VS - ucenie na skusky alebo rady skusenych

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

VS - ucenie na skusky alebo rady skusenych

Príspevok od používateľa djxtreme »

kedze sa teraz vacsina vysokoskolakov pripravuje na skusky, tak ako aj ja...zaujimalo by ma ako je to najlepsie s pripravou na skusky...ci je lepsie pocas semestra alebo rovno v januari navalovo.zaujima ma to lebo uz sedim druhy tyzden zavrety doma a uz mam toho dost a to ma este to najtazsie caka :( ...takze co je podla vas lepsie,pytam sa ako prvak,lebo to je moje prve skuskove, vas skusenejsich co uz maju nieco za sebou na VS...prip. vasa strategia pripravy :roll:
dufam ze takato tema este nie je,lebo som ju nenasiel :roll:
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

najlepsie je sa ucit postupne, potom ked to znova si citas, tak ako keby ta osvietilo a ide to lahsie, proste si len preopakujes.
ja som sa tak, ale neucil a ucim sa teraz pred skuskami, ale zvladam to v poho. nemam to zas az take hrozne. Mam 4 skusky, z toho uz 2 uspesne za sebou (v jeden den) a v stvrtok dalsia a potom mam tyzden na pripravu na dalsiu.takze i casovo to mam velmi dobre :)
agy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

tiez som prvak a zistujem ze asi bude lepsie postupne sa pripravovat. vdakahobu a inym nadprirodzenym sila vyzera ze tento semester nejak uhram, ale myslim si ze narazove ucenie ako to zvyknem robit sa moze casom vypomstit :idea:
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

agy napísal:tiez som prvak a zistujem ze asi bude lepsie postupne sa pripravovat. vdakahobu a inym nadprirodzenym sila vyzera ze tento semester nejak uhram, ale myslim si ze narazove ucenie ako to zvyknem robit sa moze casom vypomstit :idea:
to zistujem aj ja a asi to budem aj pravdepodobne robit v dalsom semestri...lebo ma to uz maximalne nebavi sediet nad knihami,mozno je to aj predmetom...a to mam len 5 skusok,viem o ludoch co ich maju 9 a to si faaaaaakt neviem predstavit,asi by som si gulku strelil sa to navalovo ucit :samovrazda:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

zvyknes si..
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Osobne zazivam taktiez prve skuskove a ucim sa len teraz narazovo, asi ako kazdy na prave a myslim si, ze sa to da v pohode zvladnut. Tak si par tyzdnov posedim doma, co uz, ale to volno cez samotny semester zato stoji. Zatial som spravil vsetko na prvy krat, zvacsa dokonca za A.
agy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

djxtreme napísal:to zistujem aj ja a asi to budem aj pravdepodobne robit v dalsom semestri...lebo ma to uz maximalne nebavi sediet nad knihami,mozno je to aj predmetom...a to mam len 5 skusok,viem o ludoch co ich maju 9 a to si faaaaaakt neviem predstavit,asi by som si gulku strelil sa to navalovo ucit :samovrazda:
5 skusok... :) .. tak to ta kamo uprimne lutujem.lebo ja mam 2... ale drziim palce nech to vsetko vyjde... ale tiez poznam ludi co maju nad 6 skusok... no hardcore :evil:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak nie je skuska ako skuska:)...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Vigor napísal:Tak nie je skuska ako skuska:)...
asi tak:) poznam ludi, co sa na 12 naucia za menej ako podaktori na 1-2.
ja osobne sa ucim aj cez semester, no gro uciva padne cez skuskove. ale samozrejme zalezi od skusky, ak viem, ze mi priprava bude trvat dlhsie, tak zacinam ucit uz cez semester (v podstate je to tak vzdy). potom cez skuskove ked uz som doma v klude, tak len dopilujem co treba alebo si opakujem. tento rok som skusil predtermin, co znamena cisto cez semester, no potom ten pocit stoji za to. a vzdy plati: cim skor si vybavis povinnosti, tym viac ti zostava volneho casu. a ako povedal mi-chau, zvyknes si. lebo musis :D
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mas pravdu ades...najhorsie sa je prehryzt asi prvym rocnik a dostat sa do toho ako to chodi na VS...teraz je to pre mna nieco nove a pomaly si zvykam...ale uz aby bol februaaaaaaaaar :?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Osobne som si na vysokoskolsky system zvykol velmi rychlo a musim povedta, ze ho zboznujem :) . Ked si predstavim strednu...5 dni do tyzdna, na osmu rano, ble...fuj. Takze aj preto je vyska super, navyse mne to narazove ucenie vyhovuje+plus...samozrejme neplati to pre vsetky predmety, ale to co sa ucim ma bavi, teda pravo, takze sa nemozem stazovat. Aj ked je to samozrejme narocne.

ades...asi tak. Ja mam 6 skusok, z toho na styri sa musim seriozne ucit a zvysne dve...hm...no asi tak :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Niet nad navalove sprtanie predmetu, ktory nielenze nudi, ale nenavidis ho - navyse pod tlakom.
To sa radsej sam nacievkujem... Vysoka je super, len tie skuskove su akosi pricasto :-)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:Niet nad navalove sprtanie predmetu, ktory nielenze nudi, ale nenavidis ho - navyse pod tlakom.
a este ho aj strasne nechapes :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zalezi na skusajucom... tyzden sa na nieco ucis, pokreslis a popises mu cely papier a on pod to napise FX... alebo si nieco pozries len informativne a mas C...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

V prvom semestri som sa aj ja učil dosť dlho a pred skúškami. Počas semestra nič. Po každom skúškovom si poviem že sa budem učiť priebežne, ale veľmi rýchlo na to zabudnem :)
Osvedčila sa mi ale celkom metoda zúčastňovať sa na prednáškach, pripravovať sa a spoň minimálne na cviká a teraz mi stačí prebehnúť skúšku maximálne dva dni pred (veľakrát sa učím iba deň pred). Samozrejme záleží od aprobácie a predmetov, niekde sa to možno nedá takto uplatňovať. A určite to takto nebudem môcť uplatňovať keď sa budem onedlho pripravovať na štátnice :(
Podla mňa by ale výška nemala byť iba o učení, je to zaujímavá časť života a treba si ju prežiť naplno. A všetkým prajem veľa šťastia ;)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

audiotrack napísal:Podla mňa by ale výška nemala byť iba o učení, je to zaujímavá časť života a treba si ju prežiť naplno.
moj otec napriklad tvrdi, ze kto nezazil aspon jeden dekansky, nie je student a nevie, co je zivot :lol: dufam teda, ze to ani nezistim
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Presne ako hovori audi.
Zucastnuj sa na prednaskach a pocuvaj. 2/3 sa na teba nalepia a zvysok dotiahnes pocas skuskovych.
Mne sa to velmi dobre osvedcilo a teraz mi mensie problemy robia jedine semestralky a Matika.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som naopak počas semestra chodil na skoro všetky prednášky, ale väčšina z nich mi veľa nedala. Možno to bolo aj tým v akom stave som tam chodil (nevyspatý, unavený, nekoncentrovaný, bez prípravy) a spoliehal som sa, že to, že si to tam odsedím mi to napchá do hlavy. Už viem, že najlepšia bude priebežná príprava, teda aspoň na niektorých kritických predmetoch
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co znamena kurzy Ekonomie I a Geoekonomika, ktore si zopakujem aj ja. Rozdiel spociva v tom, ze Vesper na prednasky chodil, a ja nie. :)

Takze moja rada - zistuj od starsich studentov co a ako s tymito predmetmi. My mame taky skvely portal vseborec.cz, neviem, ci sa vyskytuje cosi taketo aj inde. Krasa tohoto serveru je v tom, ze tam mas zapracovane nazory kolegov na predmety aj ucitelov - co zahrna napriklad poznamky typu "dava si zalezat na mikro, ale makro ju nezaujima" - co vam pomoze usmernit pripravu, alebo "pocas pripravy odchadza na 20 minut z miestnosti" - co vam zas napovie, ze tahak sa vam zide aj ked idete na ustnu :)

Tento server jednak pomaha v tom, ze clovek vie kde si co moze dovolit - spatne napriklad viem, ze na Ekonomii velmi nepotrebujem prednasky, ale na cvicenia musim chodit, pripravovat sa na ne poctivo, a nemam si zapisat Duskovu. - pripadne existuju predmety kam treba chodit, aby si ucitel pametal vasu tvar, ale mozete si robit svoje veci, alebo su predmety kde vam su prednasky nanic, a staci sa pripravit z materialov z borca.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

uz piaty rok si hovorim, ze je lepsie pozriet do toho uz pocas semestra a uz piaty rok si cez skuskove trham vlasy, preco som to tak aj nepsravil :) Ale zijem... :cernoch:
Napísať odpoveď