Nastavenie LAN po preinstalovani Win?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Nastavenie LAN po preinstalovani Win?

Príspevok od používateľa aughostino »

Mam 2 pc ktore su navzajom prepojene a na zaklade zdielania diskov mozem medzi nimi prenasat subory (dufam ze ma chapete).
Pomenujem ich PC1 a PC2. Na PC1 je napojena internetova antena a na zaklade LAN je internet privadzany aj do PC2.

Chcem sa spytat ked preinstalujem Win na PC1 (poprehadzujem disky D: dam za C: a C: vyhodim prec) ci budem musiet nastavovat aj nastavenia siete.
Ak ano ktore udaje by som si mal zapisat aby som ich po preinstalovani mohol obnovit?

Prikladám aj ilustráciu:
Prílohy
nacrt.jpg
Zetom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zetom »

ak tam mas manualne nastavene IP tak tie budes musiet znova zadavat a tie disky tak to len das znova zdielat a je vybavene
pacho666
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pacho666 »

TAk vlastne chod do nastavenia sietovych pripojeni na oboch PC a odfot si tento podla navodu v prilohe. Po nainstalovani oboch PC , nahodeni ovladacov na sietovku a zapojeni kablov staci opatovne nastavenie tychto IPciek. Potom podla toho ktory disk chces dat zdielat, staci dat prave tlacidlo a dat zdielanie, das Sprievodcu nastavenim siete a postupujes podla toho sprievodcu. Ak by ti to neslo, napis mi
Prílohy
bez_názvu.JPG
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

tie adresy mam od oboch PC odpisane
myslim ze sa mozem pustit do prace ale mam este otazocku kde zozeniem tie ovladace na sietovku? podla coho mam hladat? znacka karty je RMC podla stitku na nej

//edit: RMC RTL 8139 D
pacho666
Medium Star
Medium Star

aughostino napísal:tie adresy mam od oboch PC odpisane
myslim ze sa mozem pustit do prace ale mam este otazocku kde zozeniem tie ovladace na sietovku? podla coho mam hladat? znacka karty je RMC podla stitku na nej
no cisto teoreticky ti ani netreba, lebo su plne kompatibilne z WIn XP, napr ja mam realteku a samo mi ju nainstalovalo, samo dalo aj ovladac. NO na strankach vyrobcu najdes ovladace, ak si ju kupil dodatocne, mal by si mat driver kdesi v prilozenom mbaliku, alebo ak mas integrovanu na doske, tak bude to v ovladacoch :)Ak nemas ani tak , ani tak, tak nebude potrebna.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

kartu som kupil uz v PC
oki idem sa pustit do toho keby sa vyskytol problem tak sa ozvem

verte mi ako sa poznam tak sa ozvem :D
pacho666
Medium Star
Medium Star

aughostino napísal:kartu som kupil uz v PC
oki idem sa pustit do toho keby sa vyskytol problem tak sa ozvem

verte mi ako sa poznam tak sa ozvem :D
KLudne, napis mi potom SS, a dam ti ICQ cislo, ak by si potrebovat pomoc v reale :)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Takze a problem je na svete :D v PC1 som mal dva disky disk C mal 10Gb (tam bol aj nainstalovany win, ten som sformatoval) a disk D ten ma 160gb a ked chcem nan nainstalovat win tak mi ho nenajde a nenajde mi ho ani v inom PC neviete kde moze byt chyba?

//edit: win sa mi podarilo nainstalovat a ked som disk zapojil tak hned po obrazovke kde sa vstupuje do biosu mi naskocila cierna obrazovka a v lavom hornom rohu blika kurzor.

Prosim pomoc som zufaly
pacho666
Medium Star
Medium Star

Mal si dva fyzicke disky alebo jeden disk rozdeleny na dve particie? :)

Najlepsie by bolo, keby si si ten disk zasunul do PC2, a spustil soft Partition Magic Pro 8.0 alebo Acronis Disk Director Suite 10.0. ASpon tieto mam ja.
V nich by si si disk naforamtoval na potrebny suborovy system najlepsie NTFS, a rozdelil podla kapacity.
potom instalovat :)
TO ze ti naskocila cierna obrazovka a nic sa nedeje, je asi preto, ze hardware nedetekuje ziaden zavadzac, resp operacny system.

EDIT: este napis aky mas suborovy system teraz(FAT32 alebo NTFS) a aky WIN instalujes :)
Napísať odpoveď