme netvrdim, ze vsetko do bodky je fakt. ja som len povedala, ze to o tej atomovke je sprostost. :!:
No to ze antihmota existuje je dokazane... ale nehovorim ze je na zemi...

A dalej co hovorite na to cislo PHI teda 1,618 a to ze vsetko je stvorene
Viete co mysim to ze ked vzdialenost temena hlavy po prsty na nohe vydelite vzdialenostou pupku po prsty na nohe tak dostanete cislo 1,618 ale tak sito vzdialenost ramena od prstov na ruke deleno laket a prsty na ruke vyjde tiez 1,618 a vel vela inych veci je v tomto vztahu... ved treba citat
Napísať odpoveď