bizarna prihoda so zdrojom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

bizarna prihoda so zdrojom

Príspevok od používateľa jacko »

jedneho pekneho dna som si chcel pripojit mobil do PC via usb port. ako som zapol telefon zamrzol mi PC a nesiel zapnut. Hral som sa s tym asi den potom som vymenil zdroj zo stareho pc a prisiel som nato ze zdroj je pokazeny. Ale nebol odpaleny, pretoze led dioda na doske blikala zelenym (normalne svieti bez prerusovania) hladal som co to znamena ked blika ale na nic som neprisiel a preto sa chcem spytat vas, co moze byt zo zdrojom? mohla sa odpalit poistka nejaka alebo nieco z inych casti zdroja?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tak moze tam byt viac zavad.Castou zavadou byva nafuknutie,vytecenie filtracnych kondenzatorov co ma za nasledok,ze napätie zdroja je slabo filtrovane.Takyto zdroj sa sprava cudne-PC sa restartuje,podari sa ho zapnut na Xkrat..Az to moze dojst k tomu,ze sa nieco odpali..

Najlepsie je otestovat zdroj nejakym pristrojom.
Popr.zatazit jednotlive vetvy blizko ku maximu.Neodporuca sa pre.majitelov"kvalitnych"zdrojov-sice mozu skusit,ale je vysokopravdepodobne,ze zdroj dosluzi,pokial nezaberie jeho ochrana(teda ak nejaku ma..).Ale aspon sa mozu presvedcit o tom ze 500W zdroj v skutocnosti nemusi zvladnut ani 300W.
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

zdroj je celkom kvalitny na nase pomery je to fortron bluestrom II 500W
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Jj,je to dobry zdroj.No pokial chces odhalit zavadu,tak bez premerania zdroja to nepojde.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

hral som hru a zrazu sa mi vypol PC a nesiel vobec zapnut...dioda mi na doske svietila tiez...mal som Seasonic 500w takze ziadny smejd...dal som vyreklamovat dali mi novy coolermaster a pc ide normalne...cize pravdepodobne to je zdroj
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

TomAss napísal:hral som hru a zrazu sa mi vypol PC a nesiel vobec zapnut...dioda mi na doske svietila tiez...mal som Seasonic 500w takze ziadny smejd...dal som vyreklamovat dali mi novy coolermaster a pc ide normalne...cize pravdepodobne to je zdroj
kolko trvala reklamacia?
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

cca 3 tyzdne v ageme...ale som im napisal mail takze neviem ci by sa ozvali aj sami...
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

TomAss napísal:cca 3 tyzdne v ageme...ale som im napisal mail takze neviem ci by sa ozvali aj sami...
no ak by si sa im neozval tak pocitam ze seru na teba...nas zakaznik nas pan :D
Napísať odpoveď