Euro - Anketa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si myslíte aký dopad bude mať na slovenskú ekonomiku zavedenie Eura?

Myslím že spôsobí nárast cien
107
44%
Myslím že ceny poklesnú
6
2%
Neviem sa vyjadriť slovenská ekonomika ma nezujíma
27
11%
Myslím že ceny sa výrazne nezmenia
104
43%

Celkom hlasov: 244

xH4wK

Meníme menu nie cenu ? nah, €urobus rižuje !

Príspevok od používateľa xH4wK »

Vsetci slubuju "Menime menu nie cenu" a za cestu autobusom namiesto povodnych €0,85 (cca26Sk) platim teraz €1,10(cca33Sk) , co ma denne vyjde 2x tam aj s5 na €2,20 oproti povodnym €1.7 mesacne to je €10 naviac.
Zdieranie v Kosickom €urobuse , tento novy cennik schvalil osobne Pan Trebula !!! Na maily jeho kancelaria nereaguje na telefone je nezastihnutelny tak si vravim , coho sa dovola clovek v tomto state ?
Som totalne znechuteny.

Nie len ze sa zrejme po zaokruhleni zvysia odvody do poistovni a dan ale este aj toto... chyba mi uz len zvysenie cien MHD.

Viva €uro - kto moze rižuje...

(Rižovať - okradat, zarabat.a pod.)
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ceny autobussov sa zvyšovali normalne už pred euro nema to nič spoločne z novou menou
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

nechcem tu vystupovat ako obhajca.. ale myslim ze je vhodne udat aj argumenty druhej strany, a sice ze ak ma pamat neklame a spravne si to pamatam.. tak zvysenie cien avizovali uz v septembri.. a ako argument ku klesaniu cien nafty tusim bolo povedane ze to nieje ich jediny naklad a myslim ze je to a.s. cize bude mozne nahliadnut do uctovnej zavierky..

tak snad zaratavali obnovu vozoveho parku a budete mat nove busy :wink: .. inak neviem
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

chodievaj na bicykli a nesomri... nik ti nekaze chodit autobusom
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hirwils »

ceny budu len rast ved ropa tu neni do nekonecna....
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IMHO je len logicky krok. Ceny SAD nerastli uz nejake 4 roky ak sa nemylim, co je celkom dlho a naklady sa odvtedy zvysili len o leasingy na vsetky tie nove autobusy...

A nastavit nove ceny v suvislosti s prechodom na € tak, aby boli sympatickejsie ako 0,97 a podobne s jednocentami sa hrajuce sumy mi pride logicke.
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

Menime menu nie cenu :-D
Prílohy
Meníme menu nie cenu :-)
Meníme menu nie cenu :-)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Fabo napísal:IMHO je len logicky krok. Ceny SAD nerastli uz nejake 4 roky ak sa nemylim, co je celkom dlho a naklady sa odvtedy zvysili len o leasingy na vsetky tie nove autobusy...

A nastavit nove ceny v suvislosti s prechodom na € tak, aby boli sympatickejsie ako 0,97 a podobne s jednocentami sa hrajuce sumy mi pride logicke.
Jooj veru SAD aspon na dialkovych spojoch veru dost zvysila ceny za poslednych 4 rokov :) Ale napriklad v BA hodinovy listok zlacnel z 22sk na 21,3 v prepocte :) Takze nie vsade to je tak..
mamo4ever
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa mamo4ever »

Odbocim na chvilu od sadu a budem komentovat situaciu v podnikoch a tak...

Ja osobne som tomuto vyroku: Menime menu, nie cenu... veril, ale zistujem ze som bol sprosty, vsetko sa zdrazilo bud pocas roku 2008, alebo sa zacalo zdrazovat hned po prichode eura...

:(
Tomasito
VIP
VIP

Re: Meníme menu nie cenu ? nah, €urobus rižuje !

Príspevok od používateľa Tomasito »

H@wk napísal:Vsetci slubuju "Menime menu nie cenu" a za cestu autobusom namiesto povodnych €0,85 (cca26Sk) platim teraz €1,10(cca33Sk) , co ma denne vyjde 2x tam aj s5 na €2,20 oproti povodnym €1.7 mesacne to je €10 naviac.
Zdieranie v Kosickom €urobuse , tento novy cennik schvalil osobne Pan Trebula !!! Na maily jeho kancelaria nereaguje na telefone je nezastihnutelny tak si vravim , coho sa dovola clovek v tomto state ?
Som totalne znechuteny.

Nie len ze sa zrejme po zaokruhleni zvysia odvody do poistovni a dan ale este aj toto... chyba mi uz len zvysenie cien MHD.

Viva €uro - kto moze rižuje...

(Rižovať - okradat, zarabat.a pod.)
:arrow:
  • Dopravné podniky v Prešovskom a Košickom kraji zrejme zvyšovali svoje ceny neoprávnene. Potvrdili to dnes zástupcovia dozornej cenovej rady. Dopravcovia podľa nich z najväčšou pravdepodobnosťou využili príchod novej meny na zdraženie. Podnety bude v najbližších dňoch preverovať Slovenská obchodná inšpekcia a ministerstvo dopravy.

http://www.ta3.com/sk/reportaze/108627_ ... -z-kartelu
:plus: Cenová rada sa zaoberala prvými podnetmi po zavedení eura
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

A havna vec, ze cena paliv rapidne klesla... :aasmile11:
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Viem na čo potrebuje DPMK viac peňazí :D - ja som mal v decembri na elektronickej peňaženke okolo 150 Sk a teraz mám okolo 400, bez toho aby som si dobíjal kredit... :oops: Nejako to asi zle prepočítali... Máte ešte niekto taký problém v Košiciach? Mal by som sa asi ísť priznať :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

U nas (mamy) sa vyskytol presne opacny - v piatok mala 9.81€ a v sobotu 0.81€. Nebola ocividne sama, a chybajuce eura jej vratili.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

som z BA a racej nakupujeme aj tankujeme benzin v Rakusku ako na Slovensku ...bohuzial 80% veci je v Rakusku uz lacnejsich ako u nas...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

to sa ti kvoli tym sto korunam oplati ist do rakuska, ked ich aj tak prevezies? :roll: pochopim, keby si tankoval karosu s pridavnou nadrzou, ze usetris 1500
mamo4ever
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mamo4ever »

Lub0$ napísal:A havna vec, ze cena paliv rapidne klesla... :aasmile11:
podla mojho nazoru je tokvoli financnej krize...
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

JaJeNiektoIny napísal:Viem na čo potrebuje DPMK viac peňazí :D - ja som mal v decembri na elektronickej peňaženke okolo 150 Sk a teraz mám okolo 400, bez toho aby som si dobíjal kredit... :oops: Nejako to asi zle prepočítali... Máte ešte niekto taký problém v Košiciach? Mal by som sa asi ísť priznať :)
To mas tu lepsiu stranku veci mojej matke sa len tak z nicoho nic dal minus 570eur na karte a banka uz 2 dni nevie dat vysvetlenie ani to este nenapravila VUB sucks :evil:
xH4wK

Charger napísal:chodievaj na bicykli a nesomri... nik ti nekaze chodit autobusom
Myslim ze niekto ako ty ma nema co poucovat a ak chces tak si chodievaj do prace v -18 stupnovych mrazoch na bicykli rano o siestej do KE 18km hore kopcom.

BTW viem ze to tu je , ale prosim vas neviete ten mail pre podnety na SOI ? Dakujem pekne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ludia zo SOI hovorili, ze to budu riesit, lenze zrejme nic nevyriesia, pretoze prepravna spolocnost zmeny cien ohlasila dopredu na svojej internetovej stranke.
Neviem, ci tato informacia zapadla prachom pri vseobecnom ocakavani Eura, alebo bola zobrazena nevyrazne, no faktom ostava, ze zverejnena bola dopredu a zdrazenie by teda nemalo suvisiet s Eurom.
//btw "Vaše otázky, upozornenia a podnety na vykonanie kontroly
uplatňujte na príslušnom inšpektoráte SOI."
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi
xH4wK

GothaR napísal:Ludia zo SOI hovorili, ze to budu riesit, lenze zrejme nic nevyriesia, pretoze prepravna spolocnost zmeny cien ohlasila dopredu na svojej internetovej stranke.
Neviem, ci tato informacia zapadla prachom pri vseobecnom ocakavani Eura, alebo bola zobrazena nevyrazne, no faktom ostava, ze zverejnena bola dopredu a zdrazenie by teda nemalo suvisiet s Eurom.
//btw "Vaše otázky, upozornenia a podnety na vykonanie kontroly
uplatňujte na príslušnom inšpektoráte SOI."
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi
Nejde o to ci to oznamili dopredu ale o to ze to spravili neopravnene
Napísať odpoveď