dufam ze takato tema este nie je,lebo som ju nenasiel
VS - ucenie na skusky alebo rady skusenych
-
djxtreme
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
VS - ucenie na skusky alebo rady skusenych
kedze sa teraz vacsina vysokoskolakov pripravuje na skusky, tak ako aj ja...zaujimalo by ma ako je to najlepsie s pripravou na skusky...ci je lepsie pocas semestra alebo rovno v januari navalovo.zaujima ma to lebo uz sedim druhy tyzden zavrety doma a uz mam toho dost a to ma este to najtazsie caka
...takze co je podla vas lepsie,pytam sa ako prvak,lebo to je moje prve skuskove, vas skusenejsich co uz maju nieco za sebou na VS...prip. vasa strategia pripravy
najlepsie je sa ucit postupne, potom ked to znova si citas, tak ako keby ta osvietilo a ide to lahsie, proste si len preopakujes.
ja som sa tak, ale neucil a ucim sa teraz pred skuskami, ale zvladam to v poho. nemam to zas az take hrozne. Mam 4 skusky, z toho uz 2 uspesne za sebou (v jeden den) a v stvrtok dalsia a potom mam tyzden na pripravu na dalsiu.takze i casovo to mam velmi dobre
ja som sa tak, ale neucil a ucim sa teraz pred skuskami, ale zvladam to v poho. nemam to zas az take hrozne. Mam 4 skusky, z toho uz 2 uspesne za sebou (v jeden den) a v stvrtok dalsia a potom mam tyzden na pripravu na dalsiu.takze i casovo to mam velmi dobre
-
djxtreme
Light Professional
to zistujem aj ja a asi to budem aj pravdepodobne robit v dalsom semestri...lebo ma to uz maximalne nebavi sediet nad knihami,mozno je to aj predmetom...a to mam len 5 skusok,viem o ludoch co ich maju 9 a to si faaaaaakt neviem predstavit,asi by som si gulku strelil sa to navalovo ucitagy napísal:tiez som prvak a zistujem ze asi bude lepsie postupne sa pripravovat. vdakahobu a inym nadprirodzenym sila vyzera ze tento semester nejak uhram, ale myslim si ze narazove ucenie ako to zvyknem robit sa moze casom vypomstit
-
agy
Medium Expert
5 skusok...djxtreme napísal:to zistujem aj ja a asi to budem aj pravdepodobne robit v dalsom semestri...lebo ma to uz maximalne nebavi sediet nad knihami,mozno je to aj predmetom...a to mam len 5 skusok,viem o ludoch co ich maju 9 a to si faaaaaakt neviem predstavit,asi by som si gulku strelil sa to navalovo ucit
asi tak:) poznam ludi, co sa na 12 naucia za menej ako podaktori na 1-2.Vigor napísal:Tak nie je skuska ako skuska:)...
ja osobne sa ucim aj cez semester, no gro uciva padne cez skuskove. ale samozrejme zalezi od skusky, ak viem, ze mi priprava bude trvat dlhsie, tak zacinam ucit uz cez semester (v podstate je to tak vzdy). potom cez skuskove ked uz som doma v klude, tak len dopilujem co treba alebo si opakujem. tento rok som skusil predtermin, co znamena cisto cez semester, no potom ten pocit stoji za to. a vzdy plati: cim skor si vybavis povinnosti, tym viac ti zostava volneho casu. a ako povedal mi-chau, zvyknes si. lebo musis
-
Vigor
King
Osobne som si na vysokoskolsky system zvykol velmi rychlo a musim povedta, ze ho zboznujem
. Ked si predstavim strednu...5 dni do tyzdna, na osmu rano, ble...fuj. Takze aj preto je vyska super, navyse mne to narazove ucenie vyhovuje+plus...samozrejme neplati to pre vsetky predmety, ale to co sa ucim ma bavi, teda pravo, takze sa nemozem stazovat. Aj ked je to samozrejme narocne.
ades...asi tak. Ja mam 6 skusok, z toho na styri sa musim seriozne ucit a zvysne dve...hm...no asi tak
ades...asi tak. Ja mam 6 skusok, z toho na styri sa musim seriozne ucit a zvysne dve...hm...no asi tak
-
audiotrack
VIP
V prvom semestri som sa aj ja učil dosť dlho a pred skúškami. Počas semestra nič. Po každom skúškovom si poviem že sa budem učiť priebežne, ale veľmi rýchlo na to zabudnem 
Osvedčila sa mi ale celkom metoda zúčastňovať sa na prednáškach, pripravovať sa a spoň minimálne na cviká a teraz mi stačí prebehnúť skúšku maximálne dva dni pred (veľakrát sa učím iba deň pred). Samozrejme záleží od aprobácie a predmetov, niekde sa to možno nedá takto uplatňovať. A určite to takto nebudem môcť uplatňovať keď sa budem onedlho pripravovať na štátnice
Podla mňa by ale výška nemala byť iba o učení, je to zaujímavá časť života a treba si ju prežiť naplno. A všetkým prajem veľa šťastia
Osvedčila sa mi ale celkom metoda zúčastňovať sa na prednáškach, pripravovať sa a spoň minimálne na cviká a teraz mi stačí prebehnúť skúšku maximálne dva dni pred (veľakrát sa učím iba deň pred). Samozrejme záleží od aprobácie a predmetov, niekde sa to možno nedá takto uplatňovať. A určite to takto nebudem môcť uplatňovať keď sa budem onedlho pripravovať na štátnice
Podla mňa by ale výška nemala byť iba o učení, je to zaujímavá časť života a treba si ju prežiť naplno. A všetkým prajem veľa šťastia
-
Vesper
Professional
Ja som naopak počas semestra chodil na skoro všetky prednášky, ale väčšina z nich mi veľa nedala. Možno to bolo aj tým v akom stave som tam chodil (nevyspatý, unavený, nekoncentrovaný, bez prípravy) a spoliehal som sa, že to, že si to tam odsedím mi to napchá do hlavy. Už viem, že najlepšia bude priebežná príprava, teda aspoň na niektorých kritických predmetoch
-
Fabo
Hardcore addict
Co znamena kurzy Ekonomie I a Geoekonomika, ktore si zopakujem aj ja. Rozdiel spociva v tom, ze Vesper na prednasky chodil, a ja nie. 
Takze moja rada - zistuj od starsich studentov co a ako s tymito predmetmi. My mame taky skvely portal vseborec.cz, neviem, ci sa vyskytuje cosi taketo aj inde. Krasa tohoto serveru je v tom, ze tam mas zapracovane nazory kolegov na predmety aj ucitelov - co zahrna napriklad poznamky typu "dava si zalezat na mikro, ale makro ju nezaujima" - co vam pomoze usmernit pripravu, alebo "pocas pripravy odchadza na 20 minut z miestnosti" - co vam zas napovie, ze tahak sa vam zide aj ked idete na ustnu
Tento server jednak pomaha v tom, ze clovek vie kde si co moze dovolit - spatne napriklad viem, ze na Ekonomii velmi nepotrebujem prednasky, ale na cvicenia musim chodit, pripravovat sa na ne poctivo, a nemam si zapisat Duskovu. - pripadne existuju predmety kam treba chodit, aby si ucitel pametal vasu tvar, ale mozete si robit svoje veci, alebo su predmety kde vam su prednasky nanic, a staci sa pripravit z materialov z borca.
Takze moja rada - zistuj od starsich studentov co a ako s tymito predmetmi. My mame taky skvely portal vseborec.cz, neviem, ci sa vyskytuje cosi taketo aj inde. Krasa tohoto serveru je v tom, ze tam mas zapracovane nazory kolegov na predmety aj ucitelov - co zahrna napriklad poznamky typu "dava si zalezat na mikro, ale makro ju nezaujima" - co vam pomoze usmernit pripravu, alebo "pocas pripravy odchadza na 20 minut z miestnosti" - co vam zas napovie, ze tahak sa vam zide aj ked idete na ustnu
Tento server jednak pomaha v tom, ze clovek vie kde si co moze dovolit - spatne napriklad viem, ze na Ekonomii velmi nepotrebujem prednasky, ale na cvicenia musim chodit, pripravovat sa na ne poctivo, a nemam si zapisat Duskovu. - pripadne existuju predmety kam treba chodit, aby si ucitel pametal vasu tvar, ale mozete si robit svoje veci, alebo su predmety kde vam su prednasky nanic, a staci sa pripravit z materialov z borca.