Predstavenie rodičom - rady, skusenosti, postrehy ...
Predstavenie rodičom - rady, skusenosti, postrehy ...
Napadla ma po dnešnom zážitku celkom plodná téma. Hľadal som a nič podobné som nenašiel, tak snáď...
Téma je jasná: Aké máte skúsenosti s prvou návštevou (predstavením) rodičov priateľky (priateľa) ?
Ja som dnes podnikol totálne uletený nápad... Bývam v Žiline, slečna kúsok od Levoče. Teraz je cez prádzniny doma a učí sa, inak je tu na internáte (resp. u mna). Medzi nami je niečo okolo 160km momentálne. No a dnes som bez ohlásenia proste prišiel ku nej domov. To ste mali vidieť ten šok... Samozrejme, podobné akcie so sebou nesú aj isté riziko neúspechu (nieje na nič pripravená, môže mať problém s tým že nemá upratané, alebo že ma v pláne niečo iné, prípadne rodičia nebudú práve nadšení...). Mne to dopadlo tentokrát celkom dobre, zoznámil som sa ako s jej sestrou, tak s jej matkou a otcom. Fajn sme pokecali (hlavne s jej matkou), dokonca som bol pozvaný hneď aj na obed (čo v prípade neohláseného vpádu do kľudne bežiacej nedeľnej domácej rutiny môže byť aj problém ...), dali sme kávičku a spokojne som sa pobral domov. Síce som chcel pre matku nejaký kvet, ale tak v nedeľu ráno na pumpách kvety akosi neboli, tak som zriešil aspoň študentskú a fľašku Soberana. Osobne mám z toho skvelý pocit - rozumel som si s jej rodinou a príjemne som prekvapil priateľku (a pokochal sa zasneženým Kriváňom aspoň pohľadom z auta...).
Aké máte vy skúsenosti, prípadne tipy na úspech?
Téma je jasná: Aké máte skúsenosti s prvou návštevou (predstavením) rodičov priateľky (priateľa) ?
Ja som dnes podnikol totálne uletený nápad... Bývam v Žiline, slečna kúsok od Levoče. Teraz je cez prádzniny doma a učí sa, inak je tu na internáte (resp. u mna). Medzi nami je niečo okolo 160km momentálne. No a dnes som bez ohlásenia proste prišiel ku nej domov. To ste mali vidieť ten šok... Samozrejme, podobné akcie so sebou nesú aj isté riziko neúspechu (nieje na nič pripravená, môže mať problém s tým že nemá upratané, alebo že ma v pláne niečo iné, prípadne rodičia nebudú práve nadšení...). Mne to dopadlo tentokrát celkom dobre, zoznámil som sa ako s jej sestrou, tak s jej matkou a otcom. Fajn sme pokecali (hlavne s jej matkou), dokonca som bol pozvaný hneď aj na obed (čo v prípade neohláseného vpádu do kľudne bežiacej nedeľnej domácej rutiny môže byť aj problém ...), dali sme kávičku a spokojne som sa pobral domov. Síce som chcel pre matku nejaký kvet, ale tak v nedeľu ráno na pumpách kvety akosi neboli, tak som zriešil aspoň študentskú a fľašku Soberana. Osobne mám z toho skvelý pocit - rozumel som si s jej rodinou a príjemne som prekvapil priateľku (a pokochal sa zasneženým Kriváňom aspoň pohľadom z auta...).
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja mam take daco za sebou prichod bol sobotu a kvety aspon pre holku boli (isiel som za nou prvy krat) takze hned plus rodina hned sa pytali ci by som nechcel prespat ale som odmietol ze to nemam v plane... samozrejme to bolo v ramci slusnosti kedze som sa prvy krat videl aj s holkou ale teraz neni problem ked pridem aj neohlasene vzdy mam kde prespat rodicia su vynimmocni a uzasni... nemam problem s nimi kecat o hocicom... sice je tam z mojej strany trocha brzdy kedze ja mam uplne volnych rodicov a frajerkiny su trosku na katolickej urovni, ale zvladam... vela stastia.....
k6 tak teda odvahy mas ty dost! Neviem ci by som sa ja na nieco taketo odhodlal. Holka musela byt pekne mimo ked ta zbadala
Kym som sa ja prvykrat dostal k tej mojej (uz byvalej) domov tak to mi teda tvalo...aj ked vlastne ono to bolo tak trochu v jej otcovi
Spociatku som mu nesadol a napokon ked sme sa rozisli (po 3 rokoch) mu bolo asi aj najviac smutno
Dokonca aj teraz ked som obcas doma tak si spolu nieco dame 
Kym som sa ja prvykrat dostal k tej mojej (uz byvalej) domov tak to mi teda tvalo...aj ked vlastne ono to bolo tak trochu v jej otcovi
Spociatku som mu nesadol a napokon ked sme sa rozisli (po 3 rokoch) mu bolo asi aj najviac smutno
-
Hotwire
Addict
Re: Predstavenie rodičom - rady, skusenosti, postrehy ...
sry sry sry za offtopic ale neda mi: aj ja byvam nedaleko levoce tak nabuduce ked tu budes ozvi sa skocime na pivok6 napísal:Napadla ma po dnešnom zážitku celkom plodná téma. Hľadal som a nič podobné som nenašiel, tak snáď...
-
reznick
Medium Star
Mne sa nieco podobne pred par rokmi tiez podarilo... Jeden aprilovy vikend som si vyrazil z Cicmian na Strazov a na vrchole som si uvedomil ze to nemam daleko do Dubnice nad Vahom kde byvala moja vtedajsia priatelka. Tak som to riskol a po noci stravenej v spacaku niekde pod Strazovom som sa jej objavil pred dverami zablateny, zadymeny... no ako z lesa. Rodicia boli velmi... no povedzme ze prekvapeny ale nastastie mali radi turistiku, tak sme si nakoniec vyborne pokecali.
No ja mam vzdy pred takymito zoznamovaniami pekne nervy. Takmer vzdy je to rovno obed.. naposledy to bolo pekne rychle, vo dverach podanie ruk a uz som sedel za polievkou... a to potom problem trafit lyzicu do ust a cestou si vsetku polievku nevyliat.
Zatial som vsak so ziadnymi p.svokrovcami (p.=potencionalnymi) nemal problem a vzdy som bol oblubeny.
A rada? Taka ako na prvom rande, ktora je strasnym klise a nefunguje - byt uvolneny a sam sebou. Neda sa to ked sa zoznamujete s ludmi, kt. splodili osobu s ktorou sulozite. Vies to ty, vedia to oni.
Snad len bacha na humor, niekde je hranica sprostosti sprosteho vtipu daleko blizsie ako sa moze zdat, a potom z toho vtipu vyjdete ako 14 rocny pubertiak.
No a potom uz take bezne rady, alkohol s mierou ciste usi a pod..
Zatial som vsak so ziadnymi p.svokrovcami (p.=potencionalnymi) nemal problem a vzdy som bol oblubeny.
A rada? Taka ako na prvom rande, ktora je strasnym klise a nefunguje - byt uvolneny a sam sebou. Neda sa to ked sa zoznamujete s ludmi, kt. splodili osobu s ktorou sulozite. Vies to ty, vedia to oni.
Snad len bacha na humor, niekde je hranica sprostosti sprosteho vtipu daleko blizsie ako sa moze zdat, a potom z toho vtipu vyjdete ako 14 rocny pubertiak.
No a potom uz take bezne rady, alkohol s mierou ciste usi a pod..
-
Začiatok Konca
Professional
Ja som moju priateľku predstavil mamine už skoro pred dvomi rokmi, keď sme zmeškali autobus a tak som jej volal, pretože sme potrebovali odvoz, keďže na ďalší bus už čakať nemohla... Tak som jej teda volal, kde je, zhodou náhod nakupovala... tak sme ešte donakupovali, všetci spolu a odviezli ju domov. Bola tiež veľmi prekvapená, ale ústretová a milá(mamča). Takže to dopadlo veľmi dobre a po tom čase a vlastne aj teraz si tikajú...
čo si myslím, že je veľký úspech a neviem, či to takto niekedy dotiahnem u jej maminy.. 
ked som bol za byvalkou 1x tak sme este neboli "svoji" a spanie som mal vybavene na intraku ze keby nieco, ale jej mama bola velmi mila a ustretova, takze som prespal u nich, len fotrik bol prekvapeny ze kto im to spi na gauci ked prisiel nadranom z roboty
:D....
ked bola u nas ona tak slo vsetko ok, normalne som ju predstavil, fotrovci pokecali s nou a bolo... takze pohodicka... hlavne ako pisal mi-chau... treba byt uvolneny a pamatat ze rodicia niesu tvoji rovesnici a ze treba odtial-potial....
ale bral by som keby moja buduca mala takych fotrovcov ako ma jeden kamos
:D v piatok som ich stretol v bare, ked som ich chcel na nieco pozvat este som skoncil ja s poharikom v paprci a pozvanim ze sa mam niekedy u nich objavit - najlepsie s flasou absolutky
:D - sorry UjoNecro, ale zacinam mat tvojich fotrovcov radsej ako teba 
ked bola u nas ona tak slo vsetko ok, normalne som ju predstavil, fotrovci pokecali s nou a bolo... takze pohodicka... hlavne ako pisal mi-chau... treba byt uvolneny a pamatat ze rodicia niesu tvoji rovesnici a ze treba odtial-potial....
ale bral by som keby moja buduca mala takych fotrovcov ako ma jeden kamos
-
naj[S]lepsi
Amateur
-
existpierre
Medium Star
-
Začiatok Konca
Professional
-
KatjushaMan
Novice
No ja som to mal tiez vesele
s prvou holkou
tak si jej mamca myslela skor ako sme sa daly do kopy
a raz som holku vitiahol vonku skoro rano jej fotrikovci este spaly a ked som snou siel domov zeby sa najedla bol predpoklad ze sete fotrovci spia tak som ich stretol vsetkych
a raz vecer ked som ju odprevadzal tak komplet celu rodinu babku tety ...
ale bol masaker nemal som problem
komunikovalo sa mi s nimi dobre 
-
wolodo
Professional
do buducna menej smajlov, s tou mamou ti nejak usla myslienka...KatjushaMan napísal:No ja som to mal tiez vesele . s prvou holkou .tak si jej mamca myslela skor ako sme sa daly do kopya raz som holku vitiahol vonku skoro rano jej fotrikovci este spaly a ked som snou siel domov zeby sa najedla bol predpoklad ze sete fotrovci spia tak som ich stretol vsetkych a raz vecer ked som ju odprevadzal tak komplet celu rodinu babku tety ... ale bol masaker, nemal som problem komunikovalo sa mi s nimi dobre
a to si ju prosim ta kedy vytiahol von ked sa isla po case najest domov a ste si mysleli ze budu spat???? o 4.00 rano?
no tak to musel byt masaker pomysliet na takeho zata