Tiez ma to napadlo. Smer urcuje bohuzial smer kam sa budeme uberat ale tak dajme tomu ze este nejaky ten prvok demokracie by sa tu nasielslay napísal:a nevladne?
Socializmus alebo demokracia?
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zdroj: www.prop.sk (ondrias)1. Socializmus verzus kapitalizmus Mýty, fakty a záhady
Ak sa však týka straníka, (blackwhite) znamená – ak si to stranícka disciplína vyžaduje – lojálnu ochotu tvrdiť, že čierne je biele. Zároveň to znamená aj schopnosť veriť, že čierne je biele, ba čo viac, vedieť, že čierne je biele, a zabudnúť, že človek kedysi veril v opak. George Orwell: 1984
Podľa prieskumu: Ústav pre výskum verejnej mienky, Bratislava 1990:
V roku 1990
- 41% obyvateľov preferovalo socializmus,
- 3% preferovali kapitalizmus a
- 52% preferovalo niečo medzi tým.
Podľa publikácie: G. Mesežnikov: Povolebné Slovensko (Inštitút pre verejné otázky 2003, str. 10):
- v roku 1997 uviedlo 49% obyvateľov, že lepšie sa žilo za socializmu
- v roku 1999 uviedlo 56% obyvateľov, že lepšie sa žilo za socializmu
- v roku 2001 uviedlo 59% obyvateľov, že lepšie sa žilo za socializmu
- v roku 2002 uviedlo 66% obyvateľov, že lepšie sa žilo za socializmu,
pričom len 8% občanov Slovenska zastávalo názor, že sa im za kapitalizmu žije lepšie ako za socializmu.
nieco viac, cisla, grafy, fakty...citajte dalej
Poľnohospodárstvo
Stavebníctvo a priemysel
Kultúra
Kriminalita a úpadok spoločnosti
"Ako však mal človek zistiť, čo z toho je lož?! Možno priemerná ľudská bytosť je na tom dnes naozaj lepšie než pred Revolúciou." G.O.
Slovenský kolonizačný štandard
Tak hovoria ľudia, ktorí poznajú superdôkazy
Hry, sex a terorizmus
Hry na demokraciu a jej ochranu
Hry malé a veľké
Sex
Terorizmus
Socializmus verzus kapitalizmus vo svete
Svetový kolonizačný štandard
Sila profesionálnej totality
Literatúra
do pozornosti davam aj diskusiu.
BB je kapitola sama o sebe.centrum Povstania,nie?Aryan Angel napísal:V spravach bolo nedavno ako ludia protestovali v BB ako to tu je vsetko na hovno cela vlada ekonomicka situacia a mavali tam sovietskou zastavou a vseliakymi komunistickymi heslami.. chceli navrat "socializmu" bol tam myslim aj Fico..
kazdopadne,su tam asi najvyssie dochodky v republike.
vseobecne znama vec,ze radoby najvacsi partizani boli predtym gardistami
Neexistuje "dobrá nenávisť"........ Nenávisť nemôže nikdy priniesť nič dobrého........ je to proste zvrátenosť......
"Ľudia, ktorí utláčajú chudobných"?????? Keď som šikovnejší a schopnejší ako iní, prečo by som nemohol mať viac a prečo by som nemohol mať väčšie možnosti........ To je utláčanie?????
O nenávisť nešlo???? Tak si niekedy Marxove diela prečítaj........ Ako prvý definoval pojem "triedna nenávisť" (ktorej sa komunisti držali statočne) a rovnako aj navrhoval revolúciu (ozbrojený boj) proti "buržoázii" (ktorá mala byť vyvraždená)....... Takže mi tu nerozprávaj o rovnosti....... Celé rovnostárstvo je odporuje prírode a jej zákonom (a teda nemôže v praxi fungovať)........
edit. Apropos, mohlo by to fungovať, keby sme všetci klony, pretože to neberie do úvahy to čo sa nazýva "ľudská podstata" (súbor vlastností a túžob, ktorý sa nedá ani vymazať ani potlačiť)........
"Ľudia, ktorí utláčajú chudobných"?????? Keď som šikovnejší a schopnejší ako iní, prečo by som nemohol mať viac a prečo by som nemohol mať väčšie možnosti........ To je utláčanie?????
O nenávisť nešlo???? Tak si niekedy Marxove diela prečítaj........ Ako prvý definoval pojem "triedna nenávisť" (ktorej sa komunisti držali statočne) a rovnako aj navrhoval revolúciu (ozbrojený boj) proti "buržoázii" (ktorá mala byť vyvraždená)....... Takže mi tu nerozprávaj o rovnosti....... Celé rovnostárstvo je odporuje prírode a jej zákonom (a teda nemôže v praxi fungovať)........
edit. Apropos, mohlo by to fungovať, keby sme všetci klony, pretože to neberie do úvahy to čo sa nazýva "ľudská podstata" (súbor vlastností a túžob, ktorý sa nedá ani vymazať ani potlačiť)........
Marx svoje diela pisal trosku v inej dobe a buržoáziu myslel nie tych šikovných ale tých ktorý sa dobre narodili a aj tak si to nevažili...
A myslim si ze by to mohlo fungovat aj kebyze sme nieco viacej ako ludia nieco co dokaze rozmyslat srdcom a zaroven rozumom a nie taky co ide hore aj cez mrtvoly
A myslim si ze by to mohlo fungovat aj kebyze sme nieco viacej ako ludia nieco co dokaze rozmyslat srdcom a zaroven rozumom a nie taky co ide hore aj cez mrtvoly
To ako Marx svoje diela myslel je ťažké si domýšľať, pre mňa osobne je vodítkom to, že sa pozrieme na život a názory Karla Mardochaja (známeho ako Marx) bližšie....... Zachovalo sa niekoľko málo jeho zápiskov z mladých rokov..... Mardochaj písal básne........ A o čom jeho básničky sú???? O krvi, smrti, o temnote a tak podobne........ Takže evidentne normálny nebol...... Neskôr, keď už bol spisovateľ a novinár, žil u továrnika Engelsa (u kapitalistu, no toto!!!!)...... Engels financoval jeho životný štýl (a sú tvrdenia, že Mardochaj a Engels mali spolu nejaký homosexuálny vzťah)....... Rovnako tento geniálny tvorca novej ekonomickej teórie prehral na burze 6 000 000 zlatých frankov ako posledný idiot......... Takže toľko k Mardochajovi a jeho životu........
Informácie čerpané z knihy Červená inkvizícia od Grigorija Klimova......
Ako som už povedal, celá komunistická teória od základu popiera ľudskú podstatu a z toho titulu nemôže fungovať pokiaľ ľudia budú ľuďmi........ Keď budú všetci rovnako naprogramovaní ako roboti bez "ľudskej podstaty" potom by to bolo teoreticky možné.........
Informácie čerpané z knihy Červená inkvizícia od Grigorija Klimova......
Ako som už povedal, celá komunistická teória od základu popiera ľudskú podstatu a z toho titulu nemôže fungovať pokiaľ ľudia budú ľuďmi........ Keď budú všetci rovnako naprogramovaní ako roboti bez "ľudskej podstaty" potom by to bolo teoreticky možné.........
Prečo by nemal byť normálny? Keď niekto píše basničky o smrti musi byť hneď nenormálny? V dnešnej dobe luďia robia tiež divne veci a su veleznámy umelci. A ten homosexuálny vzťah. To su zasa konspiracne teórie typu JPP ( jedna pani povedala ).
Samozrejme sa k všetkým veciam co marx napisal nemodlim, rozhodne napial rozne kraviny ale na druhu stranu aj veci ktore by boli pri urcitej skupine ludi ktora nieje sebecka a rozmysla socialne pre druhych a az potom seba uspesne
Samozrejme sa k všetkým veciam co marx napisal nemodlim, rozhodne napial rozne kraviny ale na druhu stranu aj veci ktore by boli pri urcitej skupine ludi ktora nieje sebecka a rozmysla socialne pre druhych a az potom seba uspesne
poi napísal:vsade tahas zidov, si rasista a šovinista...
wikipedia napísal:Karl Marx sa narodil v pokrokovej židovskej rodine v pruskom meste Trevír (nem. Trier). Jeho otec Heinrich (Herschel Mordechaj) Marx pochádzal z rabínskej rodiny (pôv. Marx Levi). Bol právnikom a jeho brat Samuel bol ako veľa jeho predkov rabínom v meste Trevír. V roku 1824 Heinrich Marx konvertoval na protestantizmus, aby si uchránil svoju pozíciu právnika, ktorú dostal za Napoleónovej vlády. Marxovci boli veľmi liberálna rodina a počas jeho detstva ich navštevovali mnohí intelektuáli a umelci.