Bezdovodne pomaly PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Bezdovodne pomaly PC

Príspevok od používateľa ColdRain »

Zdravim, moj problem je jasne napisane v nazve temy, mam novy PC stvorjadro, 4GB ram, 512MB graficka karta, 500GB HDD no pocitac je velmi pribrzdeny pri beznych ukonoch ako je otvaranie internet browsera, alebo polozky "moj pocitac", alebo aj samotne zapinanie pocitaca je pomale, uz len kym sa nacita samotny desktop trva to pozehnane, omnoho menej ako na starom PC. Pouzivam Vistu, 32 bit, posledny servis pack, takysto by som vylucil virus, kedze, pravidelne aktualizovany AV Panda internet security nic neobjavil, takysto ani ziadny zo zakladnych microsoftovych protectorov. Takze ked vas napada vcom moze byt problem a hlavne ako ho vyriesit, budem vdacny.
Takisto je velmi pomaly prenos dat prostrednictvom USB, ktore mam riesene cez predlzovacku USB(kedze stolik je tak blbo rieseny ze nie je mozne sa dostat k portom na bedni), moze byt problem v tom?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

asi uz mas rozpadnuty windows...
skus pozriet, ked spustas tie aplikacie, ze ci nemas moc vytazeny CPU, alebo ci ti vtedy pracuje HDD
ColdRain
Addict
Addict

rozpadnuty win?? jak sa to mzoe stat? win je original, pravidelne aktualizovany...
HDD som kontroloval vcera, tym beznym windovs controlerom, podla kontroly pracuje ako ma, ennasiel ziadnu chybu...
ked spustam tie aplikacie tak CPU je vytazeny na cca 30-35%
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Toto je asi znizenim rezimu prenosu z diskov na PIO rezim (z povodneho Ultra DMA), vtedy kazda praca s diskom a pod. extremne zatazuje procesor a je pomala. Pozri si spravcu zariadeni, tam diskove radice a vo vlastnostiach kazdeho radica by si mal mat, na akom mode zrovna teraz fici. Ak je tam PIO Only, tak je to jasne. Pomoze len odinstalovat v spravcovi zariadeni radice a restartovat PC. Nainstaluju sa znova s rezimom UDMA :wink:
ColdRain
Addict
Addict

ehm, tie radice diskov nemozem najst, resp to co som nasiel akosi nezodpoveda tomu co pises, v spravcovi zariadeni som otvoril radice pamatovych zariadeni(este tu su radice diskiet a radice ITE ATA/ATAPI, a zbernicove) no a tam sa nikde nespomina PIO ani ultra DMA)
robim to zle?
plus, mzoe to cele suvisiet aj stym problemom s USB ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ColdRain napísal:rozpadnuty win?? jak sa to mzoe stat? win je original, pravidelne aktualizovany...
myslel som tym, ze je nejako dosrany, poskodeny, treba reinstall
ColdRain
Addict
Addict

Šu-Do napísal:myslel som tym, ze je nejako dosrany, poskodeny, treba reinstall
uz mi je jasne, no tak to hadam nie, na preinstalovanie v najblizsej dobe rozhodne cas nebudem mat, ale napr, zatial vsetky hry bezia bez problemov(teda ak si odmyslim, tie sposobene Vistou), plynule bez sekania a na najvyssich rozliseniach a detailoch
oranzadka
Novice
Novice

podobne

Príspevok od používateľa oranzadka »

mne toto iste robil komp tiez.. osobne si myslim ze jeto os vista pretoze je to uplne nedomysleny system operacny....mala som komp s xp a fical uplne super.. kupila som si pred rokom note book original s vistu a stallo sa mi dkonoca ze ked som sla naistalovat oroginal kupenu pandu tak mi padol cely system a i smrdico terz davaju visty do pocitacov tak sa ani xp neda naistalovat nesiel mi zvuk a teraz tam mam zase vistu a vsetko mi funguje na akychsi error ci co
zdenko.xxxx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zdenko.xxxx »

pomaly prenos dat cez USB je podľa mňa spôsobený tou predlžovačkou ja to mám podobne riešené a tiež ide značne pomalšie :roll: A skús nejaký soft nainštalovať na optimalizáciu tej VISTY možno pomôže (napr. Tune Up, Vista Manager...)
ColdRain
Addict
Addict

a s tymi predlzovackami to je ako? su aj nejake rychlejsie, ci je to jedno a vzdy to bude brzdit?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Su to radice IDE/Atapi, vid screenshot
Prílohy
untitled.PNG
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: podobne

Príspevok od používateľa moosha »

oranzadka napísal:mne toto iste robil komp tiez.. osobne si myslim ze jeto os vista pretoze je to uplne nedomysleny system operacny....mala som komp s xp a fical uplne super.. kupila som si pred rokom note book original s vistu a stallo sa mi dkonoca ze ked som sla naistalovat oroginal kupenu pandu tak mi padol cely system a i smrdico terz davaju visty do pocitacov tak sa ani xp neda naistalovat nesiel mi zvuk a teraz tam mam zase vistu a vsetko mi funguje na akychsi error ci co
Vista je urcite domyslena. Mozno nie bezchybna, ale domyslena. To ze si si kupila notas s Celeronom M 1200MHz je tvoja chyba. Pandu by som si neinstaloval ani keby jaky original som mal :twisted:, a pad systemu sposobilo, ze si uz jeden antivirusovy modul v kompe mala. :roll: . A s tym zvukom, skus do G napisat "model tvojho booku DRIVERS" a mozno najdes svoju stratenu cestu...
ColdRain
Addict
Addict

Mek napísal:Su to radice IDE/Atapi, vid screenshot
dakujem, tak je to ultra DMA
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Nespomaluje nahodou este aj ta panda PC ??
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Calvin SFX napísal:Nespomaluje nahodou este aj ta panda PC ??
Kazdy antivir ti s casti spomaluje pc ked kontroluje, mozno mas nastavenu kontrolu po starte. :)
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

plasmon napísal:Kazdy antivir ti s casti spomaluje pc ked kontroluje, mozno mas nastavenu kontrolu po starte. :)
Som trosku odporca antivyrov :D cize kontrola raz za cas :D ne to este po spusteni
Plasmon
Darca
Darca

to bola otazka na autora temy :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kontroloval si vypis procesov, ci tam nemas nieco, co ti stale zabera velku cast procesora? Skus si pozriet aj do nastaveni programov pri starte, a sluzieb (start - spustit - cmd - msconfig) a povypinaj, co nepotrebujes.
ColdRain
Addict
Addict

no vo vypise procesov som prave nasiel nieco co mi nejde od hlavy, je tam dva krat spusteny Nero, pritom vobec nebezi, co si dobre neviem vysvetlit...nie je to nejaky velky proces ale je tam "navyse"
a ktomu nastaveniu programov pri starte, akosi to momentalne neviem najst :oops:
Plasmon
Darca
Darca

No sak normalne daj start spustit alebo run alebo to vyhladaj ked to nevies najst napis tam cmd a potom msconfig a zalozka po spusteni. vid obrazok.

//Alebo cez program TuneUp Utilities tam das TuneUp Manazer po spusteni a tam ich mas.
///A este som si spomenul ze sa to da zistit aj cez program CCleaner tam das Nastroje a tam budes mat pri spusteni.
Prílohy
run.jpg
Napísať odpoveď