Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mastros
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Maturita

Príspevok od používateľa Mastros »

O co tu vlastne ide?
Som druhak na strednej, na hodinach slovenciny profka hovori, co bude treba na matury, ale ja stale nemam ani sajnu, co sa na takej mature robi?
Co je jej cielom? Co treba spravit, aby som zmaturoval na jednotky?
Peter15
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter15 »

ucta pred tebou ked nevies co je matura...hovori sa jej aj skuska dospelosti...vies...to je cas ked prides do stvrteho rocnika a budes posraty na par pisomiek...co mas robit????.....pravidelne sa ucit...alebo aspon dobre vychadzat s profesormi..
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

Ahoj,
maturitnych tem je tu myslim par,ale nevadi no...Tiež nechapem celkom zmyslu tvojich otazok,ale budiž.
Takže cielom maturity je ziskať maturitné vysvedčenie,aby si nemusel kopat kanale.Prebieha to tak že prideš pred komisu,vytiahnes si jednu z povacsine 30 otazok a na tu odpovedas.A aby si mal jednotky,tak sa ucit,najlepsie cele 4 roky priebežne,lebo ked aj potom daco pokazíš,tak su skusajuci povacsine ochotni prizmurit jedno aj dve oči.Ale v celku je maturita jedna velka fraška :) ,robi sa z toho omnoho vacsia vec ako to je a vobec sa toho netreba bať.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

...:: Maturita - Formalita ::...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Za prve, maturita je aj nazov jednej k*rva rozsiahlej temy...hm, ale hladat sa nam nechcelo vsakze.

http://www.hojko.com/maturita-t82793.html

Za druhe. Co je maturita? Neviem sice ako moc vazne myslis tu otazku...druhak na strednej a nevies co je maturita?...No ale skratene, par pisomiek, par odpovedi na konci stvrteho rocnika a odmenou Ti bude maturitne vysvedcenie, dokaz o ukoncenom stredoskolskom vzdelani. Znamky na nom Ti mozno mozu pomoct pri prijimackach na vysku, zalezi od vysky do akej miery beru do uvahy maturitne vysvedcenie. Co treba preto robit? Hm...ver mi, ze v druhom rocniku mas este fuuuru casu mysliet na maturitu a ked uz nato pride v tom stvrtom rocniku, staci si druhy polrok velmi lezerne opakovat a tyzden pred maturou pripadne trosku viac, aby si zmaturoval na jednotky dvojky. Ak Ti staci zmaturovat aj na trojky ci stvorky, netreba ani nejako vela namahy.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

v 2 ani 3 rocniku sa vobec nemusis zatazovat nad tym ze bude maturita..:DD aspon u mna to tak bolo
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Mozno som sa komnpletne zle vyjadril.
Ze mi je odmenou maturitne vysvedcenie - viem, ze je to vo stvrtom (v mojom pripade v piatom) rocniku - viem, ze je tyzden predtym "akademicky" - viem, ze su tam nejake otazky - viem, naco je maturita - viem, ze je to "skuska dospelosti" - viem.

Co neviem?
Ako to prebieha a co sa odomna caka.
Dostanem list papiera s oranicenym miestom a zaplnit vsetok priestor pisanim, ale o com?
Ma to byt suvisly text ako napr. ked chcem pisat nejaku knihu (ale podstatne kratsiu) alebo vlastna uvaha?
Akeho charakteru byvaju tie otazky?
Co sa ocakava na ustnej casti?
Co ste pisali Vy? Aku ste mali otazku?

Na zaver tohto postu by som chcel poziadat vedenie, ci by temy nemohli spojit, prosim. Vazne ma ani nenapadlo hladat. Prepacte, ponizene prosim o odpustenie.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

takze takto:

1. prebieha to takto:
a) pisomne: nahrnu vas do triedy na tabulu napisu temy, mozes si vybrat o com chces pisat, aky to mam mat rozsah, to sa dozvies.
b) ustne: prides do miestnosti, vytiahnes si otazku, mas nejaky cas na pripravu, potom odpovedas... ked tak sa nieco opytaju a hotovo

2.na pisomnych dostanes papier a temy, prozmyslaj, vyber si temu co ti je najblizsie..ja som mal - viem kam kraca zem, ale kam kracam ja...uplna prkotina...

3. akeho charakteru byvaju otazky? klasicke ako ked ta skusaju... to zalezi od predmetu, ale typicke veci ako vysvetli, nakresli a tak

4. co sa od teba caka na ustnej casti? no predsa ze tam dojdes, pekne sa predstavis a k danej teme im cosi porozpravas... :wink:

nemaj z toho strach...ak ne*eres na skolu, nechodis poza skolu a na hodinach aspon trochu davas pozor, tak si za vodou, kamo
Zamknuté