jaky zlyy ujooades napísal:casto su v bratislave, cestoval som s jednym chalanom a prisiel taky fetak, detskym tenkym hlaskom povedal ci nemame peniaze, ze potrebuje niekam ist a nema na listok. a ten chalan taky: minule si chcel ist tiez niekam, co vlastne chces? fet zhanaj inde. ten sa bez slova otocil a odisiel
Podporujete bezdomovcov?
-
The Calvin
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
Eritrea
Star
je mi ich strasne luto, ked vidim tych zubozenych ludi sediacich v zime na holej zemi poriadne neoblecenych, spinavych...ale nedavam im peniaze, pretoze im neverim ze ich pouziju na nieco zmysluplne..aj ked co je pre nich zmysluplne nemusi byt premna...
na druhej strane ked vidim predavaca Nota bene a pozdava sa mi , podporim ho lebo viem ze sa takto snazia o lepsi zivot
na druhej strane ked vidim predavaca Nota bene a pozdava sa mi , podporim ho lebo viem ze sa takto snazia o lepsi zivot
Bezdomovcov nepodporujem, lebo veelka vacsina z nich to aj tak minie na chlast... A je tazke rozoznat kto si kupi chleba a kto cuco. Keby som uz chcel prispiet na tento ucel, tak by som poslal nejake peniaze napr. do Institutu Krista velknaza v Zakovciach, kde je zarucene, ze vsetko pojde na dobru vec, a nie na nakup alkoholu.
-
Martin44
Professional
Tak ako teplý kúpel, tak ako aviváž na oblečení, alebo dúšok lahodného oblúbeného nápoja ti spraví nejake pocity a pritom nie je to nevyhnutnosť, ktorú potrebuješ k životu tak ako aj cigarety ľudom spôsobujú pôžitok... prečo myslíš že toľko ludí fajči???turtlak69 napísal:velmi by ma zaujimalo ako moze niekomu krabicka cigariet pomoct na ulici. a tiez by ma velmi zaujimalo, kto by si kupil krabicku cigariet, ked nema co do huby dat. pud sebazachovy stale funguje a fungovat aj bude. pochopim ked bezdomovci v zime piju nieco tvrde (zamrznut na ulici ked je -15 nie je nikomu po voli), ale cigarety? wtf? problemy treba riesit a nie od nich utekat ku flaske, ktora ich nevyriesi. pochopim, ked sa nieco niekomu stane a ozere sa prkrat ako troska. ale to nie je zivotny ciel predsa.
k teme: nie, neprispievam. keby som prispel, tak niekomu, kto predava nota bene.
alebo si jeden z tých čo si naivne myslia že to robia pre "frajerinu"???
Skrátka je to jedna z mála vecí, ktoré si môžu títo ludia dovoliť keď už nemajú strechu nad hlavou...
Si nebodaj hlúpo myslíš, že keby si nekúpili tu škatulku cigariet, tak si našetria na podnájom???
Heh ... si na riadnom omyle chalan... Ja nehovorím, že je to najideálnejšie keď neriešia svoju situáciu, ale častokrát nie je riešiť čo....
Môžno sa mi to ľahko hovorí, ale aspoň sa na to dívam s porozumením a neodsudzujem to na prvý pohlad...
Jasné lahšie je zavieť oči alebo odvrátiť zrak.
-
Plexxak
Medium Star
Tiez ich nepodporujem, jednoducho nevidim dovod... Tak ako podaktori predo mnou, myslim ze povacsine (v 99 percentach) si zato mozu sami... Tak ako pinhead, aj ja si myslim, ze vzdy existuje riesenie a skratka, kto sa aspon trosku snazi, alebo kto aspon trochu prejavi zaujem, tak ako bezdomovec jednoducho neskonci...
A cudujem sa kazdemu kto im da peniaze a potom zalamuje rukami nad tym ze si kupi alkohol... Treba si uvedomit, ze dostanim penazi sa mu do ruk dostava zmenka, s tym ze si za nu moze kupit co len chce...Ked nechcete aby to prepil, kupte mu jedlo (ako tu uz niekto spominal) alebo dajte gastrac, ak to odmietne tak holt, smola...
Este sa potom da riadit jednym: Ked chces niekoho nasytit, nedaj mu rybu, ale nauc ho chytat ryby
Ale bohuzial, najma zo strany bezdomovcov tam ten zaujem nie je...
A cudujem sa kazdemu kto im da peniaze a potom zalamuje rukami nad tym ze si kupi alkohol... Treba si uvedomit, ze dostanim penazi sa mu do ruk dostava zmenka, s tym ze si za nu moze kupit co len chce...Ked nechcete aby to prepil, kupte mu jedlo (ako tu uz niekto spominal) alebo dajte gastrac, ak to odmietne tak holt, smola...
Ty sa uz snad ani bez kontroly so svojimi nadludskymi teoriami, 100% receptom na zivot a fasistickymi pi*ov*** nevyseres, ze nie?Pinhead napísal:Bezdomovci????? Každý si je pánom svojho a šťastia a osudu....... a za svoju situáciu si v konečnom dôsledku môžu sami (keď dáme preč všetky omáčky a pôjdeme k jadru veci)..... Nemám najmenší dôvod na ich podporu.........
To uz aj riesit, ci das panovi co sedi v kose na zemi dvacku ked ty ich mas dost takymi machinaciami to uz je mimo, teba musi je*at v zivote vela veci.
-
pishta
Light Professional
Ok ale zoberte si to tak, predstavte si ze sa zrazu ocitnete na ulici to je jedno ci si za to mozete sami alebo nie. No a co teraz? Myslite ze ked si nebudete kupovat chlast tak nasetrite na nieco zmyslupne?
By som bol zvedavy jak by ste sa vy dostali z takej situacie, mozete robit maximalne nejake verejno-prospesne prace za co si kupite ledva zradlo
By som bol zvedavy jak by ste sa vy dostali z takej situacie, mozete robit maximalne nejake verejno-prospesne prace za co si kupite ledva zradlo
Pinhead, podla tej karmy sudim, ze si vzdy vyrastal s tym, ze mate peniaze.....asi si nezazil nudzu a o to, ze si nemal ani na posraty kitkat. A vidis, ze to je aj na nieco zle.....a to koli tomu, ze nemas realny usudok a zivote....proste si to nezazil tak nevies.....ale take dristy tarat...to by som sa hanbil.....a povedz mi ako si ludia v Africe mozu za to, ze ziju v takych podmienkachv akych ziju? Rad by som sa dozvedel tvoje vysvetlenie na moju otazku....dakujem..
Uz ma to preslo. Momentalne som v Anglii, tu odomna nepytaju cudzinci rozni, ale domaci. Je to o tom, ze to chce len chlastat, hulit a rozni ini bordel brat. Ked si najde cudzinec s chabou znalostou anglictiny alebo ziadnou, pracu / jeden madar v praci vie povedat len fuck, son of a bitch a pod, nic viac, skutocne, ale to je ina historia/ , tak potom si tu moze najst kazdy pracu, len treba chciet. Takmer vzdy to je na listok na autobus, nic lepsie si nevedia vymysliet. Ale vzhladom na to, ze je tu dost velky tok ludi, asi ani nemusia. Cca mesiac dozadu ich ale tromfla jedna "mamicka". Dieta, ze ma astmu a ze potrebuje sa rychlo dostat domov, bo uz neviem co. Nech si mysli kto chce, co chce, nedal som jej ani penny. Poslala ma do p.... Neveril som jej, tak som jej nedal a prislo mi to ubohe. Bo keby skutocne bolo nieco tak nutne, tak tam nestoji pol dna.
martin44:
jasne, radsej mat pozitok z cigariet a nemat co do huby dat. uplna pravda
rad by som si kupil kohibu a vychutnal si ju niekde vonku pri chutnom drinku, ale ked viem, ze na druhy den mi peniaze budu chybat a jedlo sa mi z neba nedosype, tak si ju proste nekupim. nie som ani bezdomovec a stale plati pravidlo, ze clovek si NJPRV musi uspokojit potreby, ktore su nevyhnutne (jest, pit, spat) a POTOM moze rozmyslat nad niecim inym (krabicka cigariet, dezert, kohiba, etc). tym nechcem povedat, ze ked si niekto nekupi krabicku cigariet, tak bude mat z coho zaplatit podnajom. tym chcem povedat, ze ked niekto peniaze nema a z tych par korun si kupi nieco, co nevyhnutne k zivotu nepotrebuje je pri najmensom divne. mam pocit, ze kazdy mame svoj nazor a tato nasa diskusia nebude mat nejaky zaver. navrhujem nechat slovo aj ostatnym. ber to len ako moj osobny nazor, nie pravdu o ktorej sa snazim niekoho presvedcit.
jasne, radsej mat pozitok z cigariet a nemat co do huby dat. uplna pravda
rad by som si kupil kohibu a vychutnal si ju niekde vonku pri chutnom drinku, ale ked viem, ze na druhy den mi peniaze budu chybat a jedlo sa mi z neba nedosype, tak si ju proste nekupim. nie som ani bezdomovec a stale plati pravidlo, ze clovek si NJPRV musi uspokojit potreby, ktore su nevyhnutne (jest, pit, spat) a POTOM moze rozmyslat nad niecim inym (krabicka cigariet, dezert, kohiba, etc). tym nechcem povedat, ze ked si niekto nekupi krabicku cigariet, tak bude mat z coho zaplatit podnajom. tym chcem povedat, ze ked niekto peniaze nema a z tych par korun si kupi nieco, co nevyhnutne k zivotu nepotrebuje je pri najmensom divne. mam pocit, ze kazdy mame svoj nazor a tato nasa diskusia nebude mat nejaky zaver. navrhujem nechat slovo aj ostatnym. ber to len ako moj osobny nazor, nie pravdu o ktorej sa snazim niekoho presvedcit.
O tomto nemas co koho presviedcat, ved je to uplna pravda. Normalny zdravy pochod myslienok, takmer by som povedal, ze to ma co docinenia s pudom sebazachovy. Takze plny suhlas.turtlak69 napísal:rad by som si kupil kohibu a vychutnal si ju niekde vonku pri chutnom drinku, ale ked viem, ze na druhy den mi peniaze budu chybat a jedlo sa mi z neba nedosype, tak si ju proste nekupim. nie som ani bezdomovec a stale plati pravidlo, ze clovek si NJPRV musi uspokojit potreby, ktore su nevyhnutne (jest, pit, spat) a POTOM moze rozmyslat nad niecim inym (krabicka cigariet, dezert, kohiba, etc). tym nechcem povedat, ze ked si niekto nekupi krabicku cigariet, tak bude mat z coho zaplatit podnajom. tym chcem povedat, ze ked niekto peniaze nema a z tych par korun si kupi nieco, co nevyhnutne k zivotu nepotrebuje je pri najmensom divne. mam pocit, ze kazdy mame svoj nazor a tato nasa diskusia nebude mat nejaky zaver. navrhujem nechat slovo aj ostatnym. ber to len ako moj osobny nazor, nie pravdu o ktorej sa snazim niekoho presvedcit.
pud sebazachovy som spomenul v predoslom poste, nechcel som sa opakovat
ano, pud sebazachovy je najsilnejsi a nepovoli nikdy (teda nemal by), ale to uz ina tema.
btw co si myslite o tych, ktori podavaju na stoly v podnikoch slonikov (aspon sa mi tak zda) a za jeho kupu prispejete hluchonemym? cital som tu prispevok, kde niekto "nachytal" (ak sa to tak da nazvat) hluchonemeho s telefonom. beriete tychto ludi tiez ako bezdomovcov alebo ako nadaciu?
btw co si myslite o tych, ktori podavaju na stoly v podnikoch slonikov (aspon sa mi tak zda) a za jeho kupu prispejete hluchonemym? cital som tu prispevok, kde niekto "nachytal" (ak sa to tak da nazvat) hluchonemeho s telefonom. beriete tychto ludi tiez ako bezdomovcov alebo ako nadaciu?
-
Grim
Darca
Nepodporujem. Nevidím dôvod na podporu. To že tam kľačí nieje práca. Namiesto toho mal stáť frontu na úrade práce. Nota-Bene nekupujem. Nerád čítam drísty. Radšej mu dám 30 sk a poviem nech si Nota-bene nechá.Obaja sme spokojní. Mne nevnútil nejakú hovadinu a on má 15 sk naviac. Minule ma prekvapil jeden bezdomovec. Stál som na zástavke s jedným kamošom. On je veriaci. Svietilo slnko a bolo tak akurát na sveter. Mal som na sebe rozopnutú vetrovku a bolo mi fajn, lebo mierne pofukovalo. Na zástavke za mnou behal akýsi bezdomovec, s každým prehodil pár slov. Vedel som že príde aj k nám. Prišiel, či by sme mu nedali na čajík, že je mu strašná zima. A gestom naznačoval ako mu je zima. Pozrel som na neho a nič som mu nedal....mal rozopnutú bundu, takže mu určite taká zima nebola. Kamarát mu dal, ale neviem koľko, obratne mu to strčil do vačku na bunde. Tušim 50 sk. Bezdomovec začal hrať na city, začal rozprávať ako on chodí do kostola a ako verí v Boha. V tom kamarát vytiahol obrázok Panny Márie a dal ho bezdomocovi. Neviem či to hral alebo to bolo úprimne, ale bezdomovec sa rozplakal a obrázok pobozkal. Bol som v pomykove či mu mám tie peniaze dať alebo nie. Nedal som mu ich, lebo keby mu bolo ozaj taká zima, tak si vetrovku zapne a hneď jak by mal dosť peňazí na čaj, utekal by si ho kúpiť a nebehal by otravovať daľších ľudí.
Minule som v McDonalde jednáho Nota-benistu podporil. Prišiel s jedným časopisom. Bolo vidieť že ho nechce predať, ale aj tak som ho nechcel. Myslím že ani nemal povolenie na predaj a bol to len "marketingový ťah." Tvrdil že mu treba zarobiť 100 sk na ubytovanie. Nebol ošarpaný, vyzeral že sa o seba snaží starať, tak som mu tu dvacku dal.
Minule som v McDonalde jednáho Nota-benistu podporil. Prišiel s jedným časopisom. Bolo vidieť že ho nechce predať, ale aj tak som ho nechcel. Myslím že ani nemal povolenie na predaj a bol to len "marketingový ťah." Tvrdil že mu treba zarobiť 100 sk na ubytovanie. Nebol ošarpaný, vyzeral že sa o seba snaží starať, tak som mu tu dvacku dal.