Zákon o ochrane nefajčiarov

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
neo250
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zákon o ochrane nefajčiarov

Príspevok od používateľa neo250 »

Ludia ako to teraz bude? kedy bude platiť zákaz fajčenia v krčmách, reštaurácií a na verejných priestranstvách? nemá to byť platné od 1. februára? :?
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

čiže teraz pokiaľ nebude v podniku stavebne oddelená časť pre nefajčiarov a tá bude hneď pri vchode, tak podnik sa musí stať komplet nefajčiarskym? Hurá :) Nehorázne ma iritovalo keď som musel v podnikoch prechádzať zahulenými miestnosťami, pokým na konci nebola časť pre nefajčiarov.

Pokiaľ si niekto chce kaziť zdravie, do toho mňa nič. No nech kvôli nemu netrpí moje zdravie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zdravickari .. velka huba na fajcenie a potom sa v tom istom podniku zrubu pod obraz bozi, ze im zlyhavaju zivotne funkcie :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:zdravickari .. velka huba na fajcenie a potom sa v tom istom podniku zrubu pod obraz bozi, ze im zlyhavaju zivotne funkcie :?
verím, že tým nemyslíš práve mňa ale vravíš všeobecne. Zaujímavé, že v mnohých prípadoch ide fajčenie ruka v ruke s alkoholom... ale to sme trocha mimo tému, nie?
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

nordkapp_pb napísal:zdravickari .. velka huba na fajcenie a potom sa v tom istom podniku zrubu pod obraz bozi, ze im zlyhavaju zivotne funkcie :?
nevyberaj si z prispevku to, co tebe sadne

rozobera sa fajcenie, mne to tiez vadi, vadi to vela ludom
to ze si niekto nici zdravie alkoholom je jeho vec, ked chce, moze.. ale ked si nechce nicit fajcenim, preco by MUSEL? lebo niekto vedla to chce? tym nici aj ostatnym..
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Niektoré podniky už aj sú stavebne oddelené fajčiari/nefajčiari, ale zaujímavé je to, že aj napriek tomu si nefajčiari sadajú tam kde sa fajčí, a potom nadávajú, že im vadí dym....... S týmto som sa stretol a nebolo to raz......
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Jj tiez som sa s tym stretol a takych posielam do pi*e s takou chutou ze mi to spravi dobru naladu este tyzden dopredu.

//DeFeAt: Si jej to mal uhasit v oku, no.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

..vcera v jednom bare, sedim s holkou, klud (komplet cely priestor je pre NEFAJCIAROV, je tam zakaz fajcenia, kazde asi 4m su papiere s napisem ze je tu zakazane fajcit, fajcit mozu vonku pred barom..) a zacitil som cigaretovy dym
vedla pri stol take 2 kur*y fajcili! ma tak vytocilo, okamzite som sa ozval, ci vedia citat a jedna z nich "my to mame dovolene"

?!?!?! to co je do pi*e?! mne to fakt nedava zmysel..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pinhead este si nikdy nezazil Podnik kde je uplne plno??
Vtedy je nuteny si nefajciar sadnut do Fajciarskej casti a musi to "znasat"
A ked uz sme pri tom... Je pre fajciara problem si NEzapalit po obede?? Lebo strasne casto sa s tym stretavam ... Ze sedis v restike (Fajcenie mi nevadi sam som fajciar ale niekedy to nechcem ani citit) dojes a polovica osadenstva hned cigareta a jedem. A potom ti je zakaz fajcenia v polovici budovy prd platny.
To je jak vylepit na Bazen Zakaz curania do pravej polovice bazenu. Pokial to nieje Hermeticky uzavrete chcanka prejde dalej. Jedine ze by bola voda hned odcerpavana.

Ale k problemu:
Trochu necapem toto:
Zákaz fajčenia sa bude týkať všetkých výrobkov, ktoré sú určené na fajčenie. V nefajčiarskych podnikoch a častiach si tak nebude možné zapáliť ani bylinné či elektronické cigarety.
To zas robil ten zakon nejaky curak ktory ani nevie co to je, len JPP :roll:

Defeat vies jak sa to robi?? Vytrhnes cigaretu z ruky nadrzovku odkusnes filter a tabakovu cast rozzmolis nad popolnikom :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pinhead napísal:Niektoré podniky už aj sú stavebne oddelené fajčiari/nefajčiari, ale zaujímavé je to, že aj napriek tomu si nefajčiari sadajú tam kde sa fajčí, a potom nadávajú, že im vadí dym....... S týmto som sa stretol a nebolo to raz......
toto som sám na sebe zažil iba raz a to vtedy keď v nefajčiarovi bolo obsadené. Po asi pol minúte som sa bez slova zdvihol a šiel do iného podniku. No uznávam, môžeš mať iné zážitky. :) Hej, dnes je už pomerne dosť podnikov oddelených na fajčiar/nefajčiar, no problém je, že buď sú oddelené len malou priečkou po ramená a nie stenou (pizzeria v auparku) alebo sa najprv vchádza do fajčiarskej zóny a cez ňu do nefajčiara... naozaj logika. Často krát mi už za tú chvíľu stačia napáchnuť šaty a mám vyfajčenú pasívnu cigaretku... prečo to musím trpieť? Nech si fajčia tam, kde tým nebudú ovplyvňovať a ohrozovať ostatných - do takého podniku ísť s bábom je nonsens...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

baf, ale vas to rozcertilo s tymi zdravickarmi ... neviem mne je to osobne na haku, neni su to dva piatky, co ked som na slovensku sa zdrziavam viac menej v povedal by som prisne fajciarskom podniku, v poslednom case uz takmer privatneho charakteru ... ked ludom vadi ze je tam nafajcene, tak tam nejdu, maju kde ist .. inak mi viac menej nebude vadit ze sa nebude fajcit napr. v restikach .. rad si zapalim po jedle, ale nerobi mi problem vyjst pred budovu, alebo do nejakeho fajciarskeho dobre vetraneho kutika (a to by MALO byt ked uz niekto chce vytahovat diskriminaciu stran) ... apropo vetranie .. zazil som par kaviarni a restik kde mali fakt dobre dimenzovanu klimu a nemas tam sancu zacitit ze 2m od teba niekto fajci :-) ...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

K tým nefajčiarom vo fajčiarskych častiach, iná vec je keď je podnik plný, a iná vec je keď je podnik poloprázdny a nefajčiari si sadnú fajčiarskej časti aj tak, a nakoniec si ešte otvárajú papule, ako im vadí dym....... Na toto som myslel v pôvodnom príspevku......

Shark NX,
keď mám po obede chuť na cigaretu a v podniku nie je zákaz fajčenia, tiež si zapálim a prečo nie..... Ale zase na strane druhej, keď už sa má v podniku fajčiť, tak nech je tam aj kvalitná vzduchotechnika..... Toto som videl a veľmi sa mi to pozdávalo vo viacerých krajinách na západ od nás.....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

jasne, nieje nad to ked sa vezmes spolu s dalsimi piatimi kamosmi, ktori nefajcia a chcete si dat pivo tak nic nepotesi viac ako ked ti nejaky vymaz (alebo rovno cela skupina) fajci za chrbotm a odfukuje to rovno do vas. Je to velmi prijemne spestrenie vecera.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

axXis napísal:jasne, nieje nad to ked sa vezmes spolu s dalsimi piatimi kamosmi, ktori nefajcia a chcete si dat pivo tak nic nepotesi viac ako ked ti nejaky vymaz (alebo rovno cela skupina) fajci za chrbotm a odfukuje to rovno do vas. Je to velmi prijemne spestrenie vecera.
tiez ma vie potesit ked sedime cela partia fajciarov a jednen-dvaja nefajciari fuzuju ze ich to obtazuje :-P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Taky nema co fuzovat ... Vedel ze Fajcite? vedel.
Este pochopim ked napr. vyfuknem dym na kamarata ... to je v pohode ... za to sa ospravedlnim a fukam inde. V pripade ze viem ze to vobec nema rad tak si vobec nezapalim.
Viem ake to je ked dojdem z podniku a veci mi smrdia tak ze sa bracho na druhom konci bytu otoci.
Ale nejde mi do hlavy preco davaju do zakazu aj Elektronicke cigarety.
Ktore funguju bez vone a bez smradu (Spoluziak taha vedla mna denno denne) a vydychovaneho nikotinu je extremne malo. Cize ani o pasivnom fajceni sa v ziadnom pripade neda hovorit.
Sak na to boli skonstruovane. Aby si ich mohli uzivatelia "zapalit" aj pri zakaze fajcenia.
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

DeFeAt napísal:..vcera v jednom bare, sedim s holkou, klud (komplet cely priestor je pre NEFAJCIAROV, je tam zakaz fajcenia, kazde asi 4m su papiere s napisem ze je tu zakazane fajcit, fajcit mozu vonku pred barom..) a zacitil som cigaretovy dym
vedla pri stol take 2 kur*y fajcili! ma tak vytocilo, okamzite som sa ozval, ci vedia citat a jedna z nich "my to mame dovolene"

?!?!?! to co je do pi*e?! mne to fakt nedava zmysel..
mal si zavolať bud mestskú políciu alebo normálnych :) ja som to tak raz spravil a bolo po probléme :)
Tak táto informácia ma strašne potešila, pretože pôjdem pekne do reštiky, do baru kde sa nebude vôbec fajčiť... :) viete niekto nájsť aj presný paragraf kde je to napísané v zákone :!: :?:
Dodger
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dodger »

neviete niekto či ten návrh zákona prešiel, už to definitívne od marca bude platiť?
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

No u nas sa na klimu dost casto nedba. Tolko podnikov v Bratislave, ktore sa tvaria bohvie ako a nic. Tak ale to sme my a vzdy taki budeme.

Co je ale strasne vtipna utopia, co tu niekto pisal, ze mu nevadi si ist zapalit von :DD Poznam, hlavne v zime. Chod si von do mraziveho dazda zapalit jednu cigaretku. Hlavne kym u nas vobec vymyslia niake striesky a ohrievace, to je cele utopia si to mysliet. Takisto ako v praci nebudes vybiehat niekde k smetiakom do zimy si zapalit ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Indigo: Bud ohladuplny aj voci nam nefajciarom. Chces fajcit??? Ano, tak chod teda von do tej zimy, nech ti aj ruka od mrazu odpadne, predsa nebudem sediet v smrade a dychat ten tvoj smrad z cigarety.
Napísať odpoveď