popripade mate skusenosti s tymto druhom cesty http://www.interrailnet.com/interrail_g ... rrency=eur
cesta po europe
cesta po europe
zdravim, boli ste niekto na ceste po europe, alebo nieco podobne. chystame sa s kamosmi prezriet nejake mesta, Londyn, Pariz, Amsterdam, Brusel a tak... treba este nasetrit dake eura
popripade mate skusenosti s tymto druhom cesty http://www.interrailnet.com/interrail_g ... rrency=eur
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
kolega bol minuly rok na dacom obdobnom, ale na motorkach, na vlastnu past a po vychodnej europe. ma si to tento rok zopakovat, tak by som sa rad pridal, lebo historky co mi hovoril stali za to. napriklad take albansko ako povojnova krajina vraj nie je hrozostrasna, ale ludia su tam privetivy, je to bezpecne a nemaju problem vas na noc prichylit ak napriklad starcekovi narubete drevo alebo dakedy uplne nezistne
vraj ich netesi, ze maju vo svete zle meno a radi by trosku nakopli cestovny ruch, nakolko krajinu maju krasnu, pamiatky su tam tiez zaujimave ale je to tam ako v kazdej povojnovej krajine dost kontrastne...
neviem sry za ten nick 
nasadil chrobaka?
to je dobre.
ratali sme ze dokopy to bolo mozno 700 € ale to uz zo vsetkymi prkotinami (jedlo,ubytovanie daka zabava )
neviem mne to poslal kamos (ale spolocnost vsetky europske vlaky by to mali byt) okrem dakych TGV alebo tak asi. ale aj tak toto by bola najlepsia investicia. a myslim ze je to dobre. 22 dni neobmedzene za 309 € je dobre(btw neviem ci neobmedzene uplne to som sa chcel spytat ci nema niekto skusenost)
nasadil chrobaka?
neviem mne to poslal kamos (ale spolocnost vsetky europske vlaky by to mali byt) okrem dakych TGV alebo tak asi. ale aj tak toto by bola najlepsia investicia. a myslim ze je to dobre. 22 dni neobmedzene za 309 € je dobre(btw neviem ci neobmedzene uplne to som sa chcel spytat ci nema niekto skusenost)
spolocnost su europske vlaky len mozes cestovat vsade okrem rodnej zeme (SVK)
ale to je plan tvoj co ches vidiet
ziadny zajazd ty si zaplatis za 309€ za vlaky a po celej europe mozes behat 22 dni. Mesta si vyberies kde chces ist a ubytovanie, jedlo si platis z vrecka. napr. chceme vidiet Pariz, Londyn, Amsterdam ... tak si naplanujeme kade pojdeme vlakom
a jednoducho nastupime a ideme. v niektorom meste zastavim prespime. samozrejemsa bude mozno aj vo vlaku 
ale to je plan tvoj co ches vidiet
-
mehmed
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja som bol toto leto v St. Tropez, bol som tam s 7mimi kamarátmi, šli sme prenajatým autom, pozreli sme viac-menej zbežne 6 štátov a vyšlo ma to 4-5 tisíc. 7 dní. Rakúsko, Taliansko, Monako, Francúzsko - tam sme kvasili najdlhšie, hral som s kamarátmi na ulici na gitarách a aj som si zarobil na cestu späť, cez deň na pláži sme lehnili a vytŕčali pupky proti smeru gravitácie..
Potom späť cez Taliansko → Švajčiarsko [St. Moritz] → Tirolsko v Rakúsku, potom Neuschwanstein v Nemecku, a Rakúskom potom domov, bolo to pekné dosť.
Môj brat starší tiež zvykol s kamarátom cestovať stopom. Zobrali gitary a poďho k moru. Dá sa aj tak vyžiť, pokiaľ sa človek zmieri s určitou mierou sockárčenia a tiež nižšieho štandardu.
Potom späť cez Taliansko → Švajčiarsko [St. Moritz] → Tirolsko v Rakúsku, potom Neuschwanstein v Nemecku, a Rakúskom potom domov, bolo to pekné dosť.
Môj brat starší tiež zvykol s kamarátom cestovať stopom. Zobrali gitary a poďho k moru. Dá sa aj tak vyžiť, pokiaľ sa človek zmieri s určitou mierou sockárčenia a tiež nižšieho štandardu.
Hm ta cena 300 e na 22 dni je zaujimava len si to precitaj pozorne, lebo nie je to zas take ze hocikde sadnem a hocikedy idem
Tvojich 700€ no.. Ked chces kus pobehat napr aj Pariz a tam je co pozerat mesiac, nie ze ostanem na 3 dni - tak pocitaj metro (aj ked zrovna v parizi maju metro vynikajuco riesenie), aku taku stravu a hoci mnohe je zadarmo, niektore vstupne ti pekne zdvihne naklady.
Vikend v Parizi s tym ze nieco vidis, niekde prespis a nieco zjes - kludne okolo 200€ a to si este len v jednom meste.
Tam som bol v juni tak viem dost presne co a ako.
Akonahle chces absolvovat akukolvek zabavu - diskoteku a podobne kraviny pocitaj s velkym zvysenim nakladov.
Ale samozrejme vsetko sa da ustrazit len to treba dobre naplanovat a prakticky kazdu vec doma 3x skontrolvat na nete co a ako.
Ja skor uvazujem cez leto cestu okolo slovenska na bicykli, s kratkymi "vypadmi" do okolitych statov, rozmyslam o vylete do Srbska a v dlhsom casovom horizonte o ceste smerom na Krym
Tvojich 700€ no.. Ked chces kus pobehat napr aj Pariz a tam je co pozerat mesiac, nie ze ostanem na 3 dni - tak pocitaj metro (aj ked zrovna v parizi maju metro vynikajuco riesenie), aku taku stravu a hoci mnohe je zadarmo, niektore vstupne ti pekne zdvihne naklady.
Vikend v Parizi s tym ze nieco vidis, niekde prespis a nieco zjes - kludne okolo 200€ a to si este len v jednom meste.
Tam som bol v juni tak viem dost presne co a ako.
Akonahle chces absolvovat akukolvek zabavu - diskoteku a podobne kraviny pocitaj s velkym zvysenim nakladov.
Ale samozrejme vsetko sa da ustrazit len to treba dobre naplanovat a prakticky kazdu vec doma 3x skontrolvat na nete co a ako.
Ja skor uvazujem cez leto cestu okolo slovenska na bicykli, s kratkymi "vypadmi" do okolitych statov, rozmyslam o vylete do Srbska a v dlhsom casovom horizonte o ceste smerom na Krym
ako to tych 22 dni je non-stop (nevztahuje sa mozno a nejake TGV a podobne veci myslim) su tu kao osobitne podmienky uvedene tieto:
Osobitné pravidlá / tarify môžu platiť pre konkrétne vlaky.
Držiteľ musí platiť poplatky a príplatky, najmä tých, ktoré sa vyberajú za:
* (Povinné) miestenky (niekedy aj vrátane služieb
* Použitie globálnych cien vlakov s povinnou rezerváciou
* Použitie na spanie ubytovania (ležadlových, postele a sleeperettes)
* Použitie kabín, kotvísk a reclining sedadiel pre lode lodné spoločnosti
* Sezóna doplnky počas mesiaca júna až septembra na lodné linky Superfast Ferries a Blue Star Ferries medzi Talianskom a Gréckom
* Prístavných poplatkov
* Jedlá, ktoré sú uvedené v doplnení niektorých vlakov
* Iné služby ponúkané na palubách vlakov (telefón, noviny, atď)
a k tej cene 700€ to je priblizne, spat sa budeme snazit v noci vo vlaku, alebo nam staci daky hostel co je dakych 10€ na noc. jedlo si bereme dake a co sa prestravujeme este v dakych fast-foodoch, bufetoch. mozno dake to vstupne niekde.
Osobitné pravidlá / tarify môžu platiť pre konkrétne vlaky.
Držiteľ musí platiť poplatky a príplatky, najmä tých, ktoré sa vyberajú za:
* (Povinné) miestenky (niekedy aj vrátane služieb
* Použitie globálnych cien vlakov s povinnou rezerváciou
* Použitie na spanie ubytovania (ležadlových, postele a sleeperettes)
* Použitie kabín, kotvísk a reclining sedadiel pre lode lodné spoločnosti
* Sezóna doplnky počas mesiaca júna až septembra na lodné linky Superfast Ferries a Blue Star Ferries medzi Talianskom a Gréckom
* Prístavných poplatkov
* Jedlá, ktoré sú uvedené v doplnení niektorých vlakov
* Iné služby ponúkané na palubách vlakov (telefón, noviny, atď)
a k tej cene 700€ to je priblizne, spat sa budeme snazit v noci vo vlaku, alebo nam staci daky hostel co je dakych 10€ na noc. jedlo si bereme dake a co sa prestravujeme este v dakych fast-foodoch, bufetoch. mozno dake to vstupne niekde.
aaa tak precestovat EU takto vlakom je moj sen, mozno pojdeme s kamoskou az na druhy rok v lete, inak to nam nevychaza
a okrem toho zakladneho cestovneho to vyzera na nejake poplatky, ktore na krajina individualne a tiez nemozes ist vsetkymi typmi vlakov (ale zda sa mi , ze vo Fr mozes ist TGV
)
plus chystame sa vyuzit stranky couchsurfingu a hospitalityclubu na prenocovanie, takze sa nam tym znizia naklady
vsetko je to v teoretickej rovine, ale bola by to nezabudnutelna cesta ak by si takto siel
a okrem toho zakladneho cestovneho to vyzera na nejake poplatky, ktore na krajina individualne a tiez nemozes ist vsetkymi typmi vlakov (ale zda sa mi , ze vo Fr mozes ist TGV
plus chystame sa vyuzit stranky couchsurfingu a hospitalityclubu na prenocovanie, takze sa nam tym znizia naklady
vsetko je to v teoretickej rovine, ale bola by to nezabudnutelna cesta ak by si takto siel