Programovanie
-
dr.house11
Medium Expert
Programovanie
Dobry den chcem sa spytat co si myslite co sa oplati v tejto dobe studovat
BUD TVORBU WWW STRANOK ALEBO PROGRAMOVANIEnapr.C++ java atd
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Re: Programovanie
Zdravim, prv musite mat jasny ciel... predstavu o tom, co budete robit...dr.house11 napísal:Dobry den chcem sa spytat co si myslite co sa oplati v tejto dobe studovatBUD TVORBU WWW STRANOK ALEBO PROGRAMOVANIEnapr.C++ java atd
Ak ako nejake "hobby", tak by som vam poradil tvorbu www stranok.. nieje to pomerne zlozite, tam ide o dobru predstavivost a trochu studia(html, css, design) no pokial mate zaujem robit cms systemy.. tu uz je to trocha zlozitejsie .. je potrebne sa naucit nejaky vhodny scriptovaci jazyk (php, asp etc.) samozrejme v spojitosti s databazou (sql, oracle etc.).. presadit sa v tomto by bol uz trocha problem.. kvalitny cms je nekonecna robota, zahrnuje to pravidelne "studium" jazyka, a teamovu pracu. Konkurencia je silna v tomto.
popravde, studuj programovanie ako take, stanov si ciele ze toto spravim a nesnaz sa vsetko vzdy robit v tom istom jazyku. spravny programator dokaze menit jazyky podla potrebydr.house11 napísal:Dobry den chcem sa spytat co si myslite co sa oplati v tejto dobe studovatBUD TVORBU WWW STRANOK ALEBO PROGRAMOVANIEnapr.C++ java atd
ad otazka, momentalne je velmi ziadana java
weby su uplne ina kapitola nez bezne programko, potrebujes urcitu kreativitu a predstavivost ....
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to vôbec nie. Možno v tomto bežno ponímaní programovania (potom tie stránky aj tak vypadajú). V bežnej firme je kreativita a predstavivosť potrebná u designera a grafika. Programátor s tým nič nemá. Ja napr. v práci nerobím ani s html (iba výstupy generovaní cez php). Grafiku ma na starosti jeden, ten to pošle ďalej na prerobenie do html.... a niekde pri konci procesu som ja a pár ďalších programátorov čo robia php+mysql prípadne javascriptové veci a po mne to ide na optimalizáciu, seo, marketing..zaggi napísal:...
weby su uplne ina kapitola nez bezne programko, potrebujes urcitu kreativitu a predstavivost ....
čiže aj webové programovanie je o programovaní a nie o grafike ako si písal, pokial si nerobíš svoj súkromný web kde si na všetko sám
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
ale to co popisujes (php, sql, ...) je uz vyvoj pomerne obsiahlej (web) aplikacie ... to by sme potom mohli povedat ze ked niekto spravi v jave ejb webservice tak tvori web ... plus pokial pri php pouzivas aj objektovy pristup ... to je potom nieco uplne ine ako sa ucit html, css, xml, ...audiotrack napísal:to vôbec nie. Možno v tomto bežno ponímaní programovania (potom tie stránky aj tak vypadajú). V bežnej firme je kreativita a predstavivosť potrebná u designera a grafika. Programátor s tým nič nemá. Ja napr. v práci nerobím ani s html (iba výstupy generovaní cez php). Grafiku ma na starosti jeden, ten to pošle ďalej na prerobenie do html.... a niekde pri konci procesu som ja a pár ďalších programátorov čo robia php+mysql prípadne javascriptové veci a po mne to ide na optimalizáciu, seo, marketing..
čiže aj webové programovanie je o programovaní a nie o grafike ako si písal, pokial si nerobíš svoj súkromný web kde si na všetko sám
a ked sa na pohovore opytas co je to xmlhttprequest tak vyvaluju oci a odchadzaju domovMek napísal:Ja by som skor odporucal orientovat sa na Javu, prip C#, .NET a podobne veci, tie su dnes velmi ziadane. Webove technologie vie uz kazdy druhy, takze konkurencia je vysoka.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Iné v čom? Nebavíme sa o programovaní? Veď práve toto je programovanie, html a css s programovaním nemá nič spoločného. Ale to už odbáčame, aj keď sa téma volá programovanie, z jeho postu je cítiť že sa pýta čo mu bude lepšie na začiatok. Tak tam teda to html zarátať môžemezaggi napísal:plus pokial pri php pouzivas aj objektovy pristup ... to je potom nieco uplne ine ako sa ucit html, css, xml, ...