Lavaci Vs. Pravaci

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Pravak alebo lavak?

pravak
179
82%
lavak
37
17%
prerobeny:D
3
1%

Celkom hlasov: 219

Haslerka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Haslerka »

moosha aspon vidim kto pozorne cita :P ma tam byt ze lavou rukou som uplne lava,neviemsi nou ani ostrihat nechty na pravej :) (ale to si asi kazdy spravne domyslel,teda dufam,pre istotu to pisem)
bleh ohryzanie nechtov neznasam takze ja mam stastie ze vynasli ten "stikac" na nechty :lol:

A k tomu ze lavaci su nadanejsi...z mojej rodiny je lavacka jedine sestra a sa vie lavou rukou divy,vie perfektne kreslit a veci s tym suvisiace....my zvysok rodiny nevieme kreslit vobec :)
Kenyon6
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenyon6 »

Ja som v podstate čistokrvný ľavák :D , jediná vec, ktorú neviem robiť ľavou rukou je držať a pracovať s myšou počítača :D...ale napríklad pri hokeji hrám pravou rukou a pri basketbale sa mi tiež lepšie ovláda lopta pravou...ale na nohy som zase pravák :D .
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

moosha napísal:No to nie si sama. Viac ludi si nevie pravou rukou ostrihat nechty na pravej ruke... :) .
to je problem noznic, nie toho ze ste na lavu ruku mantavi. ono zahnute manikurove noznicky su robene pre pravakov, lavu stranu trhaju, kupte si manikurove noznicky pre lavakov alebo obycajne rovne, tymi sa vam to podari.
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

Charger napísal:lavaci su chromy 8)
omg ty sa uz uvedom co vsade pises...
chromy si asi jedine ty.... nwm preco ta este nikto z modov nezablokoval
Haslerka
Light Star
Light Star

ades napísal:to je problem noznic, nie toho ze ste na lavu ruku mantavi. ono zahnute manikurove noznicky su robene pre pravakov, lavu stranu trhaju, kupte si manikurove noznicky pre lavakov alebo obycajne rovne, tymi sa vam to podari.
a rovne manikurove noznicky? a navyse aj ked su zahnute do strany dokazu s nimi strihat aj lavaci...vsak si to skus...teda aspon tymi co mam doma
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

:smt079 :smt001 :smt112 :smt098 :smt097 :smt119 :aasmile2: :cokolvek:
ja som pravak a aj ty smajlovia robia vsetko pravou rukou....
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cvakatko na nechty rulluje... aj "kliesotvy" otvarac na konzervy, len neodporucam kupit v TESCO za 50sk/1,66€, ale investovat viac a mat to na viac ako jedno pouzitie :wink:
celkom "sranda" je lavou rukou kreslit tusovym perom mapy... rysovat, alebo robit ciary volnou rukou musim z prava do lava, lebo inak by som si vsetko rozmazal... vybral fakt skolu "pre lavakou" :roll:
ades
Guru
Guru

Haslerka napísal:a rovne manikurove noznicky? a navyse aj ked su zahnute do strany dokazu s nimi strihat aj lavaci...vsak si to skus...teda aspon tymi co mam doma
rovnymi sa to da, ony maju ostrie na oboch brandzach. vacsina ohnutych iba na jednej. preto ked si striham obycajnymi manikurovymi noznickami lavou rukou nechty na pravej, tak mi to nechty prinajlepsom dotrha, ale v drvivej vacsine pripadov tak rozoserie, ani popisat to neviem. akoby mi koniec nechta presiel lisom ci co. ale niektorymi sa to da (take budu asi aj tie tvoje). doma mame asi 4 manikury a ani v jednej nie su take :)
Haslerka
Light Star
Light Star

ades aha ide o ostrie tak mi je to jasne :) ja si praveze rozsekam tymi rovnymi noznickami pravu ruku lavou...teraz som skusala tymi zahnutymi(a a no asi mam ostrie na oboch stranach) a celkom pekne mi odstrihlo bez ohladu na to ze prstu zostal cely ...ale zostavam verna svojim "kliestikom" istota je gulomet :)
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Som pravák a na svoju pravú ruku nedám dopustiť :D

a žiadne preorientovanie na ľavú ruku nebude :D
Haslerka
Light Star
Light Star

inak aj ja som sa chcela preorientovat (na zaklade pribehu,ze jeden znamy ked pisal na tabulu sa neposuval iba si prehadzoval fixku z ruky do ruky....riadok zacal lavou a skoncil pravou) ale psychologicka mi povedala, ze mi moze z toho prepnut tak radsej neriskujem,uz mam toho na rovasi aj tak dost
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Haslerka napísal:ades aha ide o ostrie tak mi je to jasne :) ja si praveze rozsekam tymi rovnymi noznickami pravu ruku lavou...teraz som skusala tymi zahnutymi(a a no asi mam ostrie na oboch stranach) a celkom pekne mi odstrihlo bez ohladu na to ze prstu zostal cely ...ale zostavam verna svojim "kliestikom" istota je gulomet :)
A co tak pilnik? :)
Ja mam lavacku uz tak vycvicenu, ze si na pravej ruke dokazem spravit gelove nechty+nail art. Kedysi sa pri tom tak triasla, ze lak bol vsade okolo, ale postupom casu som sa to naucila. Inak lavu ruku nepouzivam.
No napriklad s tym strihanim som mala tiez vzdy problem. Nikdy som nevedela noznicky poriadne chytit a aj to tak potom vyzeralo :)
Haslerka
Light Star
Light Star

uf pilnik lavou rukou to su nechty este viac rozsekane nez noznickami...vseobecne pilnik prilis nemusim...asi ho neviem dobre pouzit,proste mi nie je sympaticky ani na jednu ruku :)
IQ-ak
Novice
Novice

Pravak

Príspevok od používateľa IQ-ak »

Ja ked si striham nechty na pravej ruke Lavou.. mam ich uplne krive...
vobec to newiem :D
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ja som lavak ale ked som bol maly tak ma starka tak 5minut pokusal preucit na pravaka :D a nakoniec som skoncil tak ze dokazem dost dobre pouzivat obe ruky. takze som lavak ale sem tam sa chovam s rukami ako pravak. zaujimavost: dost casto som nevedel ako si chytit nozik a vidlicku kedze som dokazal jest tymito nastrojmi rovnako dobre. (mimochodom ako sa ma drzat pribor?)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

inak lavaci, v kotrej ruke drzite cinske palicky ak nimi viete jest?
ja som sa naucil normalne lavou rukou
ades
Guru
Guru

tuti napísal:(mimochodom ako sa ma drzat pribor?)
nas to ucili v jasliach. a ked si lavak, tak asi opacne
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa segenica »

Ľaváci ,majú vraj viac rozvinutú ľavú hemkisféru, tuším, čo spôsobuje, žesú umeleckejší, majú talent na estetiku, umelečno...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Skús si prečítať aj ostatné príspevky, pred tým, než niečo napíšeš... lebo už asi tretí, či štvrtýkrát čítam to isté.... :roll:
ades
Guru
Guru

segenica napísal:Ľaváci ,majú vraj viac rozvinutú ľavú hemkisféru, tuším, čo spôsobuje, žesú umeleckejší, majú talent na estetiku, umelečno...
opacne, pravaci vyuzivaju viac lavu a lavaci viac pravu. rozvinute su u oboch skupin rovnako, ide viac o to, na kolko vyuzivas jej potencial
Napísať odpoveď