Problém neviem s čím...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
*Ice-T*
Amateur
Amateur

Problém neviem s čím...

Príspevok od používateľa *Ice-T* »

Zapol som PC a naskočil čierny obraz a bielym napísané vložte systémovú disketu a hlási : BIOS ROM checksum error
tak som vložil tp disketu, PC nabehol no hneď ako som ho zaťažil prácou zmrzol a po restarte znova to isté. Potom som to zopakoval znova a teraz mi už ani obraz nejde, monitor hlási no signal, neviete čo to môže byť ?

EDIT: Restartol som BIOS vybratím baterky, obraz už ide ale stále mi pýta systémovú disketu
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Fuxxo »

pokial viem, tak bios sa resetuje jumprom... a ak ti toto hlasi, tak reinstal XP asi...
*Ice-T*
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa *Ice-T* »

Fuxxo napísal:pokial viem, tak bios sa resetuje jumprom... a ak ti toto hlasi, tak reinstal XP asi...
no to ma napadlo tiež, ale nedá sa to, keďže ma nepustí do BIOSu a nenabootujem CDčko a podľa mna by to nepomohlo, lebo toto nieje chyba Windowsu, mne totiž na tom PC už nič nejde, CD prečíta, no na obrazovke prd, iba vložte systemovú disketu
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

skus updatovat bios
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Ako prvé si zapni PC naprázdno [vytiahni sieťovú šnúru z elektriny a „na prázdno“ ho zapni]
Ak nepomôže zapnutie na prázdno tak resetuj BIOS – stačí ak zoskratuješ tie kontakty, v ktorých by mala byť batéria. Takže vybrať baterku a skratovať [to máš to isté ako keby si to robil jumprom]
A ak nemáš dosku z roku 1980 tak by sa mohol na nete nájsť aj nejaký nový BIOS. Takže odporúčam aktualizovať ako bolo spomenuté.

Ak by niečo trebalo tak kľudne napíš SS.
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Fuxxo »

uz si nepamatam ci mi robilo presne toto.. lebo to je take 2 roky dozadu... ale mne vtedy prdla jedna z dvoch ramiek... bolo by vylucit HW problem... su na to diagnosticke softiky. tie by ti malo spustit. zial so softami ti nepomozem, bo mne umrel nedavno HDD :shock:
Napísať odpoveď