bizarna prihoda so zdrojom
-
jacko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
bizarna prihoda so zdrojom
jedneho pekneho dna som si chcel pripojit mobil do PC via usb port. ako som zapol telefon zamrzol mi PC a nesiel zapnut. Hral som sa s tym asi den potom som vymenil zdroj zo stareho pc a prisiel som nato ze zdroj je pokazeny. Ale nebol odpaleny, pretoze led dioda na doske blikala zelenym (normalne svieti bez prerusovania) hladal som co to znamena ked blika ale na nic som neprisiel a preto sa chcem spytat vas, co moze byt zo zdrojom? mohla sa odpalit poistka nejaka alebo nieco z inych casti zdroja?
Tak moze tam byt viac zavad.Castou zavadou byva nafuknutie,vytecenie filtracnych kondenzatorov co ma za nasledok,ze napätie zdroja je slabo filtrovane.Takyto zdroj sa sprava cudne-PC sa restartuje,podari sa ho zapnut na Xkrat..Az to moze dojst k tomu,ze sa nieco odpali..
Najlepsie je otestovat zdroj nejakym pristrojom.
Popr.zatazit jednotlive vetvy blizko ku maximu.Neodporuca sa pre.majitelov"kvalitnych"zdrojov-sice mozu skusit,ale je vysokopravdepodobne,ze zdroj dosluzi,pokial nezaberie jeho ochrana(teda ak nejaku ma..).Ale aspon sa mozu presvedcit o tom ze 500W zdroj v skutocnosti nemusi zvladnut ani 300W.
Najlepsie je otestovat zdroj nejakym pristrojom.
Popr.zatazit jednotlive vetvy blizko ku maximu.Neodporuca sa pre.majitelov"kvalitnych"zdrojov-sice mozu skusit,ale je vysokopravdepodobne,ze zdroj dosluzi,pokial nezaberie jeho ochrana(teda ak nejaku ma..).Ale aspon sa mozu presvedcit o tom ze 500W zdroj v skutocnosti nemusi zvladnut ani 300W.