Aký Im messenger?
-
cRaCk
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Aký Im messenger?
Chcel by som sa spýtať aký používate IM messengner..ja používam pidgin ale nejak mi nevyhovuje..hlavne preto lebo by neukazuje kto sa prihlásil aj keď som ten pulgin aktivoval..
ktorý im by ste mi teda poradili?? alebo ako by som sa zbavil tej chybi v pidgine..thx
Nastroje
Sledovanie priatelov (po anglicky myslim Tools >> Add Buddy pounce)
tam si mozes nastavit (pre kazdy kontakt zvlast) rozne akcie, na ktore chces byt upozorneny - prihlasenie, odhlasenie, zacne pisat spravu, stane sa nepritomny atd..
btw..nie je Kopete robene pre KDE graficke prostredie?
\\predpokladam, ze nepotrebujes vzdy vediet, kto sa kedy prihlasil..ja mam cca 80 kontaktov a mam tam permanentne priradene akcie pre 6 ludi..ak od niekoho nieco potrebujem, tak si dam jednorazovu akciu
tam si mozes nastavit (pre kazdy kontakt zvlast) rozne akcie, na ktore chces byt upozorneny - prihlasenie, odhlasenie, zacne pisat spravu, stane sa nepritomny atd..
\\predpokladam, ze nepotrebujes vzdy vediet, kto sa kedy prihlasil..ja mam cca 80 kontaktov a mam tam permanentne priradene akcie pre 6 ludi..ak od niekoho nieco potrebujem, tak si dam jednorazovu akciu
Ved na tom az tak nezalezi bezproblemov to pojde aj na KDEkonyk87 napísal:NastrojeSledovanie priatelov (po anglicky myslim Tools >> Add Buddy pounce)
btw: skusal si plugin-> pidgin-libnotify plugin ?
Pidgin ma vyhodu v tom ze sa daju posielat subory, neviem ako kopete ale ten tuto funkciu nemal ked som ho pouzil naposledy.
Vyhoda pidgin je taktiez plugin na Facebook s kt. mozes chatovat na facebooku
Adeptchrono napísal:.... (cez správcu balíčkov; netuším. ako sa to volá v tvojej distribúcii, ale určite tam na to máš nejakú peknú grafickú aplikáciu, v ktorej stačí pár krát kliknúť...).
Co sa tyka problem. Si si isty, ze ten plugin nemas? Ze nie je iba neaktivny? Pozri sa do menu pidgina, tools, plugins a tam si to skontroluj. Ako ti uz bolo povedane.
nainstalujes ho takto:
otvor si terminal(console)
natukaj:
Enter
naukaj heslo
Enter
chod do pidgin a tam si ho aktivuj
otvor si terminal(console)
natukaj:
Kód: Vybrať všetko
sudo apt-get install pidgin-libnotifynaukaj heslo
Enter
chod do pidgin a tam si ho aktivuj
Na každej distribúcii založenej na Debiane (ale aj na Debiane) je najlepší front-end na apt aptitude.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aptitude_(program)
Messenger buď Pidgin na Gnome alebo Kopete na KDE.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aptitude_(program)
Messenger buď Pidgin na Gnome alebo Kopete na KDE.
zmysel to ma napriklad taky ze je to (1)rychlejsie kym sa ti nacita synaptic tak uz to mas davno nainstalovane. (2)Nemusis vysvetlovat kam ma niekto klika atd staci povedat napis prikaz do konzoly.(3)v pripade chyby ti to chybu okamzite vypise a je jednoduhsie zistit pricinu.chrono napísal:Aký zmysel má použiť príkaz, o ktorom väčšina používateľov ani nevie čo presne robí (a navyše pri ktorom treba hádať správny názov balíčka)? Nebolo by jednoduchšie odporučiť grafickú nadstavbu, v ktorej sa dajú balíčky pohodlne vyhľadávať... ?
To ze tomu nerozumie to nic neznamena sak sa nauci casom ked bude pouzivat ubuntu sa s nim bude stretavat coraz castejsie az ho raz bude pisat sam. Je to jeden z tych zakladnych....sudo(prava admina) apt-get(aplikacia) install(co chces robit) a balicek