Programovanie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
dr.house11
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Programovanie

Príspevok od používateľa dr.house11 »

Dobry den chcem sa spytat co si myslite co sa oplati v tejto dobe studovat :?: BUD TVORBU WWW STRANOK ALEBO PROGRAMOVANIEnapr.C++ java atd
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

to sa musis rozhodnut sam co chces viac a k comu mas viac vztah, ci sa vidis ako webmaster, alebo sa vidis niekde v Crytek ako vyvijas CryEngine10 :-D
Ci sa oplati, v obidvoh sa uplnatis tagze je to fuk...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Programovanie

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

dr.house11 napísal:Dobry den chcem sa spytat co si myslite co sa oplati v tejto dobe studovat :?: BUD TVORBU WWW STRANOK ALEBO PROGRAMOVANIEnapr.C++ java atd
Zdravim, prv musite mat jasny ciel... predstavu o tom, co budete robit...

Ak ako nejake "hobby", tak by som vam poradil tvorbu www stranok.. nieje to pomerne zlozite, tam ide o dobru predstavivost a trochu studia(html, css, design) no pokial mate zaujem robit cms systemy.. tu uz je to trocha zlozitejsie .. je potrebne sa naucit nejaky vhodny scriptovaci jazyk (php, asp etc.) samozrejme v spojitosti s databazou (sql, oracle etc.).. presadit sa v tomto by bol uz trocha problem.. kvalitny cms je nekonecna robota, zahrnuje to pravidelne "studium" jazyka, a teamovu pracu. Konkurencia je silna v tomto.
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

dr.house11 napísal:Dobry den chcem sa spytat co si myslite co sa oplati v tejto dobe studovat :?: BUD TVORBU WWW STRANOK ALEBO PROGRAMOVANIEnapr.C++ java atd
popravde, studuj programovanie ako take, stanov si ciele ze toto spravim a nesnaz sa vsetko vzdy robit v tom istom jazyku. spravny programator dokaze menit jazyky podla potreby :) proste vseobecny zaklad, v nejakom zamerani sa zdokonalis az ked najdes pracu, nemozes si vyberat, ze ja viem c++ a budem sa hlasit len do takych firiem ktore chcu c++ ...

ad otazka, momentalne je velmi ziadana java
weby su uplne ina kapitola nez bezne programko, potrebujes urcitu kreativitu a predstavivost ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zaggi napísal:...
weby su uplne ina kapitola nez bezne programko, potrebujes urcitu kreativitu a predstavivost ....
to vôbec nie. Možno v tomto bežno ponímaní programovania (potom tie stránky aj tak vypadajú). V bežnej firme je kreativita a predstavivosť potrebná u designera a grafika. Programátor s tým nič nemá. Ja napr. v práci nerobím ani s html (iba výstupy generovaní cez php). Grafiku ma na starosti jeden, ten to pošle ďalej na prerobenie do html.... a niekde pri konci procesu som ja a pár ďalších programátorov čo robia php+mysql prípadne javascriptové veci a po mne to ide na optimalizáciu, seo, marketing..
čiže aj webové programovanie je o programovaní a nie o grafike ako si písal, pokial si nerobíš svoj súkromný web kde si na všetko sám
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja by som skor odporucal orientovat sa na Javu, prip C#, .NET a podobne veci, tie su dnes velmi ziadane. Webove technologie vie uz kazdy druhy, takze konkurencia je vysoka.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

tvorit www uz vedia 13 rocne deti
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Charger napísal:tvorit www uz vedia 13 rocne deti
je rozdiel web vytvorit v online web creator a plnohodnotny optimalizovany web, seo, ktory dodrzuje standarty a bude sucastou trhu.
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

audiotrack napísal:to vôbec nie. Možno v tomto bežno ponímaní programovania (potom tie stránky aj tak vypadajú). V bežnej firme je kreativita a predstavivosť potrebná u designera a grafika. Programátor s tým nič nemá. Ja napr. v práci nerobím ani s html (iba výstupy generovaní cez php). Grafiku ma na starosti jeden, ten to pošle ďalej na prerobenie do html.... a niekde pri konci procesu som ja a pár ďalších programátorov čo robia php+mysql prípadne javascriptové veci a po mne to ide na optimalizáciu, seo, marketing..
čiže aj webové programovanie je o programovaní a nie o grafike ako si písal, pokial si nerobíš svoj súkromný web kde si na všetko sám
ale to co popisujes (php, sql, ...) je uz vyvoj pomerne obsiahlej (web) aplikacie ... to by sme potom mohli povedat ze ked niekto spravi v jave ejb webservice tak tvori web ... plus pokial pri php pouzivas aj objektovy pristup ... to je potom nieco uplne ine ako sa ucit html, css, xml, ...
Mek napísal:Ja by som skor odporucal orientovat sa na Javu, prip C#, .NET a podobne veci, tie su dnes velmi ziadane. Webove technologie vie uz kazdy druhy, takze konkurencia je vysoka.
a ked sa na pohovore opytas co je to xmlhttprequest tak vyvaluju oci a odchadzaju domov :) kvalitny clovek je vzacny bez ohladu na jazyk v ktorom robi, avsak casto su nutene firmy brat aj horsich ludi aby mali aspon niekoho ... (ja som tak tiez zacinal, javista ktory sa dostal na web development, ale teraz uz chapem ze clovek by mal fakt nieco vediet nez nastupi do prace, lebo ja som tam bol prve mesiace ako v skole, len som sa ucil)
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

tak asi do 18 nebo nez pujdes do prace se ti vyplati delat weby a potom mas vic penez na to C,java atd kdyz budes dobry tak se rozhodni co te bavi vic
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zaggi napísal:plus pokial pri php pouzivas aj objektovy pristup ... to je potom nieco uplne ine ako sa ucit html, css, xml, ...
Iné v čom? Nebavíme sa o programovaní? Veď práve toto je programovanie, html a css s programovaním nemá nič spoločného. Ale to už odbáčame, aj keď sa téma volá programovanie, z jeho postu je cítiť že sa pýta čo mu bude lepšie na začiatok. Tak tam teda to html zarátať môžeme
Napísať odpoveď