moosha aspon vidim kto pozorne cita ma tam byt ze lavou rukou som uplne lava,neviemsi nou ani ostrihat nechty na pravej (ale to si asi kazdy spravne domyslel,teda dufam,pre istotu to pisem)
bleh ohryzanie nechtov neznasam takze ja mam stastie ze vynasli ten "stikac" na nechty
A k tomu ze lavaci su nadanejsi...z mojej rodiny je lavacka jedine sestra a sa vie lavou rukou divy,vie perfektne kreslit a veci s tym suvisiace....my zvysok rodiny nevieme kreslit vobec
Ja som v podstate čistokrvný ľavák , jediná vec, ktorú neviem robiť ľavou rukou je držať a pracovať s myšou počítača ...ale napríklad pri hokeji hrám pravou rukou a pri basketbale sa mi tiež lepšie ovláda lopta pravou...ale na nohy som zase pravák .
moosha napísal:No to nie si sama. Viac ludi si nevie pravou rukou ostrihat nechty na pravej ruke... .
to je problem noznic, nie toho ze ste na lavu ruku mantavi. ono zahnute manikurove noznicky su robene pre pravakov, lavu stranu trhaju, kupte si manikurove noznicky pre lavakov alebo obycajne rovne, tymi sa vam to podari.
ades napísal:to je problem noznic, nie toho ze ste na lavu ruku mantavi. ono zahnute manikurove noznicky su robene pre pravakov, lavu stranu trhaju, kupte si manikurove noznicky pre lavakov alebo obycajne rovne, tymi sa vam to podari.
a rovne manikurove noznicky? a navyse aj ked su zahnute do strany dokazu s nimi strihat aj lavaci...vsak si to skus...teda aspon tymi co mam doma
cvakatko na nechty rulluje... aj "kliesotvy" otvarac na konzervy, len neodporucam kupit v TESCO za 50sk/1,66€, ale investovat viac a mat to na viac ako jedno pouzitie
celkom "sranda" je lavou rukou kreslit tusovym perom mapy... rysovat, alebo robit ciary volnou rukou musim z prava do lava, lebo inak by som si vsetko rozmazal... vybral fakt skolu "pre lavakou"
Haslerka napísal:a rovne manikurove noznicky? a navyse aj ked su zahnute do strany dokazu s nimi strihat aj lavaci...vsak si to skus...teda aspon tymi co mam doma
rovnymi sa to da, ony maju ostrie na oboch brandzach. vacsina ohnutych iba na jednej. preto ked si striham obycajnymi manikurovymi noznickami lavou rukou nechty na pravej, tak mi to nechty prinajlepsom dotrha, ale v drvivej vacsine pripadov tak rozoserie, ani popisat to neviem. akoby mi koniec nechta presiel lisom ci co. ale niektorymi sa to da (take budu asi aj tie tvoje). doma mame asi 4 manikury a ani v jednej nie su take
ades aha ide o ostrie tak mi je to jasne ja si praveze rozsekam tymi rovnymi noznickami pravu ruku lavou...teraz som skusala tymi zahnutymi(a a no asi mam ostrie na oboch stranach) a celkom pekne mi odstrihlo bez ohladu na to ze prstu zostal cely ...ale zostavam verna svojim "kliestikom" istota je gulomet
inak aj ja som sa chcela preorientovat (na zaklade pribehu,ze jeden znamy ked pisal na tabulu sa neposuval iba si prehadzoval fixku z ruky do ruky....riadok zacal lavou a skoncil pravou) ale psychologicka mi povedala, ze mi moze z toho prepnut tak radsej neriskujem,uz mam toho na rovasi aj tak dost
Haslerka napísal:ades aha ide o ostrie tak mi je to jasne ja si praveze rozsekam tymi rovnymi noznickami pravu ruku lavou...teraz som skusala tymi zahnutymi(a a no asi mam ostrie na oboch stranach) a celkom pekne mi odstrihlo bez ohladu na to ze prstu zostal cely ...ale zostavam verna svojim "kliestikom" istota je gulomet
A co tak pilnik?
Ja mam lavacku uz tak vycvicenu, ze si na pravej ruke dokazem spravit gelove nechty+nail art. Kedysi sa pri tom tak triasla, ze lak bol vsade okolo, ale postupom casu som sa to naucila. Inak lavu ruku nepouzivam.
No napriklad s tym strihanim som mala tiez vzdy problem. Nikdy som nevedela noznicky poriadne chytit a aj to tak potom vyzeralo
uf pilnik lavou rukou to su nechty este viac rozsekane nez noznickami...vseobecne pilnik prilis nemusim...asi ho neviem dobre pouzit,proste mi nie je sympaticky ani na jednu ruku
ja som lavak ale ked som bol maly tak ma starka tak 5minut pokusal preucit na pravaka a nakoniec som skoncil tak ze dokazem dost dobre pouzivat obe ruky. takze som lavak ale sem tam sa chovam s rukami ako pravak. zaujimavost: dost casto som nevedel ako si chytit nozik a vidlicku kedze som dokazal jest tymito nastrojmi rovnako dobre. (mimochodom ako sa ma drzat pribor?)