Je*nuta učiteľka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Ďuri12
Expert
Expert

Je*nuta učiteľka

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

Moja kamoška má menší problém s jednou učiteľkou.Chodí na základnú a zo slovenčiny jej vychádza dvojka.Priemer má 1,7 a tá učiteľka jej chce dať 3.Jej spolužiačke tiež chce dať 3 a priemer má 1,3.Jej mama už rozprávala s tou učiteľkou ale stále jej chce dať 3.Riaditeľka s tým tiež nič neurobí.

Dá sa s tým niečo urobiť?
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ak ma priemer 1,3 tak to vyzera na zaujatost, a ako si spravne opisal, tzv. chorobnu je*nutosť. No ak s tym nic neurobi manka ani riaditelka (ta musi trpiet tymto postihnutim tiez), tak nech pride tatko a urobi tam poriadnu rošádu. Ani keby jaka neaktivna, drza, hnusna a neviem jaka bola tak nema pravo jej o dva stupne znizit znamku.
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

staznost na ministerstvo??? pripadne poziadat o nejake komisionalne preskusanie ak si mysli ze to urcite urobi lepsie ako na 3 alebo este jedna moznost a vyriesit to rucne bez slov :D :lol:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ďuri12: Učiteľkine argumenty? O akom ročníku sa bavíme?
Posledná možnosť je komisionálne preskúšanie, no tam by is na nej tá učiteľka zgustla.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ved trojka je nahodou perfektna :D ale priemer 1,3 a chce dat rojku to je uz dost okate podla mna . Neviem ako to riesila v rozhovore jej mama ale podla mna trosku temperamentnejsim rozhovorm by sa z toho dala vykresat aj jednotka. Ked uz sa to neda slusne , tak treba trosku pritvrdit , ked si necha brnkat po nose tak to neni moc dobre.
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

lenze pri priemere 1,3 predsa jej nemoze dat 3 a ak s tym nepomoze riaditel a ani rodic,tak ako hovorim...staznost na ministerstve to vyriesit moze,resp. musi :)
molotov356
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa molotov356 »

Ked bude vyvijať aktivity na učitelku ta si na nu ešte viac zasadne. Ale mne by to naje.... poriadne
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

nie vzdy su znamky zrkadlom vedomosti. Nikde nieje napisane, ze pri priemere 1,3 musi dostat jednotku. Znamky su len "pomocnym hodnotenim". Radsej nech mlci, a fakt neodporucam to komisionalne preskusanie, lebo ako tu pisali, zgustne si na nej a este moze dostat dievca aj stvorku
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

jin: Na komisionalnom nemusi skusat presne ta ucitelka, alebo sa milim?
Alebo este mozno rozhovor s inou ucitelkou a nech ju ta presvedi (predsa kolega ucitel ma lepsiu poziciu ako rodic)
si myslim :)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ďuri12:Take je*le ucitelky su asi na celom slovensku nie len tam u vas, aj mne vychadza zo sloviny 1,6 (ani som nejak nerozmyslal o 1 zo sloviny kludne mi postacuje 2) a ona mi vcera povie, ze to s tebou vyzera az na 3, este si napises pisomku z opakovania,tak nema cloveka je*nut, tote ucitelky su v dnesnej dobe cisto prije**ne :x.
btw:9 rocnik
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

jin napísal:Ďuri12: Učiteľkine argumenty? O akom ročníku sa bavíme?
Tak to neviem a chodí do 8. ročníka.

V podstate ta trojka nie je zlá známka ale keďže je to 8. ročník tak pre tú trojku by mohla mať problém dostať sa na nejakú lepšiu školu.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

a riaditelka musi byt tiez poriadna <>, ako moze tolerovat ze ucitel da ziakovy s priemerom 1.3 trojku?? :roll:
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Su ucitelia ktory ignoruju priemer, napriklad u nasej dejepisarky dostanes 4, potom 1,1 a uz ti povie ze mas 1 lebo ze sa snazis, ale u nasej byvalej matikarky to tak nebolo, mal som 10x 1 a 1x 2 musel som si napisat z celeho polroka aby som mal 1...

ale teraz k veci, mala by to riesit aj cez vyssie moci ako skola ked to ani cez riaditlku nejde, neviem vsak ci by si potom nezasadla este viac na tvoju kamosku...
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

Výsledná známka je subjektívny názor daného vyučujúceho, ktorý sa môže na dáky priemer zvysoka... Pri výslednej známke nemusí zohľadňovať len dosiahnuté známky, ale takisto aj aktivitu na hodine, vyrušovanie, správanie a podobne. Pokiaľ nepoznáš celkové pozadie danej veci je ťažké zhodnotiť, kde je pravda.

Mal som obdobný zážitok, priemer na dva, ale výsledná tri. Prečo? Jednoducho mi to zdôvodnila tým, že ja ná tu dvojku nemám, čo bola teda aj z časti pravda, keďže známky som mal dobré občasne aj kvôli miernemu podvádzaniu ako ťahák či náhľad do susedovej písomky. Samozrejme, nenačapala ma, ale muselo jej byť jasné, že nie som taký zdatný ako sa prezentujem v písomkách, čo bolo vidieť v prípadných otázkach cez hodinu. Proste, niektorí učitelia sa striktne riadna priemerom, ale iní sú zase, ak to tak môžem nazvať, "moralisti". A ten, keď vidí, že na hodine robíš veľké kulové, zabávaš sa, alebo jasne vie, že odpisuješ, aj keď nemá dôkaz tak môžeš mať známky aj na 1 a dá ti dva.

S riaditeľom nevyriešiš v tejto situácii nič a dáke písanie výhražných dopisov na MŠ je tiež hlúposť. Jediné riešenie sú teda komisionálne skúšky, pri ktorých ťa, samozrejme, neskúša učiteľ, ktorý ťa učí, ale priamo šéf predmetovej komisie. Teda, pokiaľ si pamätám správne. Daný učiteľ môže byť ako prísediaci, ale skúšajúci je niekto iný.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

moosha napísal:Ani keby jaka neaktivna, drza, hnusna a neviem jaka bola tak nema pravo jej o dva stupne znizit znamku.
samozrejme, ze to pravo ma. odkial to mas, ze nie?
presne to vystihli Deco a este lepsie FT.
v konecnom dosledku v tom podla mna nebude to, ako sa sprava ucitelka, ale to, ako sa sprava ta slecna. lebo ako sa vravi, kazdy sme si strojcom vlastneho stastia...
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

jasne, prilis vela faktorov ovplyvnuje vyslednu znamku na vysvedceni... ale niekomu kto sa citi byt "poskodeny" o tazko vysvetlit... na komisionalnych skuskach skusa predseda komisie, ucitelka o ktorej sa tu bavime na komisionalkach skusat nebude. na tychto skuskach sa moze stat ze dostane 1 ale aj 5, takze asi by som to neriskoval a vzal tu trojku... hla, moj nazor
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Pozri ked ti vychadza 1,3 z niecoho, tak si schopny dostat na komisionalnych lepsie ako 3. Taky clovek urcite nieje debil aby to uplne zvrzal (aj ked stres a take veci no) Ja by som na jej mieste (ale to by som nemohol mat priemer 1,3 z nahody :-P) urcite komisionalne skusil... To jest moj nazor
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

BX, priemer nemusí vždy zodpovedať vedomostiam. Nedá sa povedať, že keď máš priemer 1,3 tak hneď vieš toho viac ako ten, čo má priemer rovný trom. Dôvod? Napríklad rôzne podvody pri písomkách a podobne. Keby že sa ma opýtaš na niečo, čo sme tento rok brali na ekonómii, nebudem ti vedieť povedať zhola nič. Ale v indexe svieti tak či tak A. Prečo? Všetko som to odpísal. Pokiaľ by sa niekto rozhodol vyskúšať ma ústne, som si istý, že by som mal Fx. Toto je, samozrejme, len príklad na známku vs. vedomosti, neporovnávam VŠ a SŠ. :wink:
P1N0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa P1N0 »

keby som bol na jej mieste tak sa s tou učiteľkou budem hádať a hádať :smt059 ale najskor by som jej povedal že keď mam priemer známok 1,3 tak mi 3 dať nemôže ani keby bola ministrom...poprípade nech sa jej opýta aké presne má známky lebo možno nemá niektoré zapísané :D
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

heh toto poznam kamos ma znamky 1 a 3 a vysledna znamka 3 .. odvovodnila nezdal sa jej na 2 ... :?
Napísať odpoveď