Euro - Anketa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si myslíte aký dopad bude mať na slovenskú ekonomiku zavedenie Eura?

Myslím že spôsobí nárast cien
107
44%
Myslím že ceny poklesnú
6
2%
Neviem sa vyjadriť slovenská ekonomika ma nezujíma
27
11%
Myslím že ceny sa výrazne nezmenia
104
43%

Celkom hlasov: 244

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Hodnotím Euro pozitívne, akurát si myslím jednu vec:

Neverím, že momentálne "prepočítané ceny" vydržia nejak dlho. Časom sa to všetko upraví (zaoukrúhli) na 5, možno 10 centovky. Už vidím ako u nás v bare bude stolný futbal stáť 0,33 c :roll:
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

begbeee napísal:Hodnotím Euro pozitívne, akurát si myslím jednu vec:

Neverím, že momentálne "prepočítané ceny" vydržia nejak dlho. Časom sa to všetko upraví (zaoukrúhli) na 5, možno 10 centovky. Už vidím ako u nás v bare bude stolný futbal stáť 0,33 c :roll:
davam tomu 2-5 rokov a 1 a 2 centy sa budu rusit. a pojdeme v slapajach holandska kde maju len 5 centy je to praktickejsie
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

begbeee napísal:Hodnotím Euro pozitívne, akurát si myslím jednu vec:

vcera v tescu som sa smial, 1l coca coly 0,96eura, neveriiiim ze nebude stat 0,99eura alebo 1euro..
nesu to obrovske skoky, ale je to zrazovanie, ked tak 50% veci stupne, tak sa to na vacsom nakupe ukaze
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

O tom vravím, keby obchodníci neboli ***** tak by to bolo v pohode, keby naprikla 0,96 islo na 0,95, tak by to nebolo tak citit, ale no.. Snívajte s nami :-)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

begbeee.. prečo z 0,96€ na 0,95€ a nie rovno na 1,00€? ..to by bolo jednoduchšie aj pre zákazníka.. ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

google a yahoo ignoruju to ze na Slovensku uz 3 dni plati € ako oficialna mena a nadalej zobrazuju trhovy kurz koruny voci € :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Imho spravne by mali zaokruhlit az celkovy nakup. Rovnako ako ked sa zrusili haliere ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A aky je trhovy kurz ked koruna uz neexistuje? :-)
jackb
Redeemer
Redeemer

google a yahoo tvrdia 1€ = 29.6074SKK
xe.com stoji za tym ze sa dnes koruna predava na urovni centralnej parity - 30.1260SKK za 1€
a oanda.com 1€ = 30.33516SKK

tak ja neviem :wink:
inak vcera na ceste z chaty domov ma prijemne prekvapilo ako boli casnicka v stanicnom bufete a sofer autobusu pripraveni na dualny obeh... len u nas v dedine sa toho boja ako cert kriza a tak obchod a krcma zostavaju pre inventuru zatvorene az do pondelka...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

podal mna to má určité výhody (styk s cudzinou, lákanie investorov, stabilná mena) ale ceny určite pôjdu hore a oni už hore išli dávno- lebo jak povedali že budú regulovať ceny základných potravín tak obchodníci zvýšili ceny už teraz a hotovo:((
jackb
Redeemer
Redeemer

mito85 napísal:podal mna to má určité výhody (styk s cudzinou, lákanie investorov, stabilná mena) ale ceny určite pôjdu hore a oni už hore išli dávno- lebo jak povedali že budú regulovať ceny základných potravín tak obchodníci zvýšili ceny už teraz a hotovo:((
je jasne ze sa posuvali, ved je trhova ekonomika. su zmrazene ale jedneho dna budu musiet skocit zase na trhovu hodnotu, inak to v kapitalistickom svete nepojde
ej_do_dabla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ej_do_dabla »

Nechápem, prečo vedie možnosť že Ceny porastú.... :idea:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ceny uz porastli davno, u nas je drahsie nez inde v EU... este keby aj platy boli take :idea:
Btw. narazil som na haluznu stranku, Euro Bill Tracker, mozete tam zadavat seriove cisla vasich bankoviek a potom sledovat, kam vsade sa dostali (teda za predpokladu, ze ich aj ti dalsi ludia do systemu zadaju).
Velmi vela ludi tam zadava tie seriove cisla a v poslednom case sa vela Slovakov registruje.
Inac ten link co som sem dal je s referal kodom, a ked sa cezen zaregistrujete, tak uvidim, kto prijal moje odporucanie... inak z toho nic nemam, mozete si to overit :D
Ja som tam ako Mek7, kedze nick Mek uz mi slohol nejaky Holandan...
Hned som zadal par cisel bankoviek co som doma susil :wink:
stanulik
Light Professional
Light Professional

uz sa vam stalo, zeby vam nechceli vydat nakup plateny euram, resp. nechceli prijat platbu ? mojmu znamemu ano, predavac odmietol z dovodu, ze suma ktorou plati 4-nasobne prevysuje cenu tovaru :-D tak mu znamy musel kus objasnit ako to je a ze sa to tyka len slov. korun a nie nasej oficialnej meny. co raz viac mam vacsi pocit, ze predavaci su nepripraveni :-)

edit// mate este nejake SK ? ja uz mam vsetko zmenena na eura, uz len cakam na to kedy uz bude po 16-tom a vsetko sa upokoji a bude len jedna mena v obehu. teraz je to zmatok. najlepsie je platit uz eurom
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

stanulik napísal:edit// mate este nejake SK ? ja uz mam vsetko zmenena na eura, uz len cakam na to kedy uz bude po 16-tom a vsetko sa upokoji a bude len jedna mena v obehu. teraz je to zmatok. najlepsie je platit uz eurom
mam este tolko Sk, kolko som mal pred novym rokom :D ale ked vycestujem zase do skoly, tak to pominam a zvysok zamenim... nemam dovod hystercit a stat vo frontach v banke s polkou Slovenska :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

stanulik: pri € som pocul o tom, ze ti vydat mozu iba ked platis v korunach a cena nakupu je vyssia ako polovica tebou platenej sumy.
Inak uz mam vsetko rozmenene, no v podstate je mi to nanic, lebo uz v pondelok budem v CZ :)
stanulik
Light Professional
Light Professional

GothaR napísal:stanulik: pri € som pocul o tom, ze ti vydat mozu iba ked platis v korunach a cena nakupu je vyssia ako polovica tebou platenej sumy.
Inak uz mam vsetko rozmenene, no v podstate je mi to nanic, lebo uz v pondelok budem v CZ :)
v eurach ti musia vydat vzdy, ked platis eurami tak eura by ti mali vydat. na co by som platil eurami a oni by mi davali SK ? ved to by bol opacny proces, nie stiahnutie SK z obehu, ale naspat navratenie SK do obehu.
mas pravdu, ze ak platis SK tak mozu ti vydat v SK ak nemaju tolku hotovost.
ja viem,ze nemusia prijat platbu ak platis napr.1000ckou za 1 maslo cize platis sumou, ktora viac ako 4krat prevysuje hodnotu tovaru. proste to by uz bola zmenaren. a ako vieme, obchody moc predzasobene eurami nie su. kedze este vydavaju v SK.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ved tak som to pisal, nikde som nespomenul, ze platis v eurach a vydaju ti v korunach :)
Ked platis eurom, tak by ti mali vydat vzdy, takisto ako sa doteraz dalo platit za jeden rozok 1000kou :) Len toto obdobie je take zvlastne, ja by som si radsej vzdy pripravil sumu skoro presne, nech nezazivam ziadne komplikacie.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

dost to zalezi aj na momentalnej nalade pokladnika, dnes predomnou v carre teta platila dakych 300Sk a platila tisickou, pricom pokladnik ju bez slova prijal a cele vydal v € :)
ja som napriklad platil obed tisickou, tak mi ju rozmenili a vzali iba tolko kolko potrebovali a z toho vydali v €

ale napriklad v DM drogerie to vymysleli perfektne, ked platis kartou, mas 10% zlavu na nakup :wink: (aspon v auparku to tak dnes bolo)
stanulik
Light Professional
Light Professional

Gothar: no mas pravdu, radsej mat pri sebe viac drobakov :) a zaplatit cim blizsie k cielovej sume. nic ine nam neostava len tie 2 tyzdne vydrzat a potom to uz bude o inom. uz to bude v pohode i predavaci si vydychnu. zakaznici aj predavaci musia byt trpezlivi. vsetci musime byt trpezlivi. pre niektorych je euro uplna novinka a v zivote to nedrzali v ruke.
ale osobne som rad, ze mame euro.
Napísať odpoveď