Tu ani tak nejde o to, ako tunene auto vyzera, lebo kazdy si da spravit opticky tuning aky sa jemu paci. Skor by som povedal, ze ked tunis motor, tak trpia vsetky ostatne pohyblive mechanicke casti auta - ci uz zavesy kolies, rozvody alebo prevodovka, lebo nie su stavane na taky zvyseny vykon. Cize zacnu skor aj odchadzat. Naco mi bude nadupana kara, ked po 80 - 100 km zacnu odchadzat klucove casti auta + motor bude mat kratsiu zivotnost a bude to ako sa vozit na aute zo srotoviska. A keby uz som tunil motor nejakym turbom, powerboxom, chipom (samozrejme aj take drobnosti ako sviecky, filter, ostre vacky...), potom by to chcelo menit aj veci od piestnych kruzkov az po poloosi. A to by bolo veeeelmi masnte. Lebo podla mna opticky tuning (spojlery, prahy, kridla atd.) velmi nema zmysel bez tuningu motora a podvozku. Kara bude vyzerat super zvonka a pod kapotou bude mat nejaku seriovu 1,4 alebo 16-tku. To potom ani tuning nie je.cert napísal:Komplet tuning vyjde velmi draho, skor by som uvazoval o novom aute v sportovej vybave. Navyse tie vytunene auta(typu Golf) vyzeraju dost skaredo(obcas; je pomerne tazke zladit povodny vzhlad a tuning. doplnky do pekneho celku).
Preto sa skor oplati kupit original sportovu karu (napr Honda Civic TypeR).
Oproti tunenemu auta ma zvysenu zivotnost spominanych casti a ma aj profesionalne vyladeny motor + podvozok. Mozno bude o cosi pomalsie to auto ako tuning ale urcite nebude tak skoro na odpis.
Samozrejme pre milovnikov tuningu a zamznejsich majitelov tunenych cars toto neplati.