Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Zdenci22 napísal:HP tie su asi najlepsie. Chcel som MSI ale zevraj tam platim vela za znacku
to si si asi trosku pomylil :lol: napisal si to opacne. tym nevravim, ze MSI su najlepsie na svete, ale praveze co sa tyka pomeru cena/vykon, patria k spicke, sam jeden pouzivam
Zdenci22
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zdenci22 »

smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

Cawte, rozmyslam nad kupou nejakeho maleho notebooku. Nechcem Intel Atom, ale nejaky vykonejsi procesor. Do max 25000SK/830EUR s Win XP (asi downgrade s Visty). Veľkosť max 13,3´´, HDD aspon 160GB, citacku kariet (hlavne XD, SD), expres card, wifi, bluetooth, RAM si viem dokupit ak budem potrebovat viac. Mal by mat aj citacku prstov. Vystup na monitor, DVD+-RW mechaniku. Pouzitie najme kancelarske aplikacie, Internet, filmy, hudba, zalohovanie fotiek s fotaku, ked niesom doma :D. Nasiel som napr. tento notebook http://www.alza.sk/ibm-lenovo-thinkpad- ... 105721.htm Co na neho hovorite? Alebo viete o nejakom lepsiom za rovnaku cenu? Vopred dakujem za pomoc :). PS: Nechcem Acer.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zdenci22, ten FSC ma iba integrovanu grafiku bez vlastnej pamate, cize pripadne hranie moc nepripada do uvahy, takze ostava Acer a MSI. V prospech MSI hovori cena, viac operacnej pamate, disky maju rovnake, MSI ma slabsi takt CPU. MSI ma firewire ale nema OS, co je vsak vyhoda pre teba, lebo si sam rozhodnes co chces. Aj ked Acer isiel kvalitou hore, ja by som sa rozhodol pre MSI, ale asi skor kvoli vernosti znacke a dobrym skusenostiam. Mal som aj Acera, ale nie dlho, ale taktiez bez problemov, chalan co ho ma teraz tiez nema problema.
Co sa tyka tej 9300ky, ma sice len 256 MB vlastnej pamate, ale na dake starsie hry je to v pohode, tie novsie by sa dali tiez rozbehat, aj ked na slabsich detailoch. Vseobecne na NTB daky extra gamersky zazitok netreba ocakavat vzhladom na mobilne riesenia hardwaru, ale ja som na svojom notebooku presiel TDU, Race Driver GRID, dake strielacky (COD, MoH,...) a rozbehal som dokonca aj GTA IV, cize daco si na tom uhras. S novsimi hrami bude mozno mensi problem, ale co su to novsie hry?
17" LCD je na multimedia ako stvoreny, ale rataj, ze na dake caste prevliekanie to stvorene nebude. 16" je nezvykle rozlisenie na NTB, ale nebude s nim problem, navyse je tazsi ako MSI... ako som spomenul, ja by som isiel do MSI, ale rozhodnutie je na tebe... mozno este skusit najst daku variantu.

//autoeditácia príspevku ( 07 Jan 2009, 20:32 )
smajlik, tento Fujitsuvyzera schopne, cena je sice 26, ale ja by som urcite donho isiel. velmi podobny kusok mi nedavno vlastnou blbostou usiel, mohol som ho mat za 9 a pol s danou a na pulte bol za 21 bez DPH :aasmile10: holt, kto zavaha nezere :?
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

Kibo napísal:
smajlik, tento Fujitsuvyzera schopne, cena je sice 26, ale ja by som urcite donho isiel. velmi podobny kusok mi nedavno vlastnou blbostou usiel, mohol som ho mat za 9 a pol s danou a na pulte bol za 21 bez DPH :aasmile10: holt, kto zavaha nezere :?
Vyzera dobre, vybava super, ale hlavne nema downgrade na Win XP, tiez je troska nad moj limit (ak by mal XP, tak ho za tuto cenu pravdepodobne beriem) :(.
Este som nasiel tuto Toshibu http://www.alza.sk/toshiba-satellite-u4 ... 102762.htm . Ma lepsiu cenu nez Lenovo a lepsiu vybavu, ma aj Win XP. Co si o nej myslite?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hardwarovo vyzera dost schopne, v niektorych parametroch dokonca este lepsie ako to FSC, ma vlastne vsetko co si pozadoval, aj citacku odtlackov prstov. cenovo je tiez v limite, zatial najvaznejsi kandidat cislo 1 z 1 :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Potrebujem poradit pri mensich NB. V tych sa velmi nevyznam. Hladam nieco od 13.3" do 14.1", bude to viac na pracu/skolu ako na hry, ale mal by dlhsie vydrzat (2-3 roky). Strop mam na 800 - 1000 EUR. Najlepsie sa vyvarovat znackam Acer, Asus.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

HALLO...idem brat notebook na net,filmy popripade nejaka starsia hra...do tych 14 000

zatial som pozeral a tento sa mi celkom pozdava:
http://www.notebookshop.sk/notebooky/he ... 550-2.html

co na neho vravite..mam brat tento alebo za tu cenu najdete nieco lepsie?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Nieco od HP alebo Dell by sa nenaslo? Tie nove XPS vyzeraju fajn, len neviem ci je to moj cenovy strop.
Marty191
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marty191 »

zamiesam sa do debaty, vy vravite, ze na notebook s Vistou sa neda dat xp? alebo ako to teda je? lebo teraz su skoro vsetky s vistou a ja na tom chcem xp :(
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vidis, na tie som aj zabudol, kolegyna teraz dostala od muza jedno XPS na vianoce a vonava hracka to je :)
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;14696
(neviem preco ten rozdiel v cene http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;15519 )

//autoeditácia príspevku ( 07 Jan 2009, 22:02 )
Marty191, niektore booky sa predavaju s downgrade na XP. Ak kupis bez OS, moze sa stat, ze budes mat problem zohnat drivre na XP, teraz tak riesim jednu Toshibu a uz sediviem :?
Marty191
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

aha, a ked tam je vista bez ovladacov na xp, tak je to rovnako ako bez os, teda tie ovladace bude problem najst...?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

bude zalezat od znacky, niektori vyrobcovia ich este ponukaju a niektori nie alebo dake osekane
Marty191
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no povedzme ze si mozno kupim tento asus
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6834220391

ale v niektorych reviews sa pise ze nema drivers na xp, to znamena, ze bude tazsie dostat tam ten windows xp?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

XP tam das, ale bude ti to robit kraviny, moze sa stat ze ti nepojde touchpad, nepojde zvuk, nepojde otvorit mechanika... urcite pred kupou prelustruj google a pohladaj ci na to zozenies drivre. preco tam vlastne nechces vistu? ja na nej ficim skoro dva roky a nemam problem s nicim
krtek
Expert
Expert

Príspevok od používateľa krtek »

co hovorite na SONY VAIO FW21M?

Kód: Vybrať všetko

http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=25504
chcem nieco kupit a z ponuky na trhu sa mi to velmi paci ;) ak mate lepsi napad dajte vediet, ale nechcem znacky ACER, ASUS...

diky
Zdenci22
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zdenci22 »

Kibo napísal:Zdenci22, ten FSC ma iba integrovanu grafiku bez vlastnej pamate, cize pripadne hranie moc nepripada do uvahy, takze ostava Acer a MSI. V prospech MSI hovori cena, viac operacnej pamate, disky maju rovnake, MSI ma slabsi takt CPU. MSI ma firewire ale nema OS, co je vsak vyhoda pre teba, lebo si sam rozhodnes co chces. Aj ked Acer isiel kvalitou hore, ja by som sa rozhodol pre MSI, ale asi skor kvoli vernosti znacke a dobrym skusenostiam. Mal som aj Acera, ale nie dlho, ale taktiez bez problemov, chalan co ho ma teraz tiez nema problema.
Co sa tyka tej 9300ky, ma sice len 256 MB vlastnej pamate, ale na dake starsie hry je to v pohode, tie novsie by sa dali tiez rozbehat, aj ked na slabsich detailoch. Vseobecne na NTB daky extra gamersky zazitok netreba ocakavat vzhladom na mobilne riesenia hardwaru, ale ja som na svojom notebooku presiel TDU, Race Driver GRID, dake strielacky (COD, MoH,...) a rozbehal som dokonca aj GTA IV, cize daco si na tom uhras. S novsimi hrami bude mozno mensi problem, ale co su to novsie hry?
17" LCD je na multimedia ako stvoreny, ale rataj, ze na dake caste prevliekanie to stvorene nebude. 16" je nezvykle rozlisenie na NTB, ale nebude s nim problem, navyse je tazsi ako MSI... ako som spomenul, ja by som isiel do MSI, ale rozhodnutie je na tebe... mozno este skusit najst daku variantu.

A co tieto
MSI http://dobrepc.sk/msi-gx630x024sk-zm80- ... 22282.html

SOny http://primacomputers.ekatalog.biz/zboz ... p=z:133420

Acer: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 1870126412
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Kibo: To XPS je s tym tenkym LCD ci s tym hrubsim? A rozdiel v cene je v baterke tusim.
Marty191
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:XP tam das, ale bude ti to robit kraviny, moze sa stat ze ti nepojde touchpad, nepojde zvuk, nepojde otvorit mechanika... urcite pred kupou prelustruj google a pohladaj ci na to zozenies drivre. preco tam vlastne nechces vistu? ja na nej ficim skoro dva roky a nemam problem s nicim
som príliš zvyknutý na XP a fakt nepotrebujem tú Vistu, príde mi oničom ... no pozisťujem o tých driveroch
Napísať odpoveď