Aký Im messenger?

Všetko ohľadom Linuxu...
cRaCk
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aký Im messenger?

Príspevok od používateľa cRaCk »

Chcel by som sa spýtať aký používate IM messengner..ja používam pidgin ale nejak mi nevyhovuje..hlavne preto lebo by neukazuje kto sa prihlásil aj keď som ten pulgin aktivoval.. :/ ktorý im by ste mi teda poradili?? alebo ako by som sa zbavil tej chybi v pidgine..thx
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Kopete :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

A aký plugin si to vlastne aktivoval? Používaš Guifications?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Nastroje :arrow: Sledovanie priatelov (po anglicky myslim Tools >> Add Buddy pounce)
tam si mozes nastavit (pre kazdy kontakt zvlast) rozne akcie, na ktore chces byt upozorneny - prihlasenie, odhlasenie, zacne pisat spravu, stane sa nepritomny atd..

btw..nie je Kopete robene pre KDE graficke prostredie?

\\predpokladam, ze nepotrebujes vzdy vediet, kto sa kedy prihlasil..ja mam cca 80 kontaktov a mam tam permanentne priradene akcie pre 6 ludi..ak od niekoho nieco potrebujem, tak si dam jednorazovu akciu :)
cRaCk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

A aký plugin si to vlastne aktivoval? Používaš Guifications?
čiže mám Buddy state notification..aa no to druhé nepoužívam..ako to nainštalovať??

to: konyk87
jj..Kopete je pre KDE a ja mám Kubuntu..čiže ho mám..ale chcel by som rozbehať ten pidgin.. :) myslím že je lepší..
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

myslim ze kopete ma viacej funkcii, kubuntu mi ani nespominaj... ubuntu je skvele ale kubuntu s kde4 :? hroza to je, odpad
slovy88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovy88 »

konyk87 napísal:Nastroje :arrow: Sledovanie priatelov (po anglicky myslim Tools >> Add Buddy pounce)
tam si mozes nastavit (pre kazdy kontakt zvlast) rozne akcie, na ktore chces byt upozorneny - prihlasenie, odhlasenie, zacne pisat spravu, stane sa nepritomny atd..

btw..nie je Kopete robene pre KDE graficke prostredie?

\\predpokladam, ze nepotrebujes vzdy vediet, kto sa kedy prihlasil..ja mam cca 80 kontaktov a mam tam permanentne priradene akcie pre 6 ludi..ak od niekoho nieco potrebujem, tak si dam jednorazovu akciu :)
Ved na tom az tak nezalezi bezproblemov to pojde aj na KDE

btw: skusal si plugin-> pidgin-libnotify plugin ?

Pidgin ma vyhodu v tom ze sa daju posielat subory, neviem ako kopete ale ten tuto funkciu nemal ked som ho pouzil naposledy.
Vyhoda pidgin je taktiez plugin na Facebook s kt. mozes chatovat na facebooku
cRaCk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

btw: skusal si plugin-> pidgin-libnotify plugin ?
no ešte nie..ale som si ho teraz stiahol aa keď ho dam inšťalovať tak pri prýkaze make mi napíše že
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
ako to nainštalujem?? thx :)
chrono
VIP
VIP

Veď si to nainštaluj normálnym spôsobom (cez správcu balíčkov; netuším. ako sa to volá v tvojej distribúcii, ale určite tam na to máš nejakú peknú grafickú aplikáciu, v ktorej stačí pár krát kliknúť...).
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

chrono napísal:.... (cez správcu balíčkov; netuším. ako sa to volá v tvojej distribúcii, ale určite tam na to máš nejakú peknú grafickú aplikáciu, v ktorej stačí pár krát kliknúť...).
Adept :) Sem tam som ale mal dojem, ze ma sluzit na nieco ine :D

Co sa tyka problem. Si si isty, ze ten plugin nemas? Ze nie je iba neaktivny? Pozri sa do menu pidgina, tools, plugins a tam si to skontroluj. Ako ti uz bolo povedane. :)
slovy88
Light Expert
Light Expert

nainstalujes ho takto:
otvor si terminal(console)
natukaj:

Kód: Vybrať všetko

sudo apt-get install pidgin-libnotify
Enter
naukaj heslo
Enter
chod do pidgin a tam si ho aktivuj
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Na každej distribúcii založenej na Debiane (ale aj na Debiane) je najlepší front-end na apt aptitude. :wink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Aptitude_(program)

Messenger buď Pidgin na Gnome alebo Kopete na KDE. :)
cRaCk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

dik za help :) nainstaloval som ten pulgin pomocou toho apt-get install prikazu :) aa vsetko uz ide :)
chrono
VIP
VIP

slovy88 napísal:...
Aký zmysel má použiť príkaz, o ktorom väčšina používateľov ani nevie čo presne robí (a navyše pri ktorom treba hádať správny názov balíčka)? Nebolo by jednoduchšie odporučiť grafickú nadstavbu, v ktorej sa dajú balíčky pohodlne vyhľadávať... ?
slovy88
Light Expert
Light Expert

chrono napísal:Aký zmysel má použiť príkaz, o ktorom väčšina používateľov ani nevie čo presne robí (a navyše pri ktorom treba hádať správny názov balíčka)? Nebolo by jednoduchšie odporučiť grafickú nadstavbu, v ktorej sa dajú balíčky pohodlne vyhľadávať... ?
zmysel to ma napriklad taky ze je to (1)rychlejsie kym sa ti nacita synaptic tak uz to mas davno nainstalovane. (2)Nemusis vysvetlovat kam ma niekto klika atd staci povedat napis prikaz do konzoly.(3)v pripade chyby ti to chybu okamzite vypise a je jednoduhsie zistit pricinu.

To ze tomu nerozumie to nic neznamena sak sa nauci casom ked bude pouzivat ubuntu sa s nim bude stretavat coraz castejsie az ho raz bude pisat sam. Je to jeden z tych zakladnych....sudo(prava admina) apt-get(aplikacia) install(co chces robit) a balicek
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ináč dá sa aj hľadať, dá sa zistiť príkazom

apt-cache search pidgin

vypíše všetky balíky podľa názvu alebo opisu "pidgin".

Oplatí sa skúsiť aptitude ten je tiež command line app ale predsa jednoduchý a ešte lepší ako synaptic.
Napísať odpoveď