Ktoré krajiny ste navštívili?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Silmer
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

hojko napísal:Silmer: http://www.sme.sk/c/4249769/pre-snehovu ... -vezu.html

retne & Silmer: Ako je to s cenami potravin, cize take bezne veci ako chlieb, maslo... a ako je to s cenami fastfoodov ako su bagety, hranolky... a este ako je to s cenami v takej normalnej restauracii (ziadny nobl podnik), kolko eur sa utrati asi tak za ranajky v restike (prazenica ci parky, nejaky ten kolacik, kava ci caj) a co vyjde taky normalny obed (napr. nieco v style polievka + zemiaky s reznom ci hranolky so syrom + caj/kava/cola)??? Viem, ze presne sa nieco take napisat neda, zalezi od mesta, od restauracie, od obchodu..., no ale tak zhruba. Ide nas tam viacej ludi a kazdeho nieco taketo zaujima. Dalsia vec je Eiffelovka, Louvre a Bastila, ked uz idem do toho Pariza, tak by bola skoda sa tam nepozriet a tak ma zaujima, ako daleko to je, resp. ako dlho by trvala cesta taxikom a odhadom jej cena, pripadne ako je to s dopravou (bus alebo metro), cize dlzka cestovania a naklady spojene na prepravu hromadnou dopravou, hmm??? A posledna vec, keby som chcel ocikat Champs-Elysees, maju tam dake kamery alebo co??? Lebo som povedal, ze to musim spravit a ked bude na konci jula Lance Armstrong preberat dalsi titul z Tour de France, tak ja si poviem: Aha, ten flak na obluku, tak ten je odo mna!!! xD
tolko som zas necakal :shock: :D

tak zacnem , ten clanok u sme uz je neaktualny, je pravda ,ze tu nasnezilo cize eiffelovku zavrely ale uz by to malo byt ok ( dneska bolo a kopa ludi tam cakalo aby mohli na nu ist.. )
potraviny ..jasne ,ze su drahsie ako na slovensku napr taky chlieb alebo rozky ako pozname na slovensku sa tu velmi nepredava , tu su skor bagety a im podobne a cena jednej bagety 70 centov - 1 €. Take maslo alebo rozne syry 1 - 2€m napr. flaska coca-coly 1,60€. Napr flasa francuzskeho vina od 1,50 do 1000 €
Fastfoody su tu o dost drahsie ako na slovensku taky mcdonald menu za 7€ ak sa dobre pametam, bagety 4-5€ , kebab 4,5€. - ceny hovorim podla toho jak si to pametam , nemusi byt uplne presne tak :)
Dalej , restauracie tak o tom nemam ani sajnu ..kedze do nich nechodim , ceny vobec netusim , ale lacne to nebude..zalezi ci pojdete sa najest do restauracie na Champs-elysees alebo niekam inam..

A este cigarety odporucam kupovat na slovensku , tu v Parizi ta/vas (neviem ci fajcis :P ) vyjde krabicka malboriek na 5,5€ co je o dost viac ako na slovensku.
Asi najlepsie na prepravu je pouzivanie metra , tym osobne jazdim najcastejsie, kedze je asi najrychlejsie.., 1 listok na metro stoji tusim 1€ 30 , ale ked si kupite "karnet" 10 listkov tak vas to vyjde lacnejsie. Listok na metro je platny aj na Autobus ( su to rovnake listky) Taxikom som nikdy nesiel takze o ich cenach nic neviem. Dlzka cestovania..to zalezi odkial idete a kam, ale metro je najrychlejsie.. :wink:

K tym champs-elysees.., ak to opres o nejaky ten strom tak si to nemusia vsimnut :D , mozno si budu mysliet ze si nejaky bezdak.. :D , ako champs-elysees su dlhe pomali 2 km.., takze na vlastnu bezpecnost .. a pokuta za to nemusi byt mala :wink:
ak som na nieco zabudol..tak..este dopisem ...btw kedy tam idete?
pripadne ak je nieco nejasne..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jasne mi je uz ako tak vsetko, dakujem. Uz by ma len zaujimali vzdialenosti od tych pamiatok, ktore som vymenoval, ale to si uz snad pozriem na Google Maps alebo trochu pohladam nejaku mapu Pariza. Ideme tam takto o tyzden, uz sa tesim.

Ceny su mi teda jasne, uz viac k tomu asi nepotrebujem vediet, jedine este keby retne alebo niekto dalsi napisal ohladom cien v restauracii.
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

hojko: ked uz tam budes a zavitas na Eiffel tower, potom napis, ci je tam dovolene fotit so stativom a ci je vobec mozne ho tam pouzit, nejake otrasy atd... Dik ;)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Poľsko
Maďarsko
Česká republika
Nemecko
Francúzsko
Belgicko
Veľká Británia
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

cesko,madarsko,grecko,bulharsko,slovinsko,taliansko,nemecko,belgicko,holandsko,luxembursko,srbsko
francuzsko...ak si na daco spomeniem doplnim

//autoeditácia príspevku ( 10 Jan 2009, 15:51 )
minob napísal:hojko: ked uz tam budes a zavitas na Eiffel tower, potom napis, ci je tam dovolene fotit so stativom a ci je vobec mozne ho tam pouzit, nejake otrasy atd... Dik ;)
no v pohode sa fotilo tam.. otrasov sa neboj..
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

hojko napísal:Ceny su mi teda jasne, uz viac k tomu asi nepotrebujem vediet, jedine este keby retne alebo niekto dalsi napisal ohladom cien v restauracii.
Poviem len fakt priblizne, lebo tu v toulouse sa casto stretavam s neskutocnym menom restiky a s shitom na tanieri, a lacnou restikou kde su 20m rady na stol... ranajky, to je croissant, to musi byt, urcite poznas rozdiel, cize jeden cena 1 euro... obed... no komplet to by si sa mohol pomestit aj do tych 15 euro a vecera urcite do 12.

CAsto krat chodim do ejdnej pizzerky, kde za 10 euro dostanem aperitif, pizzu a kave... Ale zase na druhej strane ked chcem ist za sestrou ktora robi v "talianskej" pizzerke ... tak zaplatil za to iste 22... pricom pizza je mensia a ani nechuti

Cize jednoznacne skus najst niekoho kto tam je, lebo na moj vkus su tu velke rozdiely v cenach medzi podnikmi, alebo urcite sa spytaj niekoho na ulici, ak budes kecat po fr. velmi radi ti poradia...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

este dodam , ze existuje nieco ako polorestauracia/fastfood ..vola sa to Flunch ('French lunch') ...mozem odporucit , a je to v podstate nieco ako samoobsluha naberas si jedlo na tacku , kolacik atd.. a ides zaplatit
nemyslim , ze hojko vie po francuzsky :P
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

USA, Anglicko, Austrália, Aljaška (aj keď to je USA :-D )
El Suvereno
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa El Suvereno »

Česko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Chorvátsko, Srbsko, Čierna Hora, Bulharsko a najlepšie bolo v Španielsku na Kanárskych ostrovoch.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Silmer: Mysliet znamena hovno vediet, po francuzsky ako tak viem, ale je pravda, ze som par rokov nekomunikoval, obcas co som narazil na nejaky ten clanok. Cize asi si pozriem aspon ake-take zakladne slovicka, je to pol hodina citania.
Retne
Darca
Darca

Silmer napísal:este dodam , ze existuje nieco ako polorestauracia/fastfood ..vola sa to Flunch ('French lunch') ...mozem odporucit , a je to v podstate nieco ako samoobsluha naberas si jedlo na tacku , kolacik atd.. a ides zaplatit
No to snad nie! ist do francuzska a jest niekde takto :cry:

Oni tu nie su tak ako my ze nonstop, tak dobre usetrim, a ked uz lacnejsie tak do Quicku kde ako student k menu dostanem ten isty burger zdarma :)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Retne napísal:No to snad nie! ist do francuzska a jest niekde takto :cry:

Oni tu nie su tak ako my ze nonstop, tak dobre usetrim, a ked uz lacnejsie tak do Quicku kde ako student k menu dostanem ten isty burger zdarma :)
:D ved pisem ze to nieco ako polorestauracia/fastfood ale je pravda , ze je lepsie zajst do normalnej restauracie...to tak iba ako vychodisko z nudze :aasmile11: a jj quick je fajn ( pre tych co nepoznaju obdoba mcdonaldu )
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

Na Champs Elysses je restika hore na streche z kadial je krasny vyhlad a obed tam zmestis do 10eur tak naco hladat nejaky "flunch" vsak do pariza nechodis kazdy den
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Snad uz posledna otazka co sa tyka Francuzska, aj ked sa to netyka mna: Ako je to s fajcenim vo Francuzsku, je tam obmedzene fajcenie na verejnosti alebo plati uplny zakaz ako napriklad v Irsku ci Taliansku??? Kde sa moze a kde nemoze fajcit???
Retne
Darca
Darca

Prave kecam so sofermi busov, cize vonku sa moze fajcit vsade, aj na zastavkach, len jedina vynimka su restiky, bary, atd... ma to nieco do seba vrestike, ale na druhej strane discoteka v lete je spotena zalezitost ktora prinasa novych nadych na parket. ;)
sigma
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sigma »

Slovensko :D
Česko
Madarsko
Rakusko
Chorvacko
Francuszko
Španielsko
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

no to som zvedavý kde ste boli Vy
ukrajina, polsko, cesko. viacej som nestihol a ani lovka som nemal
:roll:
VAN3R
Novice
Novice

Príspevok od používateľa VAN3R »

Maďarsko
Taliansko
Česko
Poľsko
Belgicko
Nemecko
:D
Marosc
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marosc »

Česko
Poľsko
Nemecko
Rakúsko
Francúzsko
Taliansko
Španielsko
To je asi všetko kde som bol.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Cechy :D, Madarsko, Nemecko, Rakusko, Polsko, Velku Britaniu, Spanielsko resp. Malorka, Taliansko a to je tak vsetko.
Napísať odpoveď