cesta po europe

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

cesta po europe

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

zdravim, boli ste niekto na ceste po europe, alebo nieco podobne. chystame sa s kamosmi prezriet nejake mesta, Londyn, Pariz, Amsterdam, Brusel a tak... treba este nasetrit dake eura :)
popripade mate skusenosti s tymto druhom cesty http://www.interrailnet.com/interrail_g ... rrency=eur
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

ja som nad tymto niekedy premyslal,velmi rad cestujem a taketo nieco by bolo priam cestovatelskou lahodkou,dal si mi veru chrobaka do hlavy lebo ta cena nie je az taka horibilna,takze ked trosku posetrim porozmyslam aj ja nad takymto EuroTripom :)
ale moc som ti asi nepomohol :oops:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

kolega bol minuly rok na dacom obdobnom, ale na motorkach, na vlastnu past a po vychodnej europe. ma si to tento rok zopakovat, tak by som sa rad pridal, lebo historky co mi hovoril stali za to. napriklad take albansko ako povojnova krajina vraj nie je hrozostrasna, ale ludia su tam privetivy, je to bezpecne a nemaju problem vas na noc prichylit ak napriklad starcekovi narubete drevo alebo dakedy uplne nezistne :) vraj ich netesi, ze maju vo svete zle meno a radi by trosku nakopli cestovny ruch, nakolko krajinu maju krasnu, pamiatky su tam tiez zaujimave ale je to tam ako v kazdej povojnovej krajine dost kontrastne...
Vlado6230
Star
Star

na motorkach to neni ono mozno aspon podla mna. ale takto sa tesim ten euro listok je super a cestoval niekto tak?? a djextreme podla mna to nieje az tak drahe tiez :)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

zaujimalo by ma vsak co to je za spolocnost a ako sa to realizuje,moc som sa tou strankou nezaoberal,inak ako si k nej prisiel?

BTW. preco moj nick nevie skoro nikto napisat spravne??? :roll:
Vlado6230
Star
Star

neviem sry za ten nick :D
nasadil chrobaka? :D to je dobre. :) ratali sme ze dokopy to bolo mozno 700 € ale to uz zo vsetkymi prkotinami (jedlo,ubytovanie daka zabava )

neviem mne to poslal kamos (ale spolocnost vsetky europske vlaky by to mali byt) okrem dakych TGV alebo tak asi. ale aj tak toto by bola najlepsia investicia. a myslim ze je to dobre. 22 dni neobmedzene za 309 € je dobre(btw neviem ci neobmedzene uplne to som sa chcel spytat ci nema niekto skusenost)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

a kde napriklad cely zajazd zacina,co to je za spolocnost? :roll: inak ta cena je super
Vlado6230
Star
Star

spolocnost su europske vlaky len mozes cestovat vsade okrem rodnej zeme (SVK)
ale to je plan tvoj co ches vidiet :) ziadny zajazd ty si zaplatis za 309€ za vlaky a po celej europe mozes behat 22 dni. Mesta si vyberies kde chces ist a ubytovanie, jedlo si platis z vrecka. napr. chceme vidiet Pariz, Londyn, Amsterdam ... tak si naplanujeme kade pojdeme vlakom :) a jednoducho nastupime a ideme. v niektorom meste zastavim prespime. samozrejemsa bude mozno aj vo vlaku :)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

aha,tak to uz je ine...ta cena sa tyka teda iba vlakov :roll: lenze to ubytovanie a jedlo,pripadne vstupy tu cenu minimalne zdvojnasobia...ale v kazdom pripade to moze byt super :)
Vlado6230
Star
Star

no presne tych 309€ je za vlak a tych 700€ to je to co nas to cele bude zhruba stat ked tak pocitame :) podla nasho planu atd... a super je to ze ides kde chces ist ty a ze tam ostanes ako dlho chces ty !!!
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ale to je 21 000 a to je uz celkom dobra suma,to radsej pojdem na dovolenku v lete s priatelkou a za toto mi uz vyjde slusna :)
Vlado6230
Star
Star

no ako chces. podla mna je vsak lepsie pobehat celu europu skoro vsetky velkomesta (Londyn, Pariz, Brussel, Amsterdam, Berlin ....) a za tak malo(podla mna) a inak to neni presne mozno to bude menej mozno viac :)

:arrow: ale spat cestoval niekto uz tak ??
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

ja som bol toto leto v St. Tropez, bol som tam s 7mimi kamarátmi, šli sme prenajatým autom, pozreli sme viac-menej zbežne 6 štátov a vyšlo ma to 4-5 tisíc. 7 dní. Rakúsko, Taliansko, Monako, Francúzsko - tam sme kvasili najdlhšie, hral som s kamarátmi na ulici na gitarách a aj som si zarobil na cestu späť, cez deň na pláži sme lehnili a vytŕčali pupky proti smeru gravitácie..
Potom späť cez Taliansko → Švajčiarsko [St. Moritz] → Tirolsko v Rakúsku, potom Neuschwanstein v Nemecku, a Rakúskom potom domov, bolo to pekné dosť.

Môj brat starší tiež zvykol s kamarátom cestovať stopom. Zobrali gitary a poďho k moru. Dá sa aj tak vyžiť, pokiaľ sa človek zmieri s určitou mierou sockárčenia a tiež nižšieho štandardu. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hm ta cena 300 e na 22 dni je zaujimava len si to precitaj pozorne, lebo nie je to zas take ze hocikde sadnem a hocikedy idem :wink:
Tvojich 700€ no.. Ked chces kus pobehat napr aj Pariz a tam je co pozerat mesiac, nie ze ostanem na 3 dni - tak pocitaj metro (aj ked zrovna v parizi maju metro vynikajuco riesenie), aku taku stravu a hoci mnohe je zadarmo, niektore vstupne ti pekne zdvihne naklady.
Vikend v Parizi s tym ze nieco vidis, niekde prespis a nieco zjes - kludne okolo 200€ a to si este len v jednom meste.
Tam som bol v juni tak viem dost presne co a ako.
Akonahle chces absolvovat akukolvek zabavu - diskoteku a podobne kraviny pocitaj s velkym zvysenim nakladov.
Ale samozrejme vsetko sa da ustrazit len to treba dobre naplanovat a prakticky kazdu vec doma 3x skontrolvat na nete co a ako.

Ja skor uvazujem cez leto cestu okolo slovenska na bicykli, s kratkymi "vypadmi" do okolitych statov, rozmyslam o vylete do Srbska a v dlhsom casovom horizonte o ceste smerom na Krym :P
Vlado6230
Star
Star

ako to tych 22 dni je non-stop (nevztahuje sa mozno a nejake TGV a podobne veci myslim) su tu kao osobitne podmienky uvedene tieto:
Osobitné pravidlá / tarify môžu platiť pre konkrétne vlaky.
Držiteľ musí platiť poplatky a príplatky, najmä tých, ktoré sa vyberajú za:

* (Povinné) miestenky (niekedy aj vrátane služieb
* Použitie globálnych cien vlakov s povinnou rezerváciou
* Použitie na spanie ubytovania (ležadlových, postele a sleeperettes)
* Použitie kabín, kotvísk a reclining sedadiel pre lode lodné spoločnosti
* Sezóna doplnky počas mesiaca júna až septembra na lodné linky Superfast Ferries a Blue Star Ferries medzi Talianskom a Gréckom
* Prístavných poplatkov
* Jedlá, ktoré sú uvedené v doplnení niektorých vlakov
* Iné služby ponúkané na palubách vlakov (telefón, noviny, atď)

a k tej cene 700€ to je priblizne, spat sa budeme snazit v noci vo vlaku, alebo nam staci daky hostel co je dakych 10€ na noc. jedlo si bereme dake a co sa prestravujeme este v dakych fast-foodoch, bufetoch. mozno dake to vstupne niekde.
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

aaa tak precestovat EU takto vlakom je moj sen, mozno pojdeme s kamoskou az na druhy rok v lete, inak to nam nevychaza

a okrem toho zakladneho cestovneho to vyzera na nejake poplatky, ktore na krajina individualne a tiez nemozes ist vsetkymi typmi vlakov (ale zda sa mi , ze vo Fr mozes ist TGV :) )

plus chystame sa vyuzit stranky couchsurfingu a hospitalityclubu na prenocovanie, takze sa nam tym znizia naklady

vsetko je to v teoretickej rovine, ale bola by to nezabudnutelna cesta ak by si takto siel :)
Vlado6230
Star
Star

tak to je fajn, s tym TGV si ma potesila :)
a trocha mi vysvetli toto :arrow: chystame sa vyuzit stranky couchsurfingu a hospitalityclubu na prenocovanie, takze sa nam tym znizia naklady.

mi rozmyslame nad cestou v noci hlavne vo vlaku, a dake hosteli na ibytovanie to je lacne.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Couchsurfing a hospitalityclub je o tom, ze si tam podas "inzerat" a niekto ti ponukne ubytovanie u seba doma. Relativne dost sa to vyuziva napriklad u nas na intrakoch - v novembri bol u kamaratky nemec, teraz su pre zmenu u kamarata dve cinanky.
Vlado6230
Star
Star

hm aha, celkom zaujimave (oplati sa to teda) a ten inzerat podas v tej krajne, cez net ze vecer potrebujeme 6 niekde prespat :D ? ci ako? lebo mi to pripada take divne. ako to je teda.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ano, takto to presne funguje :)
Napísať odpoveď