Neverím, že momentálne "prepočítané ceny" vydržia nejak dlho. Časom sa to všetko upraví (zaoukrúhli) na 5, možno 10 centovky. Už vidím ako u nás v bare bude stolný futbal stáť 0,33 c
Euro - Anketa
davam tomu 2-5 rokov a 1 a 2 centy sa budu rusit. a pojdeme v slapajach holandska kde maju len 5 centy je to praktickejsiebegbeee napísal:Hodnotím Euro pozitívne, akurát si myslím jednu vec:
Neverím, že momentálne "prepočítané ceny" vydržia nejak dlho. Časom sa to všetko upraví (zaoukrúhli) na 5, možno 10 centovky. Už vidím ako u nás v bare bude stolný futbal stáť 0,33 c
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
vcera v tescu som sa smial, 1l coca coly 0,96eura, neveriiiim ze nebude stat 0,99eura alebo 1euro..begbeee napísal:Hodnotím Euro pozitívne, akurát si myslím jednu vec:
nesu to obrovske skoky, ale je to zrazovanie, ked tak 50% veci stupne, tak sa to na vacsom nakupe ukaze
google a yahoo tvrdia 1€ = 29.6074SKK
xe.com stoji za tym ze sa dnes koruna predava na urovni centralnej parity - 30.1260SKK za 1€
a oanda.com 1€ = 30.33516SKK
tak ja neviem
inak vcera na ceste z chaty domov ma prijemne prekvapilo ako boli casnicka v stanicnom bufete a sofer autobusu pripraveni na dualny obeh... len u nas v dedine sa toho boja ako cert kriza a tak obchod a krcma zostavaju pre inventuru zatvorene az do pondelka...
xe.com stoji za tym ze sa dnes koruna predava na urovni centralnej parity - 30.1260SKK za 1€
a oanda.com 1€ = 30.33516SKK
tak ja neviem
inak vcera na ceste z chaty domov ma prijemne prekvapilo ako boli casnicka v stanicnom bufete a sofer autobusu pripraveni na dualny obeh... len u nas v dedine sa toho boja ako cert kriza a tak obchod a krcma zostavaju pre inventuru zatvorene az do pondelka...
je jasne ze sa posuvali, ved je trhova ekonomika. su zmrazene ale jedneho dna budu musiet skocit zase na trhovu hodnotu, inak to v kapitalistickom svete nepojdemito85 napísal:podal mna to má určité výhody (styk s cudzinou, lákanie investorov, stabilná mena) ale ceny určite pôjdu hore a oni už hore išli dávno- lebo jak povedali že budú regulovať ceny základných potravín tak obchodníci zvýšili ceny už teraz a hotovo:((
-
ej_do_dabla
Light Expert
-
Mek
Addict
Ceny uz porastli davno, u nas je drahsie nez inde v EU... este keby aj platy boli take
Btw. narazil som na haluznu stranku, Euro Bill Tracker, mozete tam zadavat seriove cisla vasich bankoviek a potom sledovat, kam vsade sa dostali (teda za predpokladu, ze ich aj ti dalsi ludia do systemu zadaju).
Velmi vela ludi tam zadava tie seriove cisla a v poslednom case sa vela Slovakov registruje.
Inac ten link co som sem dal je s referal kodom, a ked sa cezen zaregistrujete, tak uvidim, kto prijal moje odporucanie... inak z toho nic nemam, mozete si to overit
Ja som tam ako Mek7, kedze nick Mek uz mi slohol nejaky Holandan...
Hned som zadal par cisel bankoviek co som doma susil
Btw. narazil som na haluznu stranku, Euro Bill Tracker, mozete tam zadavat seriove cisla vasich bankoviek a potom sledovat, kam vsade sa dostali (teda za predpokladu, ze ich aj ti dalsi ludia do systemu zadaju).
Velmi vela ludi tam zadava tie seriove cisla a v poslednom case sa vela Slovakov registruje.
Inac ten link co som sem dal je s referal kodom, a ked sa cezen zaregistrujete, tak uvidim, kto prijal moje odporucanie... inak z toho nic nemam, mozete si to overit
Ja som tam ako Mek7, kedze nick Mek uz mi slohol nejaky Holandan...
Hned som zadal par cisel bankoviek co som doma susil
uz sa vam stalo, zeby vam nechceli vydat nakup plateny euram, resp. nechceli prijat platbu ? mojmu znamemu ano, predavac odmietol z dovodu, ze suma ktorou plati 4-nasobne prevysuje cenu tovaru
tak mu znamy musel kus objasnit ako to je a ze sa to tyka len slov. korun a nie nasej oficialnej meny. co raz viac mam vacsi pocit, ze predavaci su nepripraveni 
edit// mate este nejake SK ? ja uz mam vsetko zmenena na eura, uz len cakam na to kedy uz bude po 16-tom a vsetko sa upokoji a bude len jedna mena v obehu. teraz je to zmatok. najlepsie je platit uz eurom
edit// mate este nejake SK ? ja uz mam vsetko zmenena na eura, uz len cakam na to kedy uz bude po 16-tom a vsetko sa upokoji a bude len jedna mena v obehu. teraz je to zmatok. najlepsie je platit uz eurom
-
Mek
Addict
mam este tolko Sk, kolko som mal pred novym rokomstanulik napísal:edit// mate este nejake SK ? ja uz mam vsetko zmenena na eura, uz len cakam na to kedy uz bude po 16-tom a vsetko sa upokoji a bude len jedna mena v obehu. teraz je to zmatok. najlepsie je platit uz eurom
v eurach ti musia vydat vzdy, ked platis eurami tak eura by ti mali vydat. na co by som platil eurami a oni by mi davali SK ? ved to by bol opacny proces, nie stiahnutie SK z obehu, ale naspat navratenie SK do obehu.GothaR napísal:stanulik: pri € som pocul o tom, ze ti vydat mozu iba ked platis v korunach a cena nakupu je vyssia ako polovica tebou platenej sumy.
Inak uz mam vsetko rozmenene, no v podstate je mi to nanic, lebo uz v pondelok budem v CZ
mas pravdu, ze ak platis SK tak mozu ti vydat v SK ak nemaju tolku hotovost.
ja viem,ze nemusia prijat platbu ak platis napr.1000ckou za 1 maslo cize platis sumou, ktora viac ako 4krat prevysuje hodnotu tovaru. proste to by uz bola zmenaren. a ako vieme, obchody moc predzasobene eurami nie su. kedze este vydavaju v SK.
No ved tak som to pisal, nikde som nespomenul, ze platis v eurach a vydaju ti v korunach 
Ked platis eurom, tak by ti mali vydat vzdy, takisto ako sa doteraz dalo platit za jeden rozok 1000kou
Len toto obdobie je take zvlastne, ja by som si radsej vzdy pripravil sumu skoro presne, nech nezazivam ziadne komplikacie.
Ked platis eurom, tak by ti mali vydat vzdy, takisto ako sa doteraz dalo platit za jeden rozok 1000kou
-
Kibo
Hardcore addict
dost to zalezi aj na momentalnej nalade pokladnika, dnes predomnou v carre teta platila dakych 300Sk a platila tisickou, pricom pokladnik ju bez slova prijal a cele vydal v € 
ja som napriklad platil obed tisickou, tak mi ju rozmenili a vzali iba tolko kolko potrebovali a z toho vydali v €
ale napriklad v DM drogerie to vymysleli perfektne, ked platis kartou, mas 10% zlavu na nakup
(aspon v auparku to tak dnes bolo)
ja som napriklad platil obed tisickou, tak mi ju rozmenili a vzali iba tolko kolko potrebovali a z toho vydali v €
ale napriklad v DM drogerie to vymysleli perfektne, ked platis kartou, mas 10% zlavu na nakup
Gothar: no mas pravdu, radsej mat pri sebe viac drobakov
a zaplatit cim blizsie k cielovej sume. nic ine nam neostava len tie 2 tyzdne vydrzat a potom to uz bude o inom. uz to bude v pohode i predavaci si vydychnu. zakaznici aj predavaci musia byt trpezlivi. vsetci musime byt trpezlivi. pre niektorych je euro uplna novinka a v zivote to nedrzali v ruke.
ale osobne som rad, ze mame euro.
ale osobne som rad, ze mame euro.