prenasanie predmetov na VŠ

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

prenasanie predmetov na VŠ

Príspevok od používateľa kenvelo177 »

zdravim, chcem sa opytat, ze ak nespravim preneseny predmet z prveho rocnika v druhom, co sa stane? musim ist znova od prveho alebo co? dakujem
foboss
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa foboss »

no ak máš dosť kreditov, tak môžeš ísť aj do tretieho ročníka a ten predmet znova prenesieš.
btw, škola?
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

technicka univerzita zvolen. ekologicka fakulta. a nie je to tak, ze si mozes preniest predmet len raz?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kenvelo177 napísal:technicka univerzita zvolen. ekologicka fakulta. a nie je to tak, ze si mozes preniest predmet len raz?
u nas na TUKE je to tak ze prvacke veci musis mat uzavrete pred zapisom do tretieho rocnika.
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

zelovoc napísal:u nas na TUKE je to tak ze prvacke veci musis mat uzavrete pred zapisom do tretieho rocnika.
takze nemozem preniest aj do tretieho.. takze ak zvoram aj teraz skusku, mozem ist do prdele..
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

hmmmm
ked ja dobre viem tak ked prenesies predmet z prveho rocnika do druheho a neurobis ho tak je jedno kolko mas kreditov proste ta vyrazia zo skoly a mozes urobit vystup a nastup do skoly a pojdes zase od prveho s tym ze ti niektore predmety uznaju ...
to foboss este som nevidel skolu kde by sa mohol prenasat predmet viac ako 1x ...
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

ob3l1x napísal:hmmmm
ked ja dobre viem tak ked prenesies predmet z prveho rocnika do druheho a neurobis ho tak je jedno kolko mas kreditov proste ta vyrazia zo skoly a mozes urobit vystup a nastup do skoly a pojdes zase od prveho s tym ze ti niektore predmety uznaju ...
to foboss este som nevidel skolu kde by sa mohol prenasat predmet viac ako 1x ...
dost to je krute no.. neviem si predstavit to, ze by som proste siel znova od prveho, ze co by som tam vlastne robil ked som mal len jednu skusku prenesenu a ostatne urobene.. a este aj platit za prekrocenie dlzky studia.. to by som potom radsej siel uz robit
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ked uz si do toho investoval tolko casu, tak by bola blbost nechat to tak a ist robit. radsej prekrocit dlzku studia a cvaknut par tisic.
k teme: vsetko bolo povedane. hadam by ale nebolo zle strucne povedat skusajucemu/skusajucej o celej situacii. mozno by bol pristup aspon o cosi zhovievavejsi. opakovat kvoli jednemu predmetu je dost nepekna predstava. to by uz bolo lacnejsie riesenie pomocou obalocky :P (just kidding)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

neviem, ako u vas, ale u nas zohrava ulohu aj to, ci ide o povinny predmet, povinne volitelny (tie sa daju celkovo zapisat len 2x), alebo nepovinny (neobmedzene, pokial ho teda neurobis)
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Predmet si opakovane mozes zapisat len jedenkrat. To znamena ze ak neurobis predmet z prvaku tak si ho prenesies...Ak si si ho zapisal do druheho rocnika, musis ho urobit v druhom rocniku...U nas bol aj pripad ze predmet sa uz neucil tak napr. prvacky predmet si si zapisal v tretom rocniku. Ale opakovany predmet sa da oficialne preniest a zapisat iba raz.
Mimochodom, mrkni si studijny poriadok svojej skoly, tam to bude cierne na bielom ;)
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

ja studujem na TUZVO 3 rok EOB...
ved ked si v 1 nezrobil , prenesies do 2 ..a zase mas na to tri sance, alebo ked uz nic tak dekanske a s profakmi sa da dohodnut s kym to mas? kt predmet?
no ked to nezrobis tak si asi skoncil,alebo opakujes...uf teraz si niesom ista bol si sa spytat na dekanate u zlatici?
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

Riesim podobny problem ... opakujem predmet z 2eho rocknika, ak ho nespravim, letim ... to iste plati nejspis aj u teba ...

1. Predmety ti mozu uznat no nemusia, cize je to vsetko na profakoch( Uznavaju od A do D .. dakedy ani D nemusia .. cize Ecka ani nahodou) a druha vec , mozu ti uznat NAJVIAC 50 kreditov !!!

2. Na rok studia (co su 2 semestre) si mozes zapisat najviac 80 kreditov .. cize ani nahodou neskocis do 3ieho rocnika, lebo 50 + 80 ma od 180 kreditov daleko ....

cize dokopy to da, ze minimalna dlzka studia je 2 roky ...
tot vsio co som sa bol pytat na studijnom oddeleni, aspon u nas to tak je (FMFI UK)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

kazda skola to ma individualne, takze je zbytocne sa pytat na forach..bud chod na studijne oddelenie alebo si to nastuduj na stranke skoly..

kolega nadomnou pise, ze u nich si mozes za semester zapisat max 80 kreditov a to u nas (FPV UKF) neplati - jeden spoluziak ma tento rok 107 kreditov, dalsi kamarat 88 a to je tretiak - v 1. aj 2. rocniku mal po 46 kreditov (minumum na prejdenie je 45) a teraz to musi dohanat..

..takze nebud lenivy a trosku poklikaj po stranke skoly - neverim, ze to tam nebude.. :)
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

Eritrea napísal:ja studujem na TUZVO 3 rok EOB...
ved ked si v 1 nezrobil , prenesies do 2 ..a zase mas na to tri sance, alebo ked uz nic tak dekanske a s profakmi sa da dohodnut s kym to mas? kt predmet?
no ked to nezrobis tak si asi skoncil,alebo opakujes...uf teraz si niesom ista bol si sa spytat na dekanate u zlatici?
no je to aplikovana matematika a statistika s makovyniovou :). takze to je zle ze sa to neda nabiflit alebo co.. a uz nestiham ani dake doucko.. spolieham sa ze bude termin aj v auguste
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no toto moj kamos robil este teraz a to je 3 tiak ..ale konecne zrobil, chodil cele leto na doucko ...ona dava kopec terminou neboj sa..a ten predmet nieje pre nas dolezity..teda ak si odbor EOB a EVK , myslim ze na nho nic nenadvezuje...a makoviniova je taka ze neda lahko ale da kopec terminov :) ale treba sa to naucit, nespoliehaj sa na to ze opises
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

Eritrea napísal:no toto moj kamos robil este teraz a to je 3 tiak ..ale konecne zrobil, chodil cele leto na doucko ...ona dava kopec terminou neboj sa..a ten predmet nieje pre nas dolezity..teda ak si odbor EOB a EVK , myslim ze na nho nic nenadvezuje...a makoviniova je taka ze neda lahko ale da kopec terminov :) ale treba sa to naucit, nespoliehaj sa na to ze opises
ja som environmentalne inzinierstvo a ani tam matiku netreba. pocuj ale ako moze robit tu matiku ako tretiak, ked si ju uz raz preniesol do druheho? ved pri zapise musis mat vsetky prenesene predmety spravene nie?
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to popravde neviem ako to presne to bolo , ale robil to len teraz ....ale neviem ako EI..
kliko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kliko »

neveim ako to je na vašej fakulte na drevárskej tiež vo zvolene ak neurobiš a prenášaš si tak musiš už urobit ak nei nepomože ti ani vela kreditov musiš opakovat ...ale tak hadam sa ti to podari len sa uč
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

chcem sa spytat: nedokoncil som prvy semester - nesiel som na skusky kvoli chybajucim zapoctom.....dokedy som vlastne student ? proste kedy mas VS system vyluci ?
aswer
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aswer »

uhm... každí má nárok aj na letný semester :) takže sa môžeš flákať aj vtedy :P
,,, a čo sa týka toho, že kedy ťa vylúčia? ... núž závisí od toho koľko kreditov si nazbieral... ak ich budeš mať dostatočný/minimálny počet aby si šiel aj do druhého ročníka, tak vyhadzov ti nehrozí...
Napísať odpoveď