ICE (In Case of Emergency)
ICE (In Case of Emergency)
Záchranári a zdravotníci si všimli, že pri dopravných a iných nehodách majú zranení pri sebe zvyčajne mobilný telefón. Pri záchranných akciách však cudzie osoby nevedia, koho z dlhého telefónneho zoznamu majú kontaktovať.
Personál záchrannej a rýchlej zdravotnej pomoci preto navrhuje, aby každý mal v telefónnom zozname na svojom mobile rozpoznateľný zoznam kontaktných osôb pre prípad núdze.
Medzinárodne uznaný pseudonym je ICE (In Case of Emergency). Pod týmto menom by sme vo svojom mobile mali uviesť telefónne číslo a osobu, ktorú v prípade núdze môže kontaktovať polícia, záchranná zdravotná alebo požiarna služba.
Ak chcete ako núdzový kontakt uviesť viacero osôb, použite pseudonymy man ICE1, ICE2, ICE3 atď. Je to jednoduché a nič to nestojí, a môže pritom zachrániť život. Pošlite prosím túto správu aj ďalej svojim známym, aby sa tento nápad globálne ujal.
Zdroj:sme.sk
Po tom ako som to videl v telke chcel som vediet nieco viac podľa mňa je to skvelý nápad ako si možte pomocť keď bude s vami najhoršie ja som si to už dal mám to pred bratom a čo vy aký mate na to názor
Personál záchrannej a rýchlej zdravotnej pomoci preto navrhuje, aby každý mal v telefónnom zozname na svojom mobile rozpoznateľný zoznam kontaktných osôb pre prípad núdze.
Medzinárodne uznaný pseudonym je ICE (In Case of Emergency). Pod týmto menom by sme vo svojom mobile mali uviesť telefónne číslo a osobu, ktorú v prípade núdze môže kontaktovať polícia, záchranná zdravotná alebo požiarna služba.
Ak chcete ako núdzový kontakt uviesť viacero osôb, použite pseudonymy man ICE1, ICE2, ICE3 atď. Je to jednoduché a nič to nestojí, a môže pritom zachrániť život. Pošlite prosím túto správu aj ďalej svojim známym, aby sa tento nápad globálne ujal.
Zdroj:sme.sk
Po tom ako som to videl v telke chcel som vediet nieco viac podľa mňa je to skvelý nápad ako si možte pomocť keď bude s vami najhoršie ja som si to už dal mám to pred bratom a čo vy aký mate na to názor
sranda je, ze to niekto pustil ako hoax, markiza sa toho chytila a uz su z toho vsetci poblazneni. myslim, ze na mieste zachranara sa budem ako o posledne starat o to, koho oboznamim, ak mi tam niekto umiera. a ked uz budem niekomu volat, budem skor hladat kontakty ako: domov, home, otec/ocko/mama/brat/sestra, chrobacik, zlatko,... pripadne ceknem sms. mozno uz len kvoli tomu, ze niekto (napriklad ja) mam v zozname cloveka s nickom ICE a volat mu, ak nepozna nikoho z mojej rodiny a blizkych by nemalo velmi zmysel. okrem toho pri havariach maju ludia na 99,99% pripadov doklady, male deti chodia s rodicmi, ak to je v nejakom zapadakove, kde sa vrany otacaju, tak tam sa vacsinou zbehnu vsetky babky no a taka priemerna dedinska babka vam povie aj rodne cislo...
takze moj nazor: ja si to nedam, lebo vsade so sebou nosim doklady, v zozname mam mena ako mama/otec.
takze moj nazor: ja si to nedam, lebo vsade so sebou nosim doklady, v zozname mam mena ako mama/otec.
pri alergiach je liekom volby nejake antihistaminikum a pri anafylaktickom soku je to adrenalin. maju ho castokrat v specialnych striekackach, iba das dole kryt z ihly a bodnes. ale to je jedno, nie to som chcel. okrem toho predstavte si takuto situaciu: motorola s linuxom, pda s windowsom pripadne nejaky "exoticky" telefon. dost vela ludi, ktori nie su nejak technicke typy ho nebude vediet odomknut, nie este hladat v zozname 
Jj tiez som si povedal ze je to dobry napad ale do mobilu si to nedam lebo by sa aj tak nedostali do zoznamu nie este aby sa v nom pohybovali (KU990).ades napísal:pri alergiach je liekom volby nejake antihistaminikum a pri anafylaktickom soku je to adrenalin. maju ho castokrat v specialnych striekackach, iba das dole kryt z ihly a bodnes. ale to je jedno, nie to som chcel. okrem toho predstavte si takuto situaciu: motorola s linuxom, pda s windowsom pripadne nejaky "exoticky" telefon. dost vela ludi, ktori nie su nejak technicke typy ho nebude vediet odomknut, nie este hladat v zozname
noo sak jasneSoviet napísal:Ale povacsine umieraju starsi ludia, ktory uz mamu mozno ani nemajuTakze darmo budu hladat mamu v mobile..Ono je jedno ako to ICE napises..Ak ho das prve tak si to vsimnu..A ak nie tak skusia I a tam to bude tiez..takze len nech tam je ICE
-
tomasso
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
len by som chcel vediet preco je to na hoax.cz?
http://hoax.cz/retezove-emaily/ice-kont ... emergency/
http://hoax.cz/retezove-emaily/ice-kont ... emergency/
Ten hoax bol asi prebraty z WOWka
http://www.wowhead.com/?quest=10161
btw, už vidím záchranárov ako sa každému hrabú v mobile
http://www.wowhead.com/?quest=10161
btw, už vidím záchranárov ako sa každému hrabú v mobile