je to tu strasne neprehladne
Ake mate auto?
-
rsc
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
S Octaviou RS som jazdil, ale nejak ma to neoslovilo. Nebolo to sice zle, motor tahal dobre celkom, ale o sport feelingu nebolo ani reci. S Passatom som nejazil, ale nebude to asi o nic lepsie, kedze je to vacsie a tazsie auto. Ten motor by bol vhodny asi do lahsieho a mensieho auta (132 kW/180k).mystique napísal:Najlepsie sa mi vozilo v passate 1.8T 20V... tento motor monutuju aj do octaviek RS... nadherny zvuk to malo... dalsia pohoda bola aj je citroen Xantia 2.1 TDI... vynikajuci podvozok, z 0-100 slabota, 100-180 paradicka...skoda len ze toto auticko sa viacej kazi ako sedi na ceste... momentalne sa vozim na favoritke 1.3 co je moje vlastne a vdaka svojej vahe 930kg to nieje az taka cara ale s tymi 2 hornymi sa to porovnavat neda... pak tu bol este svojho casu fiat punto 1.1 no a to by som nexcel ani zadarmo...
takze keby som si mohol vybrat bral by som passata.... ostatok nemam odskusane
Re: Hmm
Suhlasim, takto rozmyslam aj ja pri vybere auta.hodko napísal:si kupim baworak ked mam na to peniaze a nie ze naskrabem na to najslabie v danej kategorii ktoru chcem aby som mohol frajerit za hahha ja mam baworaka,vsetci a pozerajte...z toho vychadza ze ked si kupim napr.760 alebo A8 6.0 za 5 000 000 tak ma cena bezinu asi moc trapit nebude...take auto jedinne s lepsim motorom.radsej potom o triedu nizsie(5 E A6).
-
ROKI49
Medium Professional
Ako podvozok na Passate je uplne skvely. Aj otec si to furt pochvaluje niet jazdy kde by to nespomenul. Holt motor 1.8i 20V je na Combi trochu malo ale je to velmi zivy motor takze pri 2500rpm to taha dobre. A nebodaj este podradit do trojky tak to auto vystreli.mystique napísal:no neviem... mne vyhovoval dobre vyladeny podvozok a tah s malych otaciek... v luxusnejsom som nesedel takze hodnotit nemozem...Ale zasa velke lode ma netahaju...
-
rsc
Medium Star
Takto, ja som nepovedal ze VR6 je zle auto (osobne si myslim, ze to bol najlepsi Golf aky bol kedy vyrobeny), ale rec nebola o pretekani sa na 1/4 mile alebo podobne prirovnavanie k nejakemu inemu autu. Ja som len tvrdil, ze pri tuneni treba brat ohlad na dalsie suciastky a nie len bezbreho tunovat.frodimir1 napísal: to rsc: Verim tomu ze vies co znamena VR6 a verim tomu, ze na 1/4milu (400m) by malo lepsi cas ako nejake hovädo napr. 7-ickove BMW a to bez velkej upravy motora, ale tym, ze auto znizis, tym sa znizi myslim aj spotreba velkost odporu vduchu prudiaceho popod auto a tam aj sa zvysi vykon, ktory sice moc nepocitis, ale lepsie to drzi na ceste!!!(samozrejme tomu pomoze daky pritvrdeny podvozok)a s tymi 300tis. km mas pravdu, ale neviem kde by som ich najazdil
Znizenim podvozka dosiahnes znizenie taziska auta (t.j. je blizsie k vozovke) - cize eliminujes naklony v zakrutach a posobis proti gravitacnej sile resp. proti odstredivej. Pritvrdene pruzenie ti zabezpeci lepsi kontakt kolies s vozovkou pri nerovnostiach, cize lepsiu prilnavost a eleiminaciu nadskokov pneu, cim zachovas treciu silu medzi pneu a vozovkou.
S tym prudenim vzduchu - pri takychto beznych autach nema az taky vyznam prud vzduchu pod autom, lebo nedosahujes take rychlosti pri htorych by bolo auto prisavane k podvozku prudiacim vzduchom (ako napr v F1 alebo motoristickych sutaziach), pretoze ta hmotnost auta je dost vysoka a staci ti nejaky spojler vzadu pripadne upraveny predny naraznik.
O tom, ze znizenim podvozku dosiahnes lepsiu spotrebu vdaka klesnutiu aerodynamickeho odporu a vyssi vykon, som este nepocul.
S tou spolahlivostou - poviem ti priklad - kupis si nejake ojazdene auto povedzme do 250 - 300 tis Sk, ktore ma najzdenych 100-120 tis km. Zvysis mu vykon povedzme o 50-60%, spravis riadny tuning, co ta vyjde urcite cez 200 tis, ale skor by som povedal, ze cena bude okolo 300 tacov. Najzdis s nim 50 -70 tis km a odide ti prevodovka, servo, rozvody budu uplne v prdeli, znicis hlavu motora alebo daco podobne....Auto bude pytat dost prachov na servis, ked nebude zrele uplne do srotu...Tak sa pytam, ci sa oplati dat za car 600 litrov dokopy, ked ho bude pouzitelne na max 70 tis km?
Alebo ho budes pouzivat len na take vikendove jazdy, chodit na zrazy a tak? To sa mi zda trochen drahe taka zabavka. Preto ja by som pri vybere auta skor uprednostnil slusne motorizovane vozitko, stavane na svoj vykon a slapajuce so servisnymi prehliadkami a sem-tam vymenou opotrebovanych casti bez nejakych vacsich problemov do 400 tis km. Aj ked bude drahsie povedzme o 300 tacov.
(som sa nejak rozpisal kua
-
frodimir1
Star
Diki bracho za prednasku, mas pravdu ze tu nieje nejak velmi pocitelne znizenie spotreby, ale v nejakej literature som cital, ze pri cipovani motora sa znizi jeho spotreba asi o 0,1-0,5l/100km
Je to pravda ci to bola hlupost??? Diki
A znamena to ze si mam kupit zakladnu vybavu BMW7 co to pojde horsie ako fabia 1,2HTP ci VW Golf s motorom VR6, i ked mi to vydrzi kratsie, a to BMW je o vyse 2 meloniky drahsie a ked ho budem predavat po roku dostanem zan menej ako polovicu
A znamena to ze si mam kupit zakladnu vybavu BMW7 co to pojde horsie ako fabia 1,2HTP ci VW Golf s motorom VR6, i ked mi to vydrzi kratsie, a to BMW je o vyse 2 meloniky drahsie a ked ho budem predavat po roku dostanem zan menej ako polovicu
-
rsc
Medium Star
Heh, ze prednaska - som nechcel aby to tak posobilo.frodimir1 napísal:Diki bracho za prednasku, mas pravdu ze tu nieje nejak velmi pocitelne znizenie spotreby, ale v nejakej literature som cital, ze pri cipovani motora sa znizi jeho spotreba asi o 0,1-0,5l/100km
Je to pravda - chipom moze klesnut spotreba priblizne o take hodnoty, ale podla mna je to len taky reklamny tahak - sak logicky - chip si da spravit len taky typek, ktory chce zvysit vykon a bude ho aj patricne vyuzivat. A lahku nohu asi nebude casto mavat
No to zas ne - neporovnavaj neporovnatelne a na 1,2 HTP zabudni - to nie je motor
-
aquafresh1
Star
-
constantine
Light Expert
-
braino.swk
Light Professional
neviem jako vy ale ja by som si najradsej kupil nejaku Hondu CRX alebo VR6 golfa... a velke upravy motora by som nerobil pretoze tych 90 kW by mi asi stacilo mozno do tych 100 kW. Nevim jak vy ale ja sa nechystam tahat 250 km/h po slovenskych cestach...
rad by som si to auto vytunoval... ale myslim ze vacsinu $ by som dal do vizualu.. mozno dake filtre by som pomenil a znizil podvozok ..
rad by som si to auto vytunoval... ale myslim ze vacsinu $ by som dal do vizualu.. mozno dake filtre by som pomenil a znizil podvozok ..
-
rsc
Medium Star
S CRX-ou sa da tiez dobre vysantit, bral by som tie posledne modely (r.v. cca okolo 90), hlavne ked zozenies nejaku dobru, ktoru este nestihla hrdza odlahcit. Potom je to fajn vozitko. Motor Honda - zaruka kvality. A ako vravis - vela tuningu (motora) nepotrebuje, takze je to celkom dobra volba za nie velke moneybraino.swk napísal:neviem jako vy ale ja by som si najradsej kupil nejaku Hondu CRX alebo VR6 golfa... a velke upravy motora by som nerobil pretoze tych 90 kW by mi asi stacilo mozno do tych 100 kW. Nevim jak vy ale ja sa nechystam tahat 250 km/h po slovenskych cestach...