Podporujete bezdomovcov?
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Niektory bezdomovci su podla mna isto v pohode..Ale niektory su proste skrachovany cigani, ktorych nic netrapi viac ako chlast..
Teraz na vianoce keby dakeho normalneho stretnem, tak mozno ho podporim..Uz len kvoli Serjovi, ktory ma brutalny klip na pesnicku Saving Us, kde vlastne "dominuje bezdak".A odvtedy mi ich je aj luto Vid
K tomu, ze si zato mozu sami, tak nieco je pravda, ale nie vsetko.
Niekto je bezdomovcom aj kvoli tomu, ze mu napriklad umreli rodicia predcasne a on nebol schopny sa uchytit v zivote, alebo nemal sa nakoho obratit..Je to moc diskutabilna tema
Teraz na vianoce keby dakeho normalneho stretnem, tak mozno ho podporim..Uz len kvoli Serjovi, ktory ma brutalny klip na pesnicku Saving Us, kde vlastne "dominuje bezdak".A odvtedy mi ich je aj luto Vid
K tomu, ze si zato mozu sami, tak nieco je pravda, ale nie vsetko.
Niekto je bezdomovcom aj kvoli tomu, ze mu napriklad umreli rodicia predcasne a on nebol schopny sa uchytit v zivote, alebo nemal sa nakoho obratit..Je to moc diskutabilna tema
-
pryja
Darca
Inak v Rakusku si vedia socky na predavani casopisov celkom pekne zarobit, casto viac, ako pracujuci ludia. Poznala som dvoch chalanov, Slovak a Cech, ktori namiesto hladania normalnej prace sa dali na toto, predavali nieco na styl na nota bene pred nakupnymi centrami a ked mali dobry mesiac, tak im to hodilo aj 2000 euro. Hlavne, ze ked predal, isiel za roh, nasadol do auta a domov
A ludia im pchali peniaze do vacku, aby chudatka mali na prezitie a par im ponuklo aj podnajom a robotu.
-
Mek
Addict
aj u nas su velakrat pri smetiakoch vrecia so starym oblecenim, no ked pridu "hladaci pokladov", ako im vravime, tak to tam nechaju bordelizovane a neupracu to zase po sebe nas5. A smetiari to samozrejme zbierat nebuduM@rt1n napísal:No nie je to priama podpora ale ked mi je nejaké oblečenie malé tak ho zabalím do vreca ale nevyhodím do smetiaka ale položím pri smetiak však možno sa niekomu zíde. Už pár krát som videl ako si tie vrecia berú bezdomovci. Ale podporovať ich tak že im dávať peniaze to nie.
-
gego
Light Professional
moj nazor ? bol som v anglicku na falosne pracovne miesta tyzden som bol na ulici nemal som ani vyndru nasiel som si pracu zarobil som si na letenku a vratil sa nazad ako sa vravi ked chces robit budes ....
k teme ako pomaham bezdomovcom ja
http://www.youtube.com/watch?v=BhxR9HRorfE
k teme ako pomaham bezdomovcom ja
http://www.youtube.com/watch?v=BhxR9HRorfE
mne nikto nic zadarmo neda, preco by som mal ja svoje peniaze co si mimo ine zarobim na brigade niekomu dat? na slovensku je vraj 20 000 volnych pracovnych miest, tak nech mi nikto nehovori, ze ked je na tom tak zle, ze sa nemoze zamestnat, uplne iny pohlad mam na ludi co rpedavaju nota bene, ti sa so sebou snazia nieco spravit, tak obcas kupim, tam moja podpora konci...
-
Grim
Darca
Lenže ich nezamestnajú len tak ľahko. Najprv by museli prestať s alkoholom aby ich zobrali do nejakého domova. Tam sa okúpať, nové oblečenie si zohnať aspoň aké-také. Veď nemôže prísť na pohovor oblečený ako bezdomovec. No a potom musí mať nejaké vedomosti ktoré na tom pohovore odporezentuje a potom ho musia ešte prijať. Tu je dosť prekážok na to aby slhodobý bezdomovec na nejakej zlyhal. Keď by sa aj našiel človek, ktorý by ho zamestnal zo súcitu aby sa mohol postaviť znova na nohy, myslím že by bezdomovec neodolal a za zarobené peniaze by sa totálne zrúbal. Pre bezdomovca ktorý je na ulici krátko a nieje zvyknutý ... podľa mňa by to nemal byť problém. A len málo ľudí je odkázaných sami na seba. Väčšinou pomôže rodina, známi, priatelia.ColdRain napísal:mne nikto nic zadarmo neda, preco by som mal ja svoje peniaze co si mimo ine zarobim na brigade niekomu dat? na slovensku je vraj 20 000 volnych pracovnych miest, tak nech mi nikto nehovori, ze ked je na tom tak zle, ze sa nemoze zamestnat, uplne iny pohlad mam na ludi co rpedavaju nota bene, ti sa so sebou snazia nieco spravit, tak obcas kupim, tam moja podpora konci...
za prve, ked sa pozres na ludi co predavaju nota bene, 99% znich je slusne oblecenych, nehovorim, ze v novom a znackovom, ale slusne a cisto, moze to byt pre nich start, za druhe nie vsetky pozicie si vyzaduju vysokoskolsky diplom, skor si dovolim povedat, ze vacsina z tych volnych je takych kde staci skor nizsie vzdelanie...no a ked je to alkoholik, to uz nie je moja vec, keby im kazdy nehadzal z lutosti po korunke, zistili by. ze treba aj nieco robit, nie len sa opijat a cakat kto ich zasa vytiahne zo srabu, potom by sa mozno dalo ist aj napr. na vianocne trhy s priatelkou bez toho, aby cloveka vkuse otravoval pripity trhan ci nedam korunku... zacali by sa zamyslat, co a ako, ale ked im furt niekto da, z lutosti tak ich ani nenapadne ist robit, ved naco, kdesi som cital, ze bezdomovec s dobrym flekom vyzibre mesacne cca 10000, na slovensku je kopa ludi ktory cely mesiac dru a dostanu menej a zvladnu sa postarat aj o rodinu, tak preco by som mal ja pomahat niekomu kto je bez co i len minimalnej snahy pomoct sam sebe, takze komu niet rady tomu niet pomociGrim-Reaperka napísal:Lenže ich nezamestnajú len tak ľahko. Najprv by museli prestať s alkoholom aby ich zobrali do nejakého domova. Tam sa okúpať, nové oblečenie si zohnať aspoň aké-také. Veď nemôže prísť na pohovor oblečený ako bezdomovec. No a potom musí mať nejaké vedomosti ktoré na tom pohovore odporezentuje a potom ho musia ešte prijať. Tu je dosť prekážok na to aby slhodobý bezdomovec na nejakej zlyhal. Keď by sa aj našiel človek, ktorý by ho zamestnal zo súcitu aby sa mohol postaviť znova na nohy, myslím že by bezdomovec neodolal a za zarobené peniaze by sa totálne zrúbal. Pre bezdomovca ktorý je na ulici krátko a nieje zvyknutý ... podľa mňa by to nemal byť problém. A len málo ľudí je odkázaných sami na seba. Väčšinou pomôže rodina, známi, priatelia.