Pyrotechnika aj cez rok/ Pyrotechnicky "kruzok"
Pyrotechnika aj cez rok/ Pyrotechnicky "kruzok"
caute, je na slovensku povolene pustat yrotechniku aj cez rok? t.j. nielen na silvestra?
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
je to dane nariadenim jednotlivych miest, ale vacsina slovenska to ma urcite tak, ze pocas celeho roka mozes pouzivat pyrotechniku I. triedy (prskavky a spol.) a pyrotechniku II. triedy pocas silvestra a noveho roka do tretej hodiny rannej. vynimky udeluje mestsky urad. manipulovat s pyrotechnikou III. a IV. triedy smu len poverene osoby, ktore na to maju opravnenie 
ale tak ak nebyvas medzi panelakmi tak myslim ze ked si hodis daku petardu alebo raketu tak to nikoho nezabije aj tak 10 rocne deti uz hadzu od mikulasa ako sprosteFilipito napísal:tak nebudem hadzat na zem granaty alebo dynamityale diky chalani, ale skoda, dnes som bol na nakupoch a tak som to chcel odtestovat
No ked su prachy tak preco nie.....ale zda sa mi to ako zbytocne vyhodene peniaze......ale rad sa s tym hrajem.....
Minuleho roku mi oco prepasoval po kamaratovi pyrotechniku z UK na SVK (lebo Silvestra som stravil na Slovensku) a samozrejme tie vacsie rakety nemohol poslat aj s palicami tak ich poodlamoval.....tak ja som doma v pivnici nieco vystruhal popripevnovaln a rakety nejake palicky a bolo....no lietalo to kade tade.....stale to menilo smer.....jedna raketa buchla susede pred oknom (2. poschodie) potom nejake motiliky druhej susede uviazli na parapete a potom jej tam zostal taky cierny flak.....snad to umyla....
No a s kamaratmi sme sa dost casto hrali s tymi klasickymi petardami.....vymyslali sme kadeco.....normalne odpaliska sme robili, do zeme sme to strkali, do vody sme to hadzali, do rurky na ktoru sme polozili preglejku a pekne to vyhodilo do vzduchu...zlepovali sme petardi dokopy....ale nefungovalo to....no a podobne.....proste adrenalisti....
Minuleho roku mi oco prepasoval po kamaratovi pyrotechniku z UK na SVK (lebo Silvestra som stravil na Slovensku) a samozrejme tie vacsie rakety nemohol poslat aj s palicami tak ich poodlamoval.....tak ja som doma v pivnici nieco vystruhal popripevnovaln a rakety nejake palicky a bolo....no lietalo to kade tade.....stale to menilo smer.....jedna raketa buchla susede pred oknom (2. poschodie) potom nejake motiliky druhej susede uviazli na parapete a potom jej tam zostal taky cierny flak.....snad to umyla....
No a s kamaratmi sme sa dost casto hrali s tymi klasickymi petardami.....vymyslali sme kadeco.....normalne odpaliska sme robili, do zeme sme to strkali, do vody sme to hadzali, do rurky na ktoru sme polozili preglejku a pekne to vyhodilo do vzduchu...zlepovali sme petardi dokopy....ale nefungovalo to....no a podobne.....proste adrenalisti....
-
viper1993
Medium Professional
Tak to mi sme tiez rozne vybusniny robili. Raz sme dali taku plechovu krabicu do nej sme pozliepali zvazky klasickych piratov pred ne sme podavali take tie mini fontanky a poukladali ich presne tak aby kazda fontanka zapalila jeden zvazok piratov, potom sme zapalne snury fontanok pozliepali do jednej a tu sme natiahli do "bezpecnej" vzdialenosti. Potom sme zapalili tu jednu snuru a pekne sa to postupne vsetko pozapalovalo a zrazu buuum rana jak z dela. Odkedy nam zavreli taky super obchodik tak sme s tym skoncili.
Este si pamatam, ked sme prelamovali petardy a robili sme takzvanych 'dracikov' prelomite petardu v polovici, ale opatrne aby ste to neottrhli uplne no a potom zapalite....petarda vyhori cez tu dieru kde je zlomena......
Alebo sme nalamali kopu petard a ten pusny prach sme vysypali na jedno miesto a potom sme zapalili so zapalkou....ttrosku to poprskalo
Alebo sme nalamali kopu petard a ten pusny prach sme vysypali na jedno miesto a potom sme zapalili so zapalkou....ttrosku to poprskalo
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
kibo
ako fagani sme toho tiez kopu povymyslali ... ked to mas len tak mrdnut do placu tak je to bieda ... ale vymyslet to tak aby malo aj nejaky efekt lepsi, ci uz zvukovy, svetelny, efekt skazy, alebo kombinovany
... to je vacsia sranda -> cez flasky, pohare, srapnely so zapalovacov az k pokrocilym efektom ako ta gula co sa vystreluje z maziara hodena len tak do placu na prazdne parkovisko ( a nepoviem ktory s userov je taky hulvat, ze toto spravil
) ....
// pre doplnenie: vzdy sme boli slusni a v ziadnom zo scenarov sa nikomu nic nestalo, neboli ako ciele pouzite zive tvory a podobnost miest, ludi a casu s realitou je ciste vykonstruovana, aby vyzerala ako nahodna
// pre doplnenie: vzdy sme boli slusni a v ziadnom zo scenarov sa nikomu nic nestalo, neboli ako ciele pouzite zive tvory a podobnost miest, ludi a casu s realitou je ciste vykonstruovana, aby vyzerala ako nahodna
No pani klud...toto nie je tema o tom, kto kedy co pustal ale o tom, ci sa moze pyrotechnika pouzivat aj cez rok.
Urcite sa da vybavit vynimka, kedze u nas v Prahe robia velky ohnostroj skoro kazdy tyzden, niekedy mam pocit ako keby som bol na zapadnom fronte
Ale moj nazor je ten, ze pokial sa tym nebudes bavit kazdy den, ale iba tak raz do tyzdna a cez den, tak to nikomu nebude vadit a maximalne zaplatis nejaku malu pokutu. Samozrejme je lepsie sa s tym bavit niekde v menej obyvanych oblastiach.
Urcite sa da vybavit vynimka, kedze u nas v Prahe robia velky ohnostroj skoro kazdy tyzden, niekedy mam pocit ako keby som bol na zapadnom fronte
Ale moj nazor je ten, ze pokial sa tym nebudes bavit kazdy den, ale iba tak raz do tyzdna a cez den, tak to nikomu nebude vadit a maximalne zaplatis nejaku malu pokutu. Samozrejme je lepsie sa s tym bavit niekde v menej obyvanych oblastiach.