Teplota GPU?
Poradil by som Ti zvýšiť si manuálne otáčky. Tu je návoddeMarkqo napísal:s mojou referencnou HD 4850 v pohode cez 90°C v zatazi, v zime nemusim tak kurit v izbe
Mne sa podarilo pri 30% - ách výkonu pôvodného ventilátora schladiť 4870 na cca. 50C v kľude a max. 70C v záťaži, takže je to o dosť menej
to Pilifo: jj dikes to poznam
tato funkcia sa nachadza aj v novych driveroch od ATi lenze mam teraz dilemu: nechat to piect na 90°C vsak je to v zaruke alebo ju chladit na dakych 65°C s tym, ze vydrzi aj po zarucnej dobe. Alebo ta teplota nema takyto vplyv na zivotnost karty? Ci sa mi to proste oplati chladit lebo vraj je karta stavana na take teploty. V 2D rezime by pomohlo znizit vysoke frekvencie, tym padom by padli aj teploty. A odhalil som dalsi problem, z povodnych 79°C v klude je uz 81°C v klude, nechapem cim to je 
A este jednu vec by som chcel vediet: ked si nastavim napr 30% manualne otacky a pustim napr Crysis ci sa karta neprehreje lebo v plnej zatazi ide chladi aj na 5000RPM co je 50%
A este jednu vec by som chcel vediet: ked si nastavim napr 30% manualne otacky a pustim napr Crysis ci sa karta neprehreje lebo v plnej zatazi ide chladi aj na 5000RPM co je 50%
-
Mosko
Expert
- Kontaktovať používateľa:
ja idem ku teme : ja sa pripajam ku KOMO-vi ako povedal hned na zaciatku ze kazdy da tu najmensiu hodnotu takze asi tak
ja chladim VGA asi takto : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=107677 a pridavam SS ako som ochladil PC asi pred 3 dnami a u mna je to v najblyzsej dobe max. cooling aky som mohol dosiahnut (problem : paniaze a este otazka naco to tak chladit ? staci tak ako je)
img 1 - to je VGA ako asi vš. pochopili a je pretaktovana na max , ako ja ju taktujem teda
img 2 - to je cely PC (SS je s prgramu Everest Ultimate) ale overoval som si to aj cez ine takze je to pravdive)
a este asi uvediem sposob chladenia : otvorene okno o pol 11 v noci a uz iba cakat kedy bude v izbe zima a potom niecim ovievat PC , v mojom pripade to bola bunda ! a takto to vyzera
vsetko som schladil o 10 stupnov C iba vga sa podarilo o 11
ja chladim VGA asi takto : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=107677 a pridavam SS ako som ochladil PC asi pred 3 dnami a u mna je to v najblyzsej dobe max. cooling aky som mohol dosiahnut (problem : paniaze a este otazka naco to tak chladit ? staci tak ako je)
img 1 - to je VGA ako asi vš. pochopili a je pretaktovana na max , ako ja ju taktujem teda
img 2 - to je cely PC (SS je s prgramu Everest Ultimate) ale overoval som si to aj cez ine takze je to pravdive)
a este asi uvediem sposob chladenia : otvorene okno o pol 11 v noci a uz iba cakat kedy bude v izbe zima a potom niecim ovievat PC , v mojom pripade to bola bunda ! a takto to vyzera
vsetko som schladil o 10 stupnov C iba vga sa podarilo o 11