Podporujete bezdomovcov?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Pinhead napísal:Old Dirty Bastard,

vždy sa nejako niečo dá, vždy sú možnosti, každý problém má riešenie, ale pokiaľ sa niekto zlomí, prestane riešiť tie problémy, začne chlastať a je*ať na všetko, kto mu za to môže????? Jedine on sám....... lebo na druhú stranu boli aj medializované prípady bezdomovcov, ktorí sa nevzdali a nezačali sa ľutovať, ale naopak začali doslova drieť a nakoniec dnes znovu žijú ako slušní ľudia..........
samozrejme, stara babička, ktora žila len zo 6000 korunoveho dôchodku a žila z ruky do ust aj spolu s manželom bude po jeho smrti drieť a vypracuje sa, uplne realna predstava :) všetko sa da, ked chceme, ano, kde žiješ... :D
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Vždy som bol vedený k tomu, že kde je k niečomu vôľa, tam je aj cesta....... Funguje to, ale niektorí asi takú vôľu nemajú........
s tým ja ale nenarobím nič...... Pretože platí, pokiaľ je niekto svojprávny, tak je aj za seba zodpovedný.......... Nemám čo viac dodať.........
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

MakeFake napísal:Ja som dal bezdomovcovi nejake drobne a pobede vidim ako si kupuje nejaku okenu co ci to bolo. Isto isiel cistit okna nie?

To naozaj radsej kupit bezdomovcovi nieco na jest, lebo vacsina peniaze minie na cigareti a alkohol.
A čo je na tom zlé, keď is chce kúpiť cigarety alebo chlast... je to sice proti trendu, ktorý hovorí, že fajčenie už nie je IN, ale keď to mu pomáha prežiť na ulici tak prečo nie....
Je to snáď jeho vec čo už s tým urobí...
Zamestnávateľ tiež nedáva zamestnancom výplatu podľa toho, či ju prechlastáš, alebo si kúpiš za Ňu ružovú gay košielku....

A pravda je taká, že naozaj za to nie vždy môžu a aj slušní ľudia sa môžu dostať na ulicu a začať chlastať... Skrátka taký zlom v živote spraví s človekom vela a je obdivuhodné, že sa nájdu aj takí čo piť nezačnú....
V podstate sa im zrúti celý život a vy chcete aby si kúpili nejaký zasraný rožok keď ma hlavu plnú sračiek?
Častokrát sa radšej uchýli k tej flaške aby aspoň na chvílu zabudol na to ako sa mu skurvil život...
To je môj názor...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nie, nikdy som ziadnemu bezdomovcovi nic nedal.
Na stanici v TN ma s odstupom par mesiacov otravovala jedna bezdomovkyna, ani sa nevedela vykoktat co vlastne chce, tak na dalsi krat som si pichol sluchatka do usi a tvaril som sa ze ju nevidim a nepocujem. Stalo sa mi to uz trikrat a vzdy som ju potom videl, ako vlaci nejaku igelitku a bavi sa s niekym dalsim (asi jej znamy alebo co), ale vobec nebolo vidno, ze by jej bolo luto, ako zije ani nic.
Aj okolo intrakov v ZA sa obsmietaju vselijaki bezdaci, sedia pri smetakoch a chlascu cuco. Je im tam dobre, lebo studenti vyhadzuju stare potraviny a sem-tam nejake peniaze daju. No ja nie, nikdy.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Martin44 napísal:A čo je na tom zlé, keď is chce kúpiť cigarety alebo chlast... je to sice proti trendu, ktorý hovorí, že fajčenie už nie je IN, ale keď to mu pomáha prežiť na ulici tak prečo nie....
Je to snáď jeho vec čo už s tým urobí...
Zamestnávateľ tiež nedáva zamestnancom výplatu podľa toho, či ju prechlastáš, alebo si kúpiš za Ňu ružovú gay košielku....

A pravda je taká, že naozaj za to nie vždy môžu a aj slušní ľudia sa môžu dostať na ulicu a začať chlastať... Skrátka taký zlom v živote spraví s človekom vela a je obdivuhodné, že sa nájdu aj takí čo piť nezačnú....
V podstate sa im zrúti celý život a vy chcete aby si kúpili nejaký zasraný rožok keď ma hlavu plnú sračiek?
Častokrát sa radšej uchýli k tej flaške aby aspoň na chvílu zabudol na to ako sa mu skurvil život...
To je môj názor...
velmi by ma zaujimalo ako moze niekomu krabicka cigariet pomoct na ulici. a tiez by ma velmi zaujimalo, kto by si kupil krabicku cigariet, ked nema co do huby dat. pud sebazachovy stale funguje a fungovat aj bude. pochopim ked bezdomovci v zime piju nieco tvrde (zamrznut na ulici ked je -15 nie je nikomu po voli), ale cigarety? wtf? problemy treba riesit a nie od nich utekat ku flaske, ktora ich nevyriesi. pochopim, ked sa nieco niekomu stane a ozere sa prkrat ako troska. ale to nie je zivotny ciel predsa.
k teme: nie, neprispievam. keby som prispel, tak niekomu, kto predava nota bene.
26lukas26
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 26lukas26 »

Dá sa rozoznať či tie peniaze človek potrebuje ešte ste asi nevideli v člapkanici si kľaknúť na kolená na námestí , žobrať a prekľačať tam 3-4 hodiny v nieakej košeli. :?
Beybo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Beybo »

gfrgtr
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

ku tomu, že alkohol je ich jediné potešenie, tak prečo by si ho nemali kupovať?

veru nie. vy vidíte začiatok. tí, ktorí sú alkoholici, sa prakticky každý večer nadrbú. potom ich niekde vytrie. oškrú sa, alebo sa udrú. a samozrejme, hneď im okoloidúci ľudia volajú záchranku. tá ich dovezie do nemocnice na urgent a nechá ich tam. po spravení rontgenového snímku ich obviažu a vyhodia z ambulancie do čakárne, kde oni prespia a ráno idú het. alebo aj hneď. im človek jednoducho nedohovorí. odídu, vonku sa zasa strepú o pár sto metrov a máme ich na krku zasa.
tiež keď sa tie hovadá dostanú zo zimy do tepla, z vonkajška do vnútra, začnú kruto smrdieť. poviem vám jedno tajomstvo. bezďáci, ktorí sú alkoholici a s ktorými v nemocnici pracujem sa neunúvajú dať si dole oblečenie a vykonať potrebu. oni sú jednoducho prešpekulovaní figliari v tej svojej posratej primitivite. majú v riti. doslovna. :? skutočne som videl a čistil dostatočné množstvo zasratých bezdomoveckých alkoholických rití, aby som si utvoril názor a postoj na tých, ktorých sú súčasťou.
okrem upierania pohodlnosti mojej roboty, na ktorú teda nemám nárok a kľudne oželiem to, že nebudem môcť si váľať šunky, ale budem robiť s tými, ktorých sanitka dovezie - myslím seriózne prípady, výjazd sanitky [taký príjemný all inclusive taxík zadarmo] kvôli bezďákovi stojí niekoľko tisícok samozrejme plus cena rontgenových snímok, čas lekárov a hodnota poškodených čuchových orgánov pacientov čakajúcich v čakárni. :smt019 :smt094

oni nie že by sa nemohli zmeniť. oni sa NECHCÚ. im to takto vyhovuje a nech mi bude hovoriť kto chce čo chce, nepresvedčí ma.

A tí ostatní, ktorí sa dostali na ulicu nie z vlastnej viny, tí takto neklesli a majú ešte elementárnu slušnosť, ktorá alkoholikom chýba.

brať sa nedá, keď nieto čo.
a byť človekom a nie hovadom je povinnosťou každého člena ľudskej spoločnost.

a v podstate súhlasím s Pinheadom.

/ach, tí ignoranti...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no keď mám dobrú náladu a nejaký zastaví, či náhodou nemám drobné, tak im občas niečo hodím.či za to kúpia chľast alebo jedlo neriešim, to je už ich problém
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ten alkohol oni nepijú len tak pre potešenie. V terajších zimných mesiacoch ich to "zahrieva". Oni si uvedomujú, že mnohí z nich sa kôli alkoholu už nezobudili. No nič iné im nezostáva.

Rozprával som sa s jedným bezdomovcom, čo býval u nás pri škole pred tržnicou. Na ulicu sa dostal po tom, ako sa rozišiel s manželkou. Opustil rodinu, po čase prišiel o prácu a ostal na ulici.
Hovoril, že možno keby sa velmi snažil, tak by sa dostal do nejakej ubytovne a našiel si pracu. No on nechce. Ževraj má 2 dospelé dcéry, ktoré sa s ním však nebavia. Tvária sa, že ho nepoznajú.
Rozprával aj o svojej rodine. Jeho rodičia udajne mali dom ešte v starej petržalke (než sa tam vystavalo sidlisko). Jeho meno si už nepamatam, volal sa nejako Olejar alebo Olejka... niečo s olejom.

Tohto chlapa som však už vyše roka nevidel. Bohvie, čo sa s nám stalo a či vôbec ešte žije.. :hm:
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

Frikso: oni ho pijú pre to, prečo bolo písané hore. lebo sú alkoholici. alkohol im nepomáha prežiť. ak áno, tak to akurát takým spôsobom, aký som opísal vyššie. minimálne v Bratislave sa dá prespať v ubytovni, pokiaľ nenafúkaš. a ani prachy mať nemusíš, stačí ak prejavíš vôľu s niečím pomôcť. a dokonca ani to nemusíš, musíš len byť slušný.

lenže slušnosť je obmedzovanie slobody a to sa im nepáči. bezďáci - mám to z praxe sú VÄČŠINA alkoholici a alkoholikmi boli predtým, než boli bezďákmi. lebo alkohol a iné závislosti ti bránia nájsť si strechu nad hlavou.

hm. no, každý v spoločnosti má svoje práva a povinnosti. keď ich nechce rešpektovať, tak nech ich nerešpektuje. ale potom nech nebedáka.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Pri nas zil tiez potom jeden bezdomovec, o dom prisiel nejakym podvodom ( v podstate si za to mohol sam podpisal nejaku blbu zmluvu) ale v podste prisiel o dom podvodom (legalnym) a ked nemate nic tazko sa uz dostatene niekam aby ste zili "normalne" no a on si lubil vypit a akurat je tomu asi rok co zomrel :( umrzol...

//Aspon tu vidime co robi ALKOHOL legalna droga... by som bol zveda ci marihuana by urobila z niekoho bezdomovca :roll: :roll: :roll:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Asi nic lebo liter a pol čuča stoji 32SKK a gram travy 100SKK...
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

pishta napísal:Pri nas zil tiez potom jeden bezdomovec, o dom prisiel nejakym podvodom ( v podstate si za to mohol sam podpisal nejaku blbu zmluvu) ale v podste prisiel o dom podvodom (legalnym) a ked nemate nic tazko sa uz dostatene niekam aby ste zili "normalne" no a on si lubil vypit a akurat je tomu asi rok co zomrel :( umrzol...

//Aspon tu vidime co robi ALKOHOL legalna droga... by som bol zveda ci marihuana by urobila z niekoho bezdomovca :roll: :roll: :roll:
este si nevidel bezdomovcov, ktori su nenormallni fetaci a netreba im ani alkohol, staci im riedidlo? trava sa coraz viac tlaci pred alkohol, tak nebude to dlho trvat a na ulici bude viac fetakov ako alkoholikov
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Pinhead, mas taky nazor mimo reality.....asi si bol vedeny ktomu, ze 'peniaze boli, su a aj budu :? ale nieje to tak....a neni to tak....vobec nie.

Inac raz oco videl na chodniku sediaceho bezdomovca, ktory ho pytal o drobne....no a oco ho chcel zobrat do potravin, ze mu kupi nieco na jedeni, a dany bezdomovec to odmietol...je tazko odhadnut, ktory zobrak, alebo bezdomovec chce na chlast, alebo na jedlo :?
Frikso
Darca
Darca

moosha napísal:Asi nic lebo liter a pol čuča stoji 32SKK a gram travy 100SKK...
Gram travy 100sk? Ty si teda z lacneho kraja.. :roll:

mehmed: Nikde netvrdím, že nie su alkoholici. Ale to, že v zime chlastajú preto, aby sa "zahriali" je pravda. :wink:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Frikso napísal:Gram travy 100sk? Ty si teda z lacneho kraja.. :roll:

mehmed: Nikde netvrdím, že nie su alkoholici. Ale to, že v zime chlastajú preto, aby sa "zahriali" je pravda. :wink:
Myslim, ze by si bezdomovec nemohol dovolit ziadnu kvalitku. Ved ani cuco nie je nic premiove :D... ale uz konec OT...
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

No niesom velkym prikladom v tejto teme ale ked niekto zamnou pride ze neaku korunku dva tri pät tak sa nieco najde urcite . A osobne si myslim ze ty bezdomovci by mohli zit aj lepsie , ale to by museli chciet.
Mam doma jednu knihu kde je pisane o padoch a vzostupoch ludi staci ze jeden bezdomovec mal jeden dobry napad a bol zneho milionar ale take dobre napady uz niesu kazdy den jeden
Frikso
Darca
Darca

Poslednú dobu je populárne chodenie po vlaku a zobranie peňazí. Nie su to ani tak bezdomocvi, ale take socky, či feťaci.
Akože ich niekto práve okradol alebo zbil a potrebuju na vlak niekam naozaj ďaleko.

Tento mesiac boli dvaja. Jedná mladá žena dieťaťom, čo si stale utierala nos do rukávu a potom taký chlap, čo do všetkoho kopal a bol nervozny.

Raz som takému dal 10 korun. Ževraj ho okradli a zbili a potrebuje na neviem čo..
Kúpil som si kávu v automate, otočím sa a on pri stánku si kupuje cigarety. :lol:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

casto su v bratislave, cestoval som s jednym chalanom a prisiel taky fetak, detskym tenkym hlaskom povedal ci nemame peniaze, ze potrebuje niekam ist a nema na listok. a ten chalan taky: minule si chcel ist tiez niekam, co vlastne chces? fet zhanaj inde. ten sa bez slova otocil a odisiel
Napísať odpoveď