tolko som zas necakalhojko napísal:Silmer: http://www.sme.sk/c/4249769/pre-snehovu ... -vezu.html
retne & Silmer: Ako je to s cenami potravin, cize take bezne veci ako chlieb, maslo... a ako je to s cenami fastfoodov ako su bagety, hranolky... a este ako je to s cenami v takej normalnej restauracii (ziadny nobl podnik), kolko eur sa utrati asi tak za ranajky v restike (prazenica ci parky, nejaky ten kolacik, kava ci caj) a co vyjde taky normalny obed (napr. nieco v style polievka + zemiaky s reznom ci hranolky so syrom + caj/kava/cola)??? Viem, ze presne sa nieco take napisat neda, zalezi od mesta, od restauracie, od obchodu..., no ale tak zhruba. Ide nas tam viacej ludi a kazdeho nieco taketo zaujima. Dalsia vec je Eiffelovka, Louvre a Bastila, ked uz idem do toho Pariza, tak by bola skoda sa tam nepozriet a tak ma zaujima, ako daleko to je, resp. ako dlho by trvala cesta taxikom a odhadom jej cena, pripadne ako je to s dopravou (bus alebo metro), cize dlzka cestovania a naklady spojene na prepravu hromadnou dopravou, hmm??? A posledna vec, keby som chcel ocikat Champs-Elysees, maju tam dake kamery alebo co??? Lebo som povedal, ze to musim spravit a ked bude na konci jula Lance Armstrong preberat dalsi titul z Tour de France, tak ja si poviem: Aha, ten flak na obluku, tak ten je odo mna!!! xD
tak zacnem , ten clanok u sme uz je neaktualny, je pravda ,ze tu nasnezilo cize eiffelovku zavrely ale uz by to malo byt ok ( dneska bolo a kopa ludi tam cakalo aby mohli na nu ist.. )
potraviny ..jasne ,ze su drahsie ako na slovensku napr taky chlieb alebo rozky ako pozname na slovensku sa tu velmi nepredava , tu su skor bagety a im podobne a cena jednej bagety 70 centov - 1 €. Take maslo alebo rozne syry 1 - 2€m napr. flaska coca-coly 1,60€. Napr flasa francuzskeho vina od 1,50 do 1000 €
Fastfoody su tu o dost drahsie ako na slovensku taky mcdonald menu za 7€ ak sa dobre pametam, bagety 4-5€ , kebab 4,5€. - ceny hovorim podla toho jak si to pametam , nemusi byt uplne presne tak
Dalej , restauracie tak o tom nemam ani sajnu ..kedze do nich nechodim , ceny vobec netusim , ale lacne to nebude..zalezi ci pojdete sa najest do restauracie na Champs-elysees alebo niekam inam..
A este cigarety odporucam kupovat na slovensku , tu v Parizi ta/vas (neviem ci fajcis
Asi najlepsie na prepravu je pouzivanie metra , tym osobne jazdim najcastejsie, kedze je asi najrychlejsie.., 1 listok na metro stoji tusim 1€ 30 , ale ked si kupite "karnet" 10 listkov tak vas to vyjde lacnejsie. Listok na metro je platny aj na Autobus ( su to rovnake listky) Taxikom som nikdy nesiel takze o ich cenach nic neviem. Dlzka cestovania..to zalezi odkial idete a kam, ale metro je najrychlejsie..
K tym champs-elysees.., ak to opres o nejaky ten strom tak si to nemusia vsimnut
ak som na nieco zabudol..tak..este dopisem ...btw kedy tam idete?
pripadne ak je nieco nejasne..