Otazka ku kupe PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jatmz
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jatmz »

brm napísal:Heh.. no vidím, že ako som ja googlil, zagooglil si aj Ty a zmenil si názor.. ;)

Jedna hra je optimalizovaná.. kde vezmeš istotu, že všetky nové hry v roku 2009 nebudú podobne optimalizované? Inak v predchádzajúcom príspevku som pripísal ešte dve hry, ktoré sú už dnes lepšie na 4jadre ako na 2jadre..

Takže opäť.. ak chlapec chce investovať do 40tis.. ~ 1300€ (v jeho prvom príspevku je zostava v tejto cene), tak to si určite zaslúži už štvorjadro Q9550.. a možno by sa dalo ešte lepšie poskladať nejaké Core i7 940 a tam to už niet o čom..

Inak do novembra som aj ja všetkým na hry doporučoval dvojjadro, ale prišlo GTA4, ktoré aj mne osobne dalo riadne popapuli.. možno práve jeho vydanie je medzníkom, kedy už ísť radšej do štvorjadra.
no len kolko tych hier bude takych trhakov na rok 2009 ... 5? 10? a ked si to porovnas %ualne z ostatnymi hramy
navyse stvorjadra zatial stale vo vyvoji, ladeni a cena dost vysoka, osobne by som pockal a radsej mal gut zaklad (grafa, zdroj, doska + 2jadro) a buduci rok vymenil za 4 jadro ... osobny nazor
ked si to tak vezmes tak je to podobny problem ako ked tu boli 2 jadra a clovek rozmyslal ci dvojjadro alebo len jedno :)
ale ako som spominal, zalezi od financii. pri tych 40 tis. by som asi aj rozmyslal nad nejakym quadom
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

jn..., prislo GTA4, ti co si to chcu vychutnat vo velkom nakupuju 4jadra => pocet ludi vlastniacich 4jadro sa rozsiri => nove hry tento potencial budu chciet vyuzit.

A ked vraza tolke prachy do PC, zrejme na nom chce hrat nove hry...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ked zoberies vykonne 4 jadro.. ako napisal brm napr. rozbije ti tvoje dvojjadro + este medzitym si aj konvertujes film...
co myslis... zabije ta 5-10fps (to je mozno aj moooc) ked mas cez 100 fps ? ?
ked mas taktovane 4 jadro cez 3Ghz.. take GTA 4 ti z neho zoberie do 60%.. zatial co 2 jadro sa bude potit aby ti dalo 90% a stihalo aj operacie v pozadi
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do - ako casto konvertujes film pocas hrania? alebo opytam sa inak, ked sa ides hrad, mas pozapinanych este dalsich 10 programov a robis s nimi?
ja sa nechcem hadat, ale tvrdim ze pc stavany na hry a 4 jadro je pri dnesnej podpore viacerych jadier v hrach zatial o nicom.
len nezacni zasa s fta4 - dohras ju a co potom?
a budem sa opakovat :) vsetko zalezi od pracov, ked chce vrazit 40 tis do pc tak prosim nech kupi 4 jadra

//plasmon, uf :D si prorok? co je to silny pc (hlavne na hranie hier), taky co ma 4 jadra?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

No tak asi ked ju dohra tak uz budu na trhu podobne hry ktore potrebuju taktiez silny pc ako GTA 4.Ja by som tiez urcite bral 4 jadro v dnesnej dobe.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jatmz
nema zmysel kupovat 2 jadro.. vsetko je len o taktoch.. ak mas taktovane CPU na 3.5Ghz je to pre hry maximum.. ak mas 4 jadro na 3-3.5Ghz tak mas postarane o vsetko.. a ako som pisal.. tych par fps sa moze schovat... mozes si hovorit svoje.. ale snaz sa trosku poradit danemu uzivatelovi aby potom nelutoval, ze kupil PC za tolke peniaze a dal tam posrane dvojjadro
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no asi sa nepochopime :D ... naco do vylucne hernej zostavy davat 4jadro v dnesnej dobe :?: na tych par hier kaslat
pozri (mrkni hore co som pisal) ... zalezi od prachov. pri tom rozpocte 40 tis, dobre 4jadro je na mieste. ale pri nejakych 15 - 20 tis. je hadam somarina pchat peniaze do 4 jadra a zvysok zostavy potom aky bude? hlavne grafika a mozes si tvrdit co chces ;)
ano viem je to o taktoch. mas 4 jadra, mozu makat kazde samostatne na niecom inom. len pokial nemas hru optimalizovanu na viacej jadier (vacsina hier dnesnych) tak su ti tie zvysne na nic. mozes na nich akurat konvertovat film (len zart ;) vid vyssie)

zhodnotenie ... nechajme to tak, lebo aj tak si kazdy bude tvrdit svoje

a co tak sa venovat skor dotycnemu a doriesit zvysok zostavy a cenovy strop ... JuNYor, nie neoplati sa ti za tu cenu ten pc, radsej poskladat
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

jatmz ma prvadu ak niekdo dnes kupuje hernu zostavu tak mu kludne staci dvojjadro. Kym pride doba ked budu takmer vsetky nove hry vyuzivat viac jadier, najmenej dva roky to potrva. Kazdy len vidi doyebany GTA4 port z konzol a mysli si ako uz prichadza nova generacia hier. Totalna hovadina.

GTA4 preto spapa quadcore lebo je to odflaknuty port a na konzole je CPU ovela vykonnejssie a dolezitejsie ako GPU. Ale to ze si Rockstar nedal tu pracu aby to doladil na pc kde je tento pomer pri hrach casto opacny neznamena, ze mame zacat kupovat stvorjadra.

Samozrejme, dvojjadro by som daval len do lacnejsich zostav, ked na to clovek ma rozpocet, nieje dovod do stvorjadra neexistovat. Ale ze je to na hry nutnost, s tym absolutne nesuhlasim.
JuNYoR
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JuNYoR »

Ja ten komp mozem mat za 34 000 aj s tou istou grafickou ale 1 GB,
oplati sa to ?
a preco si kupujem drahsi je ze chcem aby mi vydrzal dlho aby po roku mi nepisalo ze mam slabe neco na spustenie hry
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

ja som si kupil pred dvomi rokmi pc za 22 tisic a dnes si zahram hry na slusnych detailoch. Mam 24 monitor takze vsetko hram na 1920x1200...

takze hentakeho niecoho sa bat nemusis

a o dva roky ta vobec nebude nebude obmedzovat velkost ramky na grafike, ale ine pamarametre. 1gb ram je a este dlho bude zbytocne.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ee.. nemyslel som to tak, ze je to na hry nutnost.. ale dneska ti 4 jadro ponukne to iste aj viac ako 2 jadro, co sa hier tyka...
a bavime sa o PC nad 30K samozrejme
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

jatmz napísal:v podstate by sa dal dat aj len jeden disk, nemusia byt dva v raide.
ten aaks WD je gut volba, popripade samsung spinpoint
vysvetlis mi naco ti su 4 jadra na hranie hier?
GTA IV vraj dokáže využiť 4 ... a čím ďalej tým viac hier to bude vyžadovať ;) btw. veď to 4 jadro aj tak taktne :)
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

RoQa ... kedy a kolko hier, to je otazne ;) uz to tu bolo vyssie rozoberane
uz to neriesme a radsej doriesme zvysok zostavy, hm? :)
JuNYoR
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JuNYoR »

A co zvysok zostavy ? :)
Napísať odpoveď