Chlazeni

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Kuca
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Chlazeni

Príspevok od používateľa Kuca »

Potreboval by som poradi z chlazenim PC.Mal som ho na oprave a tam mi pridali naky vetraky a upravili dajak PC ze sa prestal prehrivat a druhy den som zformatoval a opet sa prehriva tak by som potreboval dajake rady ako zlepsit chlazenie PC :( Predem dakujem za odpovedi
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kaktus11 »

a este napis co sa ti prehrieva a najlepsie aj ake mas komponenty potom sa na to mozme pozret lepsie :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jo.. komponenty, aké majú teploty.. a najideálnejšie by bolo aj dať jednu fotku interiéru počítača..

A inak.. odkiaľ si? Píš buď slovensky alebo česky.. a nie československy, bo sa to nedá čítať..

;)
Kuca
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

prehriva se mi jadro a graficka
jo budu se snazit psat jen cesky :-D
jinak mam grafickou od nVidie geforce 7300 GS
a procak AMD athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+
nevadilo by mi to kdyby se mi nevypinal PC :-D a inak dekuju za pomoc
brm
Darca
Darca

Čiže sa Ti reštartuje PC? A odkiaľ vieš, že to je kvôli prehrievaniu?
Kuca
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

nerestartuje , ale vypne a chvili musim cekat nez ho muzu zase zapnout taky trosku smrdi jako kdyz se v PC neco pali ...
fifty88
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fifty88 »

Kuca napísal:nerestartuje , ale vypne a chvili musim cekat nez ho muzu zase zapnout taky trosku smrdi jako kdyz se v PC neco pali ...
hmmm a tu kartu mas s aktivnym, ci pasivnym chladenim.
ak s pasivnim, tak mu vetrakmi pomozes iba malo.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

fifty88 napísal:hmmm a tu kartu mas s aktivnym, ci pasivnym chladenim.
ak s pasivnim, tak mu vetrakmi pomozes iba malo.
Dalsi co tu vypisuje bludy ked o tom vie kkt...
brm
Darca
Darca

Tak Ti neostáva nič iné, iba zistiť, čo konkrétne sa tak hreje.. podľa čuchu alebo podľa hmatu (teploty). Skontroluj, či máš všetko dobre zapojené, či sa všetko točí ako má..
Farlo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Farlo »

jj zisti presne kde sa ti a čo prehrieva . Ten smrad može byt aj horenim prachu až ho tam maš vela tak to skus vyčistit lebo mne to spravilo zopar stupnom dole ked som to vyčistil .. alebo možeš mat aj zle nastavene hranične teploty v biose
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert

ked mozes tak to prosimta odfot rad by som to videl, a stiahni si napr. everest a popozeraj teploty a napis ich sem ze ake mas... uz som raz aj videl ked nedoliehal chladic na cpu a to co smrdelo bola vlastne teplovodiva pasta :D moznosti je vela
Kuca
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

tak sem se dal premluvit a otevrel sem to a nafotil tak tu su screeny ;)
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 0656dfdc4a
a vsem dekuju za pomoc a podle meho hmatu se prehriva zdroj :-/
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert

este si prosimta stiahni everest abo take volaco a hod sem tie teploty a toci sa vetrak na zdroji?? a este ma zaujala ta neviem co to je zuvacka?? na kabloch v hdd neviem si predstavit co to je...
Kuca
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No vypada to ako zvykacka ale netusim jak by sa tam mohla dostat od tej doby co mam PC som ho neotviral a ked na to sahnu je to tvrde je to spis ako nake silikonove lepidlo nebo neco takeho fakt nwm a tady su teploty ze dvou programu
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewIma ... aa01612611
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

No na to ze bol v oprave nevyzera :? ... CPU fan bud povysavaj alebo prefukni ho stlacenym vzduchom, je tam prach. Nejak nechapem ale tomu malemu fanu pri grafike. WTF? Na grafike je asi pasiv, tak by bolo dobre tiez ho odprasit a najlepsie pridat na bocnicu este jeden fan, ktory by zabranil ich prehrievaniu. Popripade kupit na CPU novy fan a box hodit do kosa.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

airflow vyzera byt viac jak dobre vyrieseny pretoze taketo nieco som mal a nemal ani vyvadzaci vetrak a GK som mal takisto pasivnu....no jedine ma napada...prekontrolovat disk cez HDtune spravit screeny a hod ich sem...ten silikon sa mi tam vobec nepaci nic podobneho som este nevydel :D
-dalsia vec: neviem co je za dosku ale ak je to Foxcon :D i ked teraz nerobia uz take zle dosky teda srry najhorsie :D...toto moze byt bud diskom, doskou alebo zdrojom...a povysavat ako ma stihol predbehnut kolega z fora nadomnou :roll:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

ST1 napísal:airflow vyzera byt viac jak dobre vyrieseny
WTF to si robis srandu? Airflow je viac nez provizorny. Ten fan z bocnice by som zahodil, to uz musi hucat ako fen a dobredu a dozadu by som dal jeden 120mm fan. A ta mala svina co je na chipsete pripevnena zvazovakmi, to musi mat zvuk ako keby ti ten pc siel vzlietnut, daj to uplne prec a spat to daj len ak by sa prejavili nejake problemy.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Gangy napísal:WTF to si robis srandu? Airflow je viac nez provizorny. Ten fan z bocnice by som zahodil, to uz musi hucat ako fen a dobredu a dozadu by som dal jeden 120mm fan. A ta mala svina co je na chipsete pripevnena zvazovakmi, to musi mat zvuk ako keby ti ten pc siel vzlietnut, daj to uplne prec a spat to daj len ak by sa prejavili nejake problemy.
ma ho dobbre rieseny i ked to moze hucat jak krava naj by bolo to co si powedal ty dopredu a dozadu jeden a dovidenia ale ani toto neni zle....vravim ze hriat sa mu to nemoze ked mne to nehrialo ked som mal vetrak iba na procaku BOX jak ma on a v zdroji takisto...tka neviem co tu teraz resis
Kuca
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ST1 napísal:airflow vyzera byt viac jak dobre vyrieseny pretoze taketo nieco som mal a nemal ani vyvadzaci vetrak a GK som mal takisto pasivnu....no jedine ma napada...prekontrolovat disk cez HDtune spravit screeny a hod ich sem...ten silikon sa mi tam vobec nepaci nic podobneho som este nevydel :D
-dalsia vec: neviem co je za dosku ale ak je to Foxcon :D i ked teraz nerobia uz take zle dosky teda srry najhorsie :D...toto moze byt bud diskom, doskou alebo zdrojom...a povysavat ako ma stihol predbehnut kolega z fora nadomnou :roll:
okej skusim teda ten HDtune a hodim screeny len mi presnejsi povedz o co jde ;) a ta skurva na tych kabloch od HDD nwm co je ani jak sa tam dostala a ani sa mi to nehce zistovat :-D
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

moosha napísal: CPU fan bud povysavaj alebo prefukni ho stlacenym vzduchom, je tam prach. Nejak nechapem ale tomu malemu fanu pri grafike. WTF?
ten co je pri grafike je fan na pasive pod ktorym sa skryva cipset.

k tomu zdroju... točí sa ti ventilátor??? má dostačnú vzdialenoť od steny??? myslím či má kde unikať vyfuknutý vzduch... ak sa tam hromadi tak to v konecnom dosledku sposobuje prehrietie zdroja...
Napísať odpoveď