Nastavenie LAN po preinstalovani Win?
-
aughostino
Medium Professional
Nastavenie LAN po preinstalovani Win?
Mam 2 pc ktore su navzajom prepojene a na zaklade zdielania diskov mozem medzi nimi prenasat subory (dufam ze ma chapete).
Pomenujem ich PC1 a PC2. Na PC1 je napojena internetova antena a na zaklade LAN je internet privadzany aj do PC2.
Chcem sa spytat ked preinstalujem Win na PC1 (poprehadzujem disky D: dam za C: a C: vyhodim prec) ci budem musiet nastavovat aj nastavenia siete.
Ak ano ktore udaje by som si mal zapisat aby som ich po preinstalovani mohol obnovit?
Prikladám aj ilustráciu:
Pomenujem ich PC1 a PC2. Na PC1 je napojena internetova antena a na zaklade LAN je internet privadzany aj do PC2.
Chcem sa spytat ked preinstalujem Win na PC1 (poprehadzujem disky D: dam za C: a C: vyhodim prec) ci budem musiet nastavovat aj nastavenia siete.
Ak ano ktore udaje by som si mal zapisat aby som ich po preinstalovani mohol obnovit?
Prikladám aj ilustráciu:
TAk vlastne chod do nastavenia sietovych pripojeni na oboch PC a odfot si tento podla navodu v prilohe. Po nainstalovani oboch PC , nahodeni ovladacov na sietovku a zapojeni kablov staci opatovne nastavenie tychto IPciek. Potom podla toho ktory disk chces dat zdielat, staci dat prave tlacidlo a dat zdielanie, das Sprievodcu nastavenim siete a postupujes podla toho sprievodcu. Ak by ti to neslo, napis mi
-
aughostino
Medium Professional
no cisto teoreticky ti ani netreba, lebo su plne kompatibilne z WIn XP, napr ja mam realteku a samo mi ju nainstalovalo, samo dalo aj ovladac. NO na strankach vyrobcu najdes ovladace, ak si ju kupil dodatocne, mal by si mat driver kdesi v prilozenom mbaliku, alebo ak mas integrovanu na doske, tak bude to v ovladacoch :)Ak nemas ani tak , ani tak, tak nebude potrebna.aughostino napísal:tie adresy mam od oboch PC odpisane
myslim ze sa mozem pustit do prace ale mam este otazocku kde zozeniem tie ovladace na sietovku? podla coho mam hladat? znacka karty je RMC podla stitku na nej
-
aughostino
Medium Professional
-
aughostino
Medium Professional
Takze a problem je na svete
v PC1 som mal dva disky disk C mal 10Gb (tam bol aj nainstalovany win, ten som sformatoval) a disk D ten ma 160gb a ked chcem nan nainstalovat win tak mi ho nenajde a nenajde mi ho ani v inom PC neviete kde moze byt chyba?
//edit: win sa mi podarilo nainstalovat a ked som disk zapojil tak hned po obrazovke kde sa vstupuje do biosu mi naskocila cierna obrazovka a v lavom hornom rohu blika kurzor.
Prosim pomoc som zufaly
//edit: win sa mi podarilo nainstalovat a ked som disk zapojil tak hned po obrazovke kde sa vstupuje do biosu mi naskocila cierna obrazovka a v lavom hornom rohu blika kurzor.
Prosim pomoc som zufaly
Mal si dva fyzicke disky alebo jeden disk rozdeleny na dve particie? 
Najlepsie by bolo, keby si si ten disk zasunul do PC2, a spustil soft Partition Magic Pro 8.0 alebo Acronis Disk Director Suite 10.0. ASpon tieto mam ja.
V nich by si si disk naforamtoval na potrebny suborovy system najlepsie NTFS, a rozdelil podla kapacity.
potom instalovat
TO ze ti naskocila cierna obrazovka a nic sa nedeje, je asi preto, ze hardware nedetekuje ziaden zavadzac, resp operacny system.
EDIT: este napis aky mas suborovy system teraz(FAT32 alebo NTFS) a aky WIN instalujes
Najlepsie by bolo, keby si si ten disk zasunul do PC2, a spustil soft Partition Magic Pro 8.0 alebo Acronis Disk Director Suite 10.0. ASpon tieto mam ja.
V nich by si si disk naforamtoval na potrebny suborovy system najlepsie NTFS, a rozdelil podla kapacity.
potom instalovat
TO ze ti naskocila cierna obrazovka a nic sa nedeje, je asi preto, ze hardware nedetekuje ziaden zavadzac, resp operacny system.
EDIT: este napis aky mas suborovy system teraz(FAT32 alebo NTFS) a aky WIN instalujes