btw. na interate ma spolubyvajuci DVDcka, pred vianocami som to zase zacal pozerat
"Aj vy ste dieta 90tych rokov?.."
-
Menojenanič
Expert
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
neplette sem pokemonov !
to uz nema s 90. rokmi nic spolocne(mozno matematicky ano, ale ta atmosfera rokov 90. je uplne uplne o niecom inom)
k teme, ano spominam nato, ked zasvietili v lete lampy bezal som zazvonit ci mozem byt pred domom a za domom este chvilu...kofola kupovana v malom obchodiku vo vedlajsom vchode, hranie sa VONKU nie na pocitaci, futbal, hokej s tenisovou loptickou samozrejme sobotne ranne vstavanie na kuka ach, to boli casy...jedine co nesplnam su hokejove karticky, tie mi rodicia nikdy nechceli kupit, pripadali nam drahe, ale nechyba mi to moc, vynahradzal som si to pogami, ktore este furt niekde mam...heh, cele mi to vycarilo usmev na tvari
k teme, ano spominam nato, ked zasvietili v lete lampy bezal som zazvonit ci mozem byt pred domom a za domom este chvilu...kofola kupovana v malom obchodiku vo vedlajsom vchode, hranie sa VONKU nie na pocitaci, futbal, hokej s tenisovou loptickou samozrejme sobotne ranne vstavanie na kuka ach, to boli casy...jedine co nesplnam su hokejove karticky, tie mi rodicia nikdy nechceli kupit, pripadali nam drahe, ale nechyba mi to moc, vynahradzal som si to pogami, ktore este furt niekde mam...heh, cele mi to vycarilo usmev na tvari
presne, pokemon to uz su modernejsie dejiny - nevidel som ani jeden diel, pretoze kvoli tomu skakali v japonsku z okien, tak som to mal zakazane
(ale ponorku na dunaji, ktora sla pred pokemonmi som pozeral casto)
nenasiel som sa asi len v dvoch-troch bodoch, vratane komunizmu, ktory ma minul o necely rok, no sedel aj ten dodatok
vacsinou bolo takmer vsetko spomenute, no mozno...
ako sme sa tesili na druhy stupen, lebo tam uz boli "velki" a mali vacsie obedove porcie
nemyslel som si, ze bolo viac fanusikov kar pozbijanych z dosak ( a u nas s holymi loziskami miesto kolies ) a bunkrov, ktorych sme z ukradnutych dosak postavili neskutocne vela, ked nas nahanali na stavbach RD pocas zbierania popadanych klincov zo zeme - tych nebolo nikdy dost
ked sme na velkej prestavke chodili do jedalne kupovat vanilkove alebo jogurtove mlieko a zbierali sme nalepky z resaniek
spominali ste tu nejake zuvacky, tie si nepamatam, mne utkveli v pamati iba zuvacky pedro
kto uz mal miesto korcul s kolieskami v dvoch radoch "klasicke inlajny" (spominam si najma na cierno-fialove
, ale urcite bolo vela farebnych variacii) s umelymi kolieskami, tak uz bol cosi viac
ako sme si kazdy den pytali od mamky 5 ci 10 sk na "nieco fajne", ci uz nanuk alebo s kamaratom na kuko chrumky a jednu maratonku
ako som stale chcel nozik "rybicku"
ked sme po vonku behali od rana po nevidim vo veciach po starsich surodencoch, ci uz sestrach alebo bratoch...
kazdu chvilu sme zvonili domov ci mozeme ist aj cez cestu, ci k druhemu bloku
kazdy chcel ist ku kamaratovi, ktory mal segu a k nej aj pistol
ked sme prvykrat videli maly laser, ktory dosvietil aj cez celu ulicu
ako sme chytali chrusty a niekedy ich aj "chovali" v zavaraninovych flasiach
ale vela mojich "takmer rovesnikov" uz taketo spomienky nema, oni su ti, ktori zacali pisat tie modernejsie dejiny a zacinali vyrastat na supermaxe a neskor na jetixe, ked sa uz nemohli chvalit kamaratom ako dojili babkinu kravu ci kozu, pripadne nemali strach z babkinho skakajuceho kohuta ci nesympatickych moriek
nenasiel som sa asi len v dvoch-troch bodoch, vratane komunizmu, ktory ma minul o necely rok, no sedel aj ten dodatok
vacsinou bolo takmer vsetko spomenute, no mozno...
ako sme sa tesili na druhy stupen, lebo tam uz boli "velki" a mali vacsie obedove porcie
nemyslel som si, ze bolo viac fanusikov kar pozbijanych z dosak ( a u nas s holymi loziskami miesto kolies ) a bunkrov, ktorych sme z ukradnutych dosak postavili neskutocne vela, ked nas nahanali na stavbach RD pocas zbierania popadanych klincov zo zeme - tych nebolo nikdy dost
ked sme na velkej prestavke chodili do jedalne kupovat vanilkove alebo jogurtove mlieko a zbierali sme nalepky z resaniek
spominali ste tu nejake zuvacky, tie si nepamatam, mne utkveli v pamati iba zuvacky pedro
kto uz mal miesto korcul s kolieskami v dvoch radoch "klasicke inlajny" (spominam si najma na cierno-fialove
ako sme si kazdy den pytali od mamky 5 ci 10 sk na "nieco fajne", ci uz nanuk alebo s kamaratom na kuko chrumky a jednu maratonku
ako som stale chcel nozik "rybicku"
ked sme po vonku behali od rana po nevidim vo veciach po starsich surodencoch, ci uz sestrach alebo bratoch...
kazdu chvilu sme zvonili domov ci mozeme ist aj cez cestu, ci k druhemu bloku
kazdy chcel ist ku kamaratovi, ktory mal segu a k nej aj pistol
ked sme prvykrat videli maly laser, ktory dosvietil aj cez celu ulicu
ako sme chytali chrusty a niekedy ich aj "chovali" v zavaraninovych flasiach
ale vela mojich "takmer rovesnikov" uz taketo spomienky nema, oni su ti, ktori zacali pisat tie modernejsie dejiny a zacinali vyrastat na supermaxe a neskor na jetixe, ked sa uz nemohli chvalit kamaratom ako dojili babkinu kravu ci kozu, pripadne nemali strach z babkinho skakajuceho kohuta ci nesympatickych moriek
s morkami skusenosti nemam, no kravu som dojil a kohut co na mna skocil bol do hodiny v polievke, proste dedkov milovany vnucik 
ako som mohol zabudnut na korcule, ktore ked som na vianoce dostal(jednoradovky), do marca som vnich doma "rezal" koberce a v marci vzdy cestou so skoly kontroloval ci uz nie su mlaky aby som mohol ist na nich von aby sa mi neznicili loziska(ktore aj tak hrkotali jak dive), a potom som ich cele leto hojne nosil az boli koleska takmer zodrate na loziska_D
ako som mohol zabudnut na korcule, ktore ked som na vianoce dostal(jednoradovky), do marca som vnich doma "rezal" koberce a v marci vzdy cestou so skoly kontroloval ci uz nie su mlaky aby som mohol ist na nich von aby sa mi neznicili loziska(ktore aj tak hrkotali jak dive), a potom som ich cele leto hojne nosil az boli koleska takmer zodrate na loziska_D
To bol večný problém, kamienky. Veľakrát sa stalo že po nabehnutí na ne som spadol, niekedy aj dosť bolestivo, ale ani to ma neodradilo.....samozrejmosťou bolo skákanie schodov(1-5).smejo napísal:ja bol tymi korculami priznacny, drel som ich od marca do novembra a 3°C pre mna nebol problem, zastavili ma iba kamienky z posypu na chodnikoch a cestach
-
Začiatok Konca
Professional
Smejo: tak neviem, či máš na mňa..
ja som jazdil celoročne.. výnimkou bol iba sneh.. ani ľad pre mňa nebol prekážkou..
To už nebolo v 90. rokoch, ale teraz tak 3-4 roky s5... Mal som a ešte stále niekde mám blade-y(korčule na agresívne jazdenie) s malými kolieskami.. chodieval som s nimi do školy aj s5..
jazdil som s nimi aj po škole..
potom za mnou prišla triedna a zakázala mi to, tak som aj napriek tomu jazdil... potom prišla za mnou aj zástupkyňa, tak som sa prezúval vonku a nosil si ich so sebou, ale to mi už dlho nevydržalo..
no ale nezabudnem, ako som sa raz z*ebal na ľlade..
som ho nevidel a roztrhol som si rifle...
ešte teraz tam mám dierku.. 
-
Začiatok Konca
Professional
Myslím, že nebude.. keď to budeš rozprávať svojim deťom, alebo príbuzným, či kamarátom z tej "mladšej" generácie... budú na Teba pozerať.. s pohľadom, Ti je*e?... dnešná mládež je príliš zahľadená do seba... keby si im povedal, že si choval husy, tak ti odpovedia, ja som sedel v poluse na motorke a hral som na nejakej trati... proste iné hodnoty.. 
Urcite boli, staci si pozriet film Vtedy v amerike: http://www.csfd.cz/film/5914-tenkrat-v- ... n-america/Steju napísal:tak tak, chybat im to nebude lebo to nezazili a neuvedomuju si co je dobre... akurat ma to nuti zamysliet sa ci deti 80tych alebo 70tych a predoslych desatroci na tom neboli este lepsie
Prvych asi 40 minut filmu ukazuje bezstarostne detstvo partie chlapcov na americkom predmesti niekedy na zaciatku 20. storocia a to bolo uzasne, treba si pozriet, je to natocene velmi dobre a take detstvo by sa mi tiez pacilo. Nastastie som tiez este stihol zazit tu vlnu, ked deti behali po uliciach cez den a nie v noci.