ICE (In Case of Emergency)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
N@pster
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ICE (In Case of Emergency)

Príspevok od používateľa N@pster »

Záchranári a zdravotníci si všimli, že pri dopravných a iných nehodách majú zranení pri sebe zvyčajne mobilný telefón. Pri záchranných akciách však cudzie osoby nevedia, koho z dlhého telefónneho zoznamu majú kontaktovať.

Personál záchrannej a rýchlej zdravotnej pomoci preto navrhuje, aby každý mal v telefónnom zozname na svojom mobile rozpoznateľný zoznam kontaktných osôb pre prípad núdze.

Medzinárodne uznaný pseudonym je ICE (In Case of Emergency). Pod týmto menom by sme vo svojom mobile mali uviesť telefónne číslo a osobu, ktorú v prípade núdze môže kontaktovať polícia, záchranná zdravotná alebo požiarna služba.

Ak chcete ako núdzový kontakt uviesť viacero osôb, použite pseudonymy man ICE1, ICE2, ICE3 atď. Je to jednoduché a nič to nestojí, a môže pritom zachrániť život. Pošlite prosím túto správu aj ďalej svojim známym, aby sa tento nápad globálne ujal.

Zdroj:sme.sk

Po tom ako som to videl v telke chcel som vediet nieco viac podľa mňa je to skvelý nápad ako si možte pomocť keď bude s vami najhoršie ja som si to už dal mám to pred bratom a čo vy aký mate na to názor
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

tiez som otom pocul niekde v spravach a hned som si to dal do mobilu a takisto to hovorim aj celej rodine a znamym....myslim si ze to fakt moze v niektorych pripadoch pomoct :wink:
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

jj, tiez to mam takto v mobile, pred casom som dostal e-mail, ktory o tom hovoril.
Dufam ze to nikdy nevyuzijem ale ved to nic nestoji, tak preco nie.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

sranda je, ze to niekto pustil ako hoax, markiza sa toho chytila a uz su z toho vsetci poblazneni. myslim, ze na mieste zachranara sa budem ako o posledne starat o to, koho oboznamim, ak mi tam niekto umiera. a ked uz budem niekomu volat, budem skor hladat kontakty ako: domov, home, otec/ocko/mama/brat/sestra, chrobacik, zlatko,... pripadne ceknem sms. mozno uz len kvoli tomu, ze niekto (napriklad ja) mam v zozname cloveka s nickom ICE a volat mu, ak nepozna nikoho z mojej rodiny a blizkych by nemalo velmi zmysel. okrem toho pri havariach maju ludia na 99,99% pripadov doklady, male deti chodia s rodicmi, ak to je v nejakom zapadakove, kde sa vrany otacaju, tak tam sa vacsinou zbehnu vsetky babky no a taka priemerna dedinska babka vam povie aj rodne cislo...
takze moj nazor: ja si to nedam, lebo vsade so sebou nosim doklady, v zozname mam mena ako mama/otec.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ale napr ked si to ulozis ako ICE otec/mama/brat moze to v nejakych pripadoch pomoct....napriklad niekto chyti nejaky alergicky zachvat, myslim si ze zistit na co ma alergiu by nebolo zle a mohlo by to velmi pomoct...co vy na to?(mozno som trepol vtakovinu :D )
ades
Guru
Guru

pri alergiach je liekom volby nejake antihistaminikum a pri anafylaktickom soku je to adrenalin. maju ho castokrat v specialnych striekackach, iba das dole kryt z ihly a bodnes. ale to je jedno, nie to som chcel. okrem toho predstavte si takuto situaciu: motorola s linuxom, pda s windowsom pripadne nejaky "exoticky" telefon. dost vela ludi, ktori nie su nejak technicke typy ho nebude vediet odomknut, nie este hladat v zozname :D
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

A je jedno ako to mam ulozene? ja neviem ked to mam takto uvediem ako priklad: ICE marek, jeto v poriadku? :oops:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ano, ide o to, aby na zaciatku bolo ICE (skontroluj aj v zozname, ci ti to zobrazuje ako prve) a aby ta osoba o tvojom zdravotnom stave nieco podstatne vedela
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

ades napísal:pri alergiach je liekom volby nejake antihistaminikum a pri anafylaktickom soku je to adrenalin. maju ho castokrat v specialnych striekackach, iba das dole kryt z ihly a bodnes. ale to je jedno, nie to som chcel. okrem toho predstavte si takuto situaciu: motorola s linuxom, pda s windowsom pripadne nejaky "exoticky" telefon. dost vela ludi, ktori nie su nejak technicke typy ho nebude vediet odomknut, nie este hladat v zozname :D
Jj tiez som si povedal ze je to dobry napad ale do mobilu si to nedam lebo by sa aj tak nedostali do zoznamu nie este aby sa v nom pohybovali (KU990).
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

podla mna to ako ice nema nejaky vyznam....lebo prsote kto bude hladat v mobile ice , ekd ho tam nebude mat tak len sa zbytocne zdrzis aj aj by osm skor hladaj mama abo tak.....este by osm pocohpil keby sa zadavalo nieco typu takehoto <ICE>mama....ze sa ti to uakze ako prve v zozname
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ale povacsine umieraju starsi ludia, ktory uz mamu mozno ani nemaju :) Takze darmo budu hladat mamu v mobile..Ono je jedno ako to ICE napises..Ak ho das prve tak si to vsimnu..A ak nie tak skusia I a tam to bude tiez..takze len nech tam je ICE :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Soviet napísal:Ale povacsine umieraju starsi ludia, ktory uz mamu mozno ani nemaju :) Takze darmo budu hladat mamu v mobile..Ono je jedno ako to ICE napises..Ak ho das prve tak si to vsimnu..A ak nie tak skusia I a tam to bude tiez..takze len nech tam je ICE :)
noo sak jasne :D.....tak das <ice>syncek :D ne? ..to je jedno....len ten znak "<" by bol doelzity aby bol prvy v zozname
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

len by som chcel vediet preco je to na hoax.cz?

http://hoax.cz/retezove-emaily/ice-kont ... emergency/
ades
Guru
Guru

lebo som to napisal vo stvrtom prispevku :D
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

ades napísal:lebo som to napisal vo stvrtom prispevku :D
jaaj..som tak pozeral ci to tu nieje a som si nevsimol :oops:
JuNYoR
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JuNYoR »

A pomoze to aj ked mam na mobile blokovaci kod ?
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Ten hoax bol asi prebraty z WOWka

http://www.wowhead.com/?quest=10161

btw, už vidím záchranárov ako sa každému hrabú v mobile
Gangy
Darca
Darca

Pekny trapas pre markizu, zacne tocit shoty o tom ako to zachranuje zivoty a zachrany len krutia hlavami. Faux pas.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

gangy: no par ich zaplatili, aby povedali jak to vyuzili, uz to bolo niekde odvysielane...
Gangy
Darca
Darca

Tak tym ze ich par zaplatili si to uplne vystihol. Oficialne stanoviska hovoria jasne, a to ze ICE je nepouzitelny nezmysel. Asi si uvedomili co spravili tak sa teraz snazia nevyzerat ako dementni.
Zamknuté