Zapol som PC a naskočil čierny obraz a bielym napísané vložte systémovú disketu a hlási : BIOS ROM checksum error
tak som vložil tp disketu, PC nabehol no hneď ako som ho zaťažil prácou zmrzol a po restarte znova to isté. Potom som to zopakoval znova a teraz mi už ani obraz nejde, monitor hlási no signal, neviete čo to môže byť ?
EDIT: Restartol som BIOS vybratím baterky, obraz už ide ale stále mi pýta systémovú disketu
Problém neviem s čím...
no to ma napadlo tiež, ale nedá sa to, keďže ma nepustí do BIOSu a nenabootujem CDčko a podľa mna by to nepomohlo, lebo toto nieje chyba Windowsu, mne totiž na tom PC už nič nejde, CD prečíta, no na obrazovke prd, iba vložte systemovú disketuFuxxo napísal:pokial viem, tak bios sa resetuje jumprom... a ak ti toto hlasi, tak reinstal XP asi...
Ako prvé si zapni PC naprázdno [vytiahni sieťovú šnúru z elektriny a „na prázdno“ ho zapni]
Ak nepomôže zapnutie na prázdno tak resetuj BIOS – stačí ak zoskratuješ tie kontakty, v ktorých by mala byť batéria. Takže vybrať baterku a skratovať [to máš to isté ako keby si to robil jumprom]
A ak nemáš dosku z roku 1980 tak by sa mohol na nete nájsť aj nejaký nový BIOS. Takže odporúčam aktualizovať ako bolo spomenuté.
Ak by niečo trebalo tak kľudne napíš SS.
Ak nepomôže zapnutie na prázdno tak resetuj BIOS – stačí ak zoskratuješ tie kontakty, v ktorých by mala byť batéria. Takže vybrať baterku a skratovať [to máš to isté ako keby si to robil jumprom]
A ak nemáš dosku z roku 1980 tak by sa mohol na nete nájsť aj nejaký nový BIOS. Takže odporúčam aktualizovať ako bolo spomenuté.
Ak by niečo trebalo tak kľudne napíš SS.