Je*nuta učiteľka
Je*nuta učiteľka
Moja kamoška má menší problém s jednou učiteľkou.Chodí na základnú a zo slovenčiny jej vychádza dvojka.Priemer má 1,7 a tá učiteľka jej chce dať 3.Jej spolužiačke tiež chce dať 3 a priemer má 1,3.Jej mama už rozprávala s tou učiteľkou ale stále jej chce dať 3.Riaditeľka s tým tiež nič neurobí.
Dá sa s tým niečo urobiť?
Dá sa s tým niečo urobiť?
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ak ma priemer 1,3 tak to vyzera na zaujatost, a ako si spravne opisal, tzv. chorobnu je*nutosť. No ak s tym nic neurobi manka ani riaditelka (ta musi trpiet tymto postihnutim tiez), tak nech pride tatko a urobi tam poriadnu rošádu. Ani keby jaka neaktivna, drza, hnusna a neviem jaka bola tak nema pravo jej o dva stupne znizit znamku.
ved trojka je nahodou perfektna
ale priemer 1,3 a chce dat rojku to je uz dost okate podla mna . Neviem ako to riesila v rozhovore jej mama ale podla mna trosku temperamentnejsim rozhovorm by sa z toho dala vykresat aj jednotka. Ked uz sa to neda slusne , tak treba trosku pritvrdit , ked si necha brnkat po nose tak to neni moc dobre.
-
molotov356
Medium Expert
Ďuri12:Take je*le ucitelky su asi na celom slovensku nie len tam u vas, aj mne vychadza zo sloviny 1,6 (ani som nejak nerozmyslal o 1 zo sloviny kludne mi postacuje 2) a ona mi vcera povie, ze to s tebou vyzera az na 3, este si napises pisomku z opakovania,tak nema cloveka je*nut, tote ucitelky su v dnesnej dobe cisto prije**ne
.
btw:9 rocnik
btw:9 rocnik
Su ucitelia ktory ignoruju priemer, napriklad u nasej dejepisarky dostanes 4, potom 1,1 a uz ti povie ze mas 1 lebo ze sa snazis, ale u nasej byvalej matikarky to tak nebolo, mal som 10x 1 a 1x 2 musel som si napisat z celeho polroka aby som mal 1...
ale teraz k veci, mala by to riesit aj cez vyssie moci ako skola ked to ani cez riaditlku nejde, neviem vsak ci by si potom nezasadla este viac na tvoju kamosku...
ale teraz k veci, mala by to riesit aj cez vyssie moci ako skola ked to ani cez riaditlku nejde, neviem vsak ci by si potom nezasadla este viac na tvoju kamosku...
Výsledná známka je subjektívny názor daného vyučujúceho, ktorý sa môže na dáky priemer zvysoka... Pri výslednej známke nemusí zohľadňovať len dosiahnuté známky, ale takisto aj aktivitu na hodine, vyrušovanie, správanie a podobne. Pokiaľ nepoznáš celkové pozadie danej veci je ťažké zhodnotiť, kde je pravda.
Mal som obdobný zážitok, priemer na dva, ale výsledná tri. Prečo? Jednoducho mi to zdôvodnila tým, že ja ná tu dvojku nemám, čo bola teda aj z časti pravda, keďže známky som mal dobré občasne aj kvôli miernemu podvádzaniu ako ťahák či náhľad do susedovej písomky. Samozrejme, nenačapala ma, ale muselo jej byť jasné, že nie som taký zdatný ako sa prezentujem v písomkách, čo bolo vidieť v prípadných otázkach cez hodinu. Proste, niektorí učitelia sa striktne riadna priemerom, ale iní sú zase, ak to tak môžem nazvať, "moralisti". A ten, keď vidí, že na hodine robíš veľké kulové, zabávaš sa, alebo jasne vie, že odpisuješ, aj keď nemá dôkaz tak môžeš mať známky aj na 1 a dá ti dva.
S riaditeľom nevyriešiš v tejto situácii nič a dáke písanie výhražných dopisov na MŠ je tiež hlúposť. Jediné riešenie sú teda komisionálne skúšky, pri ktorých ťa, samozrejme, neskúša učiteľ, ktorý ťa učí, ale priamo šéf predmetovej komisie. Teda, pokiaľ si pamätám správne. Daný učiteľ môže byť ako prísediaci, ale skúšajúci je niekto iný.
Mal som obdobný zážitok, priemer na dva, ale výsledná tri. Prečo? Jednoducho mi to zdôvodnila tým, že ja ná tu dvojku nemám, čo bola teda aj z časti pravda, keďže známky som mal dobré občasne aj kvôli miernemu podvádzaniu ako ťahák či náhľad do susedovej písomky. Samozrejme, nenačapala ma, ale muselo jej byť jasné, že nie som taký zdatný ako sa prezentujem v písomkách, čo bolo vidieť v prípadných otázkach cez hodinu. Proste, niektorí učitelia sa striktne riadna priemerom, ale iní sú zase, ak to tak môžem nazvať, "moralisti". A ten, keď vidí, že na hodine robíš veľké kulové, zabávaš sa, alebo jasne vie, že odpisuješ, aj keď nemá dôkaz tak môžeš mať známky aj na 1 a dá ti dva.
S riaditeľom nevyriešiš v tejto situácii nič a dáke písanie výhražných dopisov na MŠ je tiež hlúposť. Jediné riešenie sú teda komisionálne skúšky, pri ktorých ťa, samozrejme, neskúša učiteľ, ktorý ťa učí, ale priamo šéf predmetovej komisie. Teda, pokiaľ si pamätám správne. Daný učiteľ môže byť ako prísediaci, ale skúšajúci je niekto iný.
samozrejme, ze to pravo ma. odkial to mas, ze nie?moosha napísal:Ani keby jaka neaktivna, drza, hnusna a neviem jaka bola tak nema pravo jej o dva stupne znizit znamku.
presne to vystihli Deco a este lepsie FT.
v konecnom dosledku v tom podla mna nebude to, ako sa sprava ucitelka, ale to, ako sa sprava ta slecna. lebo ako sa vravi, kazdy sme si strojcom vlastneho stastia...
-
mr_margera
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
jasne, prilis vela faktorov ovplyvnuje vyslednu znamku na vysvedceni... ale niekomu kto sa citi byt "poskodeny" o tazko vysvetlit... na komisionalnych skuskach skusa predseda komisie, ucitelka o ktorej sa tu bavime na komisionalkach skusat nebude. na tychto skuskach sa moze stat ze dostane 1 ale aj 5, takze asi by som to neriskoval a vzal tu trojku... hla, moj nazor
BX, priemer nemusí vždy zodpovedať vedomostiam. Nedá sa povedať, že keď máš priemer 1,3 tak hneď vieš toho viac ako ten, čo má priemer rovný trom. Dôvod? Napríklad rôzne podvody pri písomkách a podobne. Keby že sa ma opýtaš na niečo, čo sme tento rok brali na ekonómii, nebudem ti vedieť povedať zhola nič. Ale v indexe svieti tak či tak A. Prečo? Všetko som to odpísal. Pokiaľ by sa niekto rozhodol vyskúšať ma ústne, som si istý, že by som mal Fx. Toto je, samozrejme, len príklad na známku vs. vedomosti, neporovnávam VŠ a SŠ.