Euro - Anketa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si myslíte aký dopad bude mať na slovenskú ekonomiku zavedenie Eura?

Myslím že spôsobí nárast cien
107
44%
Myslím že ceny poklesnú
6
2%
Neviem sa vyjadriť slovenská ekonomika ma nezujíma
27
11%
Myslím že ceny sa výrazne nezmenia
104
43%

Celkom hlasov: 244

DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

..super, prva bomba

posilka, kde som chodil normalny vstup 55sk (v akcii ak by ste prisli od 12. do 16. hodiny tak za 40sk..)
teraz stoji 3eura (90sk) :smt081 :samovrazda:
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

DeFeAt napísal:..super, prva bomba

posilka, kde som chodil normalny vstup 55sk (v akcii ak by ste prisli od 12. do 16. hodiny tak za 40sk..)
teraz stoji 3eura (90sk) :smt081 :samovrazda:
odporucam dat podnet na SOI, alebo na ministerstvo [email protected], kedze ministerstvo si vedie ciernu listinu. ak budes pisat na SOI nezabudni dopisat, ze kopiu posielas na ministerstvo (s tym si zarucis, ze SOI nieco podnikne a nebude len sediet) a dopis, nech ta potom informuju ako to cele dopadlo (mas na to pravo)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No neviem, ci v tomto nieco dokazu, pretoze musi byt preukazany priamy suvis medzi zavedenim eura a zvysenim ceny. Ak by to stuplo na 2 €, tak by to bolo ocividne, ale takto neviem...mozno za tym bude aj nieco ine (doplatky na plyn, prijem novych zamestnancov,...).
ej_do_dabla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ej_do_dabla »

taký malý postreh, stávkovanie vo Fortune "zlacnelo".... Minimálny vklad na klasický tiket je 50 centov čo je cca 15 SKK.....doteraz bol minimálne 20 SKK...hurááááá :D :D
stanulik
Light Professional
Light Professional

GothaR napísal:No neviem, ci v tomto nieco dokazu, pretoze musi byt preukazany priamy suvis medzi zavedenim eura a zvysenim ceny. Ak by to stuplo na 2 €, tak by to bolo ocividne, ale takto neviem...mozno za tym bude aj nieco ine (doplatky na plyn, prijem novych zamestnancov,...).
mozno budu, ale toto je uz ich starost aby to dokladovali, ak budu vyhovarat na to a to, tak proste im nemoze robit problem to dokazat a dokladovat. a neverim tomu, zeby to dviho vstup o 35 sk (nieco cez 60%)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Inac ak teraz nezaznamename vyznamny narast elektronickej platby kreditkou na Slovensku tak uz asi nikdy.. :D
Ja okrem baru planujem platit kreditkou vsade.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Nechce sa mi to vobec citat cele, ale nieje ani tak dolezite ze vstupnu ceny, ale hlavne to, ze uvidime konecne totalne presne, ze sme neuveritelne predrazena krajina na nase male platy.

Mozeme si uz konecne uplne krasne porovnavat s Rakuskom napriklad, kde su momentalne drahsie iba sluzby a alkohol v podnikoch (v obchodoch uz je lacnejsi). Aj blba nafta je miestami az o 20 centov lacnejsia !!
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

begbeee napísal:Inac ak teraz nezaznamename vyznamny narast elektronickej platby kreditkou na Slovensku tak uz asi nikdy.. :D
Ja okrem baru planujem platit kreditkou vsade.
mna od toho odradza rychlost.. platim v tescu, kym tetka za pultom vybere terminal.. vytuka.. ja napisem pin..kym pride odpoved banky.. 10 ludi za tebou caka a nadava.. dost na hovno.
V inych krajinach to vraj maju tak, ze maju nejaku specialnu kreditovu kartu, ktoru si dobijas (nieco ako na karta na bus) a len nou prejdes cez nejaku citacku, automaticky ti odcita a ides dalej.. na nic necakas.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

kukiak napísal:mna od toho odradza rychlost.. platim v tescu, kym tetka za pultom vybere terminal.. vytuka.. ja napisem pin..kym pride odpoved banky.. 10 ludi za tebou caka a nadava.. dost na hovno.
V inych krajinach to vraj maju tak, ze maju nejaku specialnu kreditovu kartu, ktoru si dobijas (nieco ako na karta na bus) a len nou prejdes cez nejaku citacku, automaticky ti odcita a ides dalej.. na nic necakas.
si zabudol povedat, ze to maju vo vyspelejsich statoch :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

ej_do_dabla napísal:taký malý postreh, stávkovanie vo Fortune "zlacnelo".... Minimálny vklad na klasický tiket je 50 centov čo je cca 15 SKK.....doteraz bol minimálne 20 SKK...hurááááá :D :D
Priznám sa, že vo fortune som už dlho nebol, no ca. pol roka dozadu som tam daval za 10sk.

Inak celkovo nezdražovať v súvislosti s € je dosť ťažké pre malých obchodníkov a podnikateľov. Keď v závislosti od eura musia nakupovať nové kasy, software, preceňovať, niektorí ich dodávatelia idu hore s cenou pre rovnaký problem, tak len ťažko sa daju udržať nezmenene ceny.
Je to proste fakt a je len na obchodníkovi, či si ukrojí z marže aby sa nedostal na blacklist resp. udržal si klientelu alebo to proste neunese/prestane to byť preňho výhodné a s cenami pojde hore, nech si hovorí kto chce čo chce. :idea:
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

kukiak napísal:mna od toho odradza rychlost.. platim v tescu, kym tetka za pultom vybere terminal.. vytuka.. ja napisem pin..kym pride odpoved banky.. 10 ludi za tebou caka a nadava.. dost na hovno.
No to ma aj svoje nevyhody ...

Funguje to ale na zaklade toho, ze mas akokeby kredit, ktorym zaplatis hned bez akehokolvek overovania. Tzn, ze ked ti tu kartu ukradnu, maju tam napr. 20 euro co ti mozu vybrakovat bez akychkolvek udajov.

Cely problem je ale to, ze si ludia zvykli pouzivat iba tieto lokalne karty a nikde v potravinach ti nezoberu ani Visu electron, ani kreditnu Visu a dokonca aj ked maju napisane Maestro, tak to berie len Maestro karty z tej krajiny. Tym padom je to sice cele pekne pre domaceho, ale cudzinci sa mozu ist zblaznit.

No a celkovo to netrva tak dlho zaplatit kartou. Ano kym vytukas pin a vytlaci to potvrdenie chvilu trva, ale vydavat zo 100 eurovky presne do centu trva tiez ...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ej_do_dabla napísal:taký malý postreh, stávkovanie vo Fortune "zlacnelo".... Minimálny vklad na klasický tiket je 50 centov čo je cca 15 SKK.....doteraz bol minimálne 20 SKK...hurááááá :D :D
vo fortune bol minimalny vklad 10sk :wink:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Dnes som sa docitala, ze v Nitre v novinovom stanku chcel niekto platit za noviny centami vydanymi v Nemecku a predavacka ich odmietla zobrat, lebo take nepozna :lol:
Toto ma fakt rozosmialo.
stanulik
Light Professional
Light Professional

to som cital i ja, v novom case, i mna to pobavilo..ako som pisal vyssie, velka cast pokladnikov nie je pripravena
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pryja napísal:Dnes som sa docitala, ze v Nitre v novinovom stanku chcel niekto platit za noviny centami vydanymi v Nemecku a predavacka ich odmietla zobrat, lebo take nepozna :lol:
Toto ma fakt rozosmialo.
ja som sa "tesim" ze taketo magoriny budu robit len u nas na vidieku, ale tu sa v pohode vydavaju irske a talianske mince... od krajskeho mesta by som taku ubohost fakt necakal... ale inak mam Nitru a Nitrancanov rad :wink:
ej_do_dabla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ej_do_dabla »

Ad Filipito a Frikso:

Na akumulovanú stávku bol 20,- Sk.... :? :D
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

hmm cital som v novom case ze v Nitre zvysili cestovne ale zistil som ze to bol velmi sikovny tah pretoze zvysenie cien sa nevztahuje na cipove karty cize ti co este kartu nemaju (teda vacsina) si ju zaobstara
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

jurdzi napísal:hmm cital som v novom case ze v Nitre zvysili cestovne ale zistil som ze to bol velmi sikovny tah pretoze zvysenie cien sa nevztahuje na cipove karty cize ti co este kartu nemaju (teda vacsina) si ju zaobstara
som si chcel pred Vianocami dobit ISIC a odradili ma nekonecne rady aj na Trznici aj na autobuske... asi mi tie mince zostanu navzdy :( btw: kolko stoji listok bez karty?
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

jackb napísal:som si chcel pred Vianocami dobit ISIC a odradili ma nekonecne rady aj na Trznici aj na autobuske... asi mi tie mince zostanu navzdy :( btw: kolko stoji listok bez karty?
no rady su velke aj na tie EZCK preto, lebo prvykrat treba ist dobit kredit bud na trznicu,urad alebo mhd-cku (myslim primestske spoje- tam sa normalne dobija kredit u sofera) cize ludia co dochadzaju to chcu mat cim skor tak sa dlho caka

cely listok teraz stoji 18,- , (0,6 € :D ) a na karte ostalo tych 16,-
Eur0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Eur0 »

ja ked idem k babke platim 1.20 eur
Napísať odpoveď