Platili sme za dom 500libier mesacne. Zrazu nam oznamil, ze to dvyha na 550libier, mama urobila tu chybu, ze mu tu novu zmluvu podpisala, ale je neskoro sa nad tym zamyslat, lebo je to podpisane. Otazka znie, ako si majitel dovoli dvyhat najomne, ked vsetky nehnutelnosti idu dole? Mam to overene, je to tak, je financa kriza a ceny domov/bytov nenormalne klesaju....tak preco nam zvysuje najom?
Dalsia vec co sa nam nepaci je ta, ze v zmluve sa pise, ze dom je iba ZCASTI ZARIADENY.....respektive zariadeny iba s polovice.....minule sa nam pokazila pracka, ktora tu bola predtym, nez sme sa tu nastahovali (cize logicky je to jeho majetok), zavolali sme mu, ako sa to patri, oznamili sme mu, aky je problem, a poproisili sme ho aby to dal cim skor opravit, no on sa ohradzal tym ,ze v zmluve stoji, ze dom je zariadeny iba polovicne a tym padom to nieje jeho problem, ze si to mame dat opravit z vlastneho.....tak ok povedali sme si, ano v poriadku. Zavolali sme opravara, ktory si za opravu vypytal nieco cez 50 libier. My sme si povedali, ze dobre ked nas to stalo 50libier, a platili sme to z nasho, cize sme z nasich penazi opravili niecij majetok (je to dost nelogicke nie?) Tak tu nastava problem, povedali sme si, ze dalsi mesiac majitelovi nedame 550libier, ale iba 50, koli tomu, ze 50 nas stala oprava pracky....snad to je fer nie?
Dalsi problem nastava znova, a to dnes....pred chvilou nam niekto zaklopal na dvere, ja som otvoril a tam stal asi 18rocny chlapec, ktory s apredstavil ako majitelov syn....on uverili sme mu, povedal nam meno, dal nam aj ocove cislo ze mu mozme hned zavolat ked neverime, a ze otec ho poslal koli peniazom, ze ma od nas zobrat peniaze za najom za tento mesiac......trosku sme s nim pokecali, povedali sme mu co sa deje, ze to je nefer atd....on len tisko suhlasil, nemal na vyber......tak sme mu dali na ruku tych 500libier, ze tych zvysnych 50 odmietame platit, ze tolko nas stala oprava pracky.......hned ako odisiel som zdvyhol telefon a zavolal som majitelovi (toho chlapca otec) ci dostal penaize a ci je vsetko OK (volal som ja, lebo mamka nevie tak dobre po Aj aby sa vypapulovala ohladom takych veci)
Ok zozaciatku to bola kludna debata, opytal som sa ho ci ma peniaze a on, ze ano, ale ze cast chyba.....ze nema zvysnych 50libier. A ja som mu povedal, ze to za tu pracku......a on znova ze v zmluve je jasne dane ze dom je iba s castou nabytku a zariadenia.......odvetil som, ci v tej jeho zmluve jasne pise, ktore cati nabytku su jeho a ktore nie......zostal ticho.....ja som sa ho este opytal, ze ok mozme sa dohodnut aj tak, ze tych 50libier mu dame, ale ked sa z tohto domu budeme niekedy stahovat prec tak pracku si berieme......a on ze nie, nie.....ze na to nemame pravo, ze to je jeho.....ked ste si vsimli, znova si protireci, raz vravi, ze to nieje jeho problem ,lebo dom je zariadeny iba z casti a zrazu ta racka je jeho, a ze si ju zobrat nemozeeme aj napriek tomu, ze sme si z vlastneho hradili opravu
No a uz zacal byt nasraty.....trosku zdvyhol hlas, a odbocil od temy (zrejme nevedel co povedat) ze sa mu nepaci komunikacia medzi nim a mojou mamou (nezijeme s otcom, cize tak), ze sa mu nepaci, ze stale komunikuje iba so mnou (ako synom) alebo s mojou segrou( dcerou najomnika) a nikdy nie s najomnikom......no vysvetlil som mu to, ze moja mamka nevie dobre po Aj, a on ze ok ok, zavolam na toto cislo neskor a dohodneme sa na case a datume kedy pridem za vami aby sme nehovorili iba cez telefon.....
A pozor, tu nastava dalsia perlicka, jemu s anepaci ze komunikuje iba s detmi najomnika, ale sam nam domov posiela jeho syna zaujimave nie?
Viem ,ze to je v UK a su tu ine zakony ako na SVK, ale rad by som si vypocul nejake naroy ludi, hlavne tych, ktory s podobnymi vecami maju skusenosti, a vedia o com je rec. Dakujem