Zobrazenie diskov

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
igby
Novice
Novice

Zobrazenie diskov

Príspevok od používateľa igby »

ahoj, instaloval som na stare XP novu vistu 32 bit, 500 gb disk som mal rozdeleny na 2 x 250 gb (este pod XP), teraz mi ukazuje len jednu polovicu a vela prazdnych ikon s nazvami dalsich diskov s 0 informaciami, vie mi niekto pomoct ako naformatujem druhu polovicu a zbavim sa "praznych ikon" :? dakujem
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Ak si instaloval na tu particiu, kde bol XP a neformatoval si ju, tak sa necuduj, odkazuju na programy a ktovie co este, co tam uz nie je, resp. cesta k nim je uz zmenena. Co pravda neznamena, ze ti pojdu spustit, ked tie cesty opravis. Mozu, nemusia. Inak, ak si to robil takto, tak to je vazne sialeny napad a radsej to znova naformatuj, prerozdel si to a nahod tam vistu poriadne. Formatovanim samozrejme vsetko nadobro stracas . A inak, ak to nevies vysvetlit, tak to nakresli, ale celkovo len tapam, co vlastne si porobil a co nie. Bud sa rozpis, alebo inak tazko nieco poriesime.
igby
Novice
Novice

dik, v podstate si trafil, nemal som to vobec robit tak komplikovane :-) idem teda znovu instalovat vistu, tentokrat vista ultimate 64 bit, mam vsak len "uzivatelske znalosti" a tato vista nedava v uvode ponuku delit a vytvarat partition na disku, teda potrebujem pomoct ako mozem naformatovat a rozdelit disk skor ako nabootujem OS? predpokladam ze zrejme v BIOSe ale tam som nic take neobjavil. fakt som sa snazil to podat co najstrucnejsie a najzrozumitelnejsie, ak to nevyslo tak sorry :-) dik

PS: len pre istotu podotknem, ze potrebujem formatovat NTFS, ale to uz je asi samozrejme
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

igby napísal:dik, v podstate si trafil, nemal som to vobec robit tak komplikovane :-) idem teda znovu instalovat vistu, tentokrat vista ultimate 64 bit, mam vsak len "uzivatelske znalosti" a tato vista nedava v uvode ponuku delit a vytvarat partition na disku, teda potrebujem pomoct ako mozem naformatovat a rozdelit disk skor ako nabootujem OS? predpokladam ze zrejme v BIOSe ale tam som nic take neobjavil. fakt som sa snazil to podat co najstrucnejsie a najzrozumitelnejsie, ak to nevyslo tak sorry :-) dik

PS: len pre istotu podotknem, ze potrebujem formatovat NTFS, ale to uz je asi samozrejme
Cez bios to urcite nepojde, takze si spravne hladal, ked si nic nenasiel. :) Ale to sa mi nezda, ze by neponukala moznost ta vista pocas instalacie delit disk... Mozes pouzit UBCD, Hiren boot CD, Linuxove distribucie, moznosti je viac, zalezi na co sa citis. :)
igby napísal: ... velmi si mi pomohol a musim poznamenat, ze ma velmi udivuje, ze dnes este niekto dokaze tak profesionalne a RYCHLO poradit bez toho, aby vystavil sek ci ucet :-) nie ze by som si o jeho vystavenie provokoval :-) Vynikajuci web pre pomoc, diky!!!
Nechapem, preco prestavas pri tom najlepsom :D Neni zac...
igby
Novice
Novice

diky moc, nasiel som si a prestudoval ten Hirens boot CD, to je presne to co potrebujem, aspon podla popisu :-) ... velmi si mi pomohol a musim poznamenat, ze ma velmi udivuje, ze dnes este niekto dokaze tak profesionalne a RYCHLO poradit bez toho, aby vystavil sek ci ucet :-) nie ze by som si o jeho vystavenie provokoval :-) Vynikajuci web pre pomoc, diky!!!
Napísať odpoveď